Nieuws


30-07-2008 17:44


De Stichting Offiano verwelkomt twee nieuwe leden. Velto en Esselte treden toe tot het platform.

Kantoormeubelimporteur Velto neemt deel met de drie merken die het importeert, te weten Interstuhl, Prosedia en Abstracta. Velto neemt eveneens zitting in de adviesraad sectie Kantoorinrichting.

Leverancier van kantoorartikelen Esselte treedt toe in het segment kantoorsupplies. Esselte is een wereldwijd bedrijf met vijf divisies die in meer dan honderdtwintig landen kantoorartikelen leveren en is onder andere bekend van de merken Leitz en Esselte. Marketing manager Ragna Ouwerkerk neemt namens Esselte zitting in de adviesraad sectie Kantoorsupplies.

De Stichting Offiano heeft als doelstelling het bevorderen van het gebruik van, alsmede het bekendheid geven aan kantoorproducten en kantoormeubilair, ICT en facilitaire producten voor de toepassing in zowel een zakelijke als een thuiswerkomgeving. Naast innovatieve initiatieven wil de stichting zich ontwikkelen tot platform van fabrikanten, distributeurs en organisaties die de doelstellingen van de stichting onderschrijven. 

 

www.offiano.nl

29-07-2008 10:02


Human Office verhuist van Keulen naar Essen. Het is bepaald niet de minste locatie waar het bedrijf terecht komt: ‘Zeche Zollverein' in Essen is uitgeroepen tot werelderfgoed. In hal 10 van het voormalige industriële complex heeft Human Office een passend onderkomen gevonden.

 

Human Office heeft een hoofdkantoor in Duiven en nevenvestigingen in Groot Brittannië (Londen) en Duitsland (Essen).

 

www.humanoffice.nl

 

 

29-07-2008 9:49De Projectinrichter verwelkomt twee nieuwe medewerkers: Kim Madeleine Bollebakker en Ronald Elbersen.

Bollebakker is verantwoordelijk voor de vormgeving en kleurstelling bij het ontwerp van de kantoren en Elbersen komt met zijn 15 jaar ervaring de buitendienst versterken.

De Projectinrichter is gevestigd in Purmerend. Het bedrijf heeft klanten in de hele Benelux. Zowel het MKB als grote bedrijven komen voor op de referentielijst. Bekendste klant is de KLM, waar De Projectinrichter dit jaar de tweede business lounge gaat inrichten.

www.deprojectinrichter.com

 

25-07-2008 8:16

De Zwitserse stoelenproducent Girsberger heeft op 1 juli een nieuwe showroom geopend in de Duitse havenstad Hamburg.

Praktisch tegelijkertijd zijn de shworooms in Amsterdam, Madrid en Wenen gerestyled volgens hetzelfde concept als in Hamburg. Girsberger gaf de architecten van Avenue Architects en Dante Bonucelli opdracht om onconventionele ruimten te ontwerpen, die niet alleen de producten op fraaie wijze dienen te presenteren, maar ook geschikt zijn voor conferenties, discussies en tentoonstellingen met het thema ‘Architectuur en design'.
24-07-2008 8:20

pand_de_prrojectinrichter

Het pand van De Projectinrichter in Purmerend.


De Projectinrichter BV uit Purmerend bestaat 5 jaar. Het bedrijf is gestart in 2003 door Patrick Aarts en Rimmer Stumpel. In de loop der tijd is het aantal personeelsleden gegroeid tot dertien. De laatst aangetrokken personeelsleden zijn Ronald Elbersen als accountmanager en Kim Madeleine Bolleakker als vormgeefster.

Met deze uitbreiding is er een basis gelegd om de komende 5 jaar nog verder door te groeien, aldus beide oprichters.

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een uitgebreide klantenkring opgebouwd, waaronder namen als KLM, Philips, diverse stadsdelen te Amsterdam, Michael Page, Global Collect en Lyondell.

www.deprojectinrichter.nl


21-07-2008 8:09

Veel werkgevers breken zich het hoofd over de vraag hoe ze de arbeidsproductiviteit kunnen verhogen. Vaak blijven hun oplossingen beperkt tot organisatorische veranderingen, financiële prikkels en meer aandacht voor de stijl van leidinggeven. Maar een onderzoek door TU Delft en het onderzoeksbureau Dialogic laat zien dat personeel veel gevoeliger is voor de werkomgeving.

Als de voorzieningen op de werkvloer in orde zijn, steken de meeste personeelsleden graag hun handen uit de mouwen. Aandacht voor beveiliging, schoonmaak, catering en goed meubilair zet meer zoden aan de dijk.
18-07-2008 16:25


Op 18 en 19 september 2008 zal de eerste editie van de Worktech plaatsvinden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Worktech is een evenement voor professionals die werkzaam zijn in vastgoed, kantoorinrichting, facilitair management, overheid, architectuur en design.

Overkoepelend thema van de bijeenkomst is de hybride werkplek en het ‘verbonden’ gebouw. Hiermee wordt bedoeld dat kantoorgebouwen en hun inrichting steeds meer in het teken staan van innovatie, samenwerking en communicatie. Worktech08 Amsterdam neemt de gevolgen van de convergentie van technologie, bedrijfspand, werk en werkplek onder de loep.

Diverse gezaghebbende sprekers laten talloze aspecten van moderne manieren van werken van organisaties de revue passeren. Zo gaan Philip Vanhoutte, Managing Director van EMEA Plantronics en Andy Boyd, Knowledge Manager van Shell, in op de technologische revolutie die zich in de afgelopen dertig jaar op de werkplek heeft voltrokken.

In het verlengde daarvan behandelen Guy Holden, Vice President and General Manager van de Johnson Controls Global WorkPlace Solutions en Philip Ross, CEO van de Cordless Group, de vraag hoe technologie en werkplekken kunnen bijdragen aan goed functionerende mondiale organisaties. Wim Pullen, Director van het Centre for People and Buildings, en Erik Veldhoen, oprichter van Veldhoen + Company, kijken naar de gevolgen van nieuwe, flexibele werkconcepten in termen van productiviteit, organisatie en psychologie.

James Woudhuysen, Professor of Forecasting and Innovation aan de De Montfort University, bespreekt het nut van sociale netwerken en de (on)mogelijkheden van de toepassing van Supply Chain Management bij het managen van talent. Piet van Schijndel, lid van the Executive Board van Rabobank Nederland en architect Wiel Arets bespreken cases uit hun eigen beroepspraktijk op het gebied van de toepassing van architectuur en nieuwe werkvormen; kantoren die gericht zijn op effectiviteit, efficiency, productiviteit, ontspanning, communicatie en innovatie.

Parallel aan de conferentie zullen interactieve masterclasses worden gegeven en bedrijfsbezoeken worden afgelegd. Paul Zuidema, directeur van Ahrend Inrichten: “Ahrend is als sponsor aanwezig op de Worktech omdat ook wij voortdurend bezig zijn met nieuwe werkvormen in zakelijke omgevingen; in het bedrijfsleven en de zakelijke dienstverlening, maar ook bij de overheid, in de zorg en in het onderwijs. Een kantoorinrichting moet in dienst staan van de primaire activiteiten van een organisatie en daar daadwerkelijk aan bijdragen.”
17-07-2008 8:20


Peter Waibel heeft Ahrend Duitsland verlaten. Zijn functie als directeur van Ahrend Duitsland wordt tijdelijk overgenomen door Oliver Weber. Een definitieve opvolger wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

14-07-2008 8:54


In Amerika is alles groter, ook de showrooms van kantoormeubelfabrikanten. Haworth maakt bekend in het Amerikaanse Holland (Michigan) haar grootste showroom geopend te hebben. Het oppervlak van de toonzaal bedraagt maar liefst 28.000 vierkante meter.

Het Haworth-gebouw - waar overigens ook gewoon gewerkt wordt - werd ontworpen door architectenbureau Perkins + Will. Het daglichtrijke gebouw werd onlangs gelauwerd met de LEED-NC Gold certification van het U.S. Green Buildings Council.
11-07-2008 8:49


De winnaars van de Promosedia International Design Competition in het Italiaanse Udine zijn bekend. De eerste prijs gaat naar de 'Nube Chair' van de Spaanse ontwerper Tomas Alonso.

De Promosedia International Design Competition werd dit jaar voor de twaalde keer gehouden. De prijs is opgezet om jonge ontwerpers van zitmeubilair de kans te geven zich internationaal in de kijker te spelen.

Volgens de jury verdient Tomas Alonso dit jaar de opmerkzaamheid van de vele stoelenfabrikanten die domicile houden in de regio rond Udine. Zijn Nube Chair herinnert volgens de jury aan de klassieke houten Thonet-stoel maar 'de reïnterpretatie van de traditie heeft geleid tot een verfrissende vorm, kleur en proportie'.

nube

De Nube Chair werd gekozen uit ruim 300 inzendingen.
04-07-2008 12:21


Triest nieuws uit Duitsland: Wilkhahn-man Fritz Hahne is afgelopen weekend overleden. De man die Wilkhahn in de tweede helft van de twintigste eeuw met een uitgekiend beleid deed opstomen in de vaart der volkeren, is 88 jaar oud geworden.

Vanaf 2000 was Hahne overigens niet meer officieel verbonden aan het bedrijf; toen nam zijn zoon Jochem Hahne het stokje van hem over. Vorig jaar vierde Wilkhahn het 100 jarig bestaan. Bij deze gelegenheid werd nog eens volop gerefereerd aan de enorme invloed van Fritz Hahne op het beleid van de ondernemeing gedurende de voorbije decennia.

"Fritz Hahne heeft een link weten te leggen tussen moderne vormgeving, sociaal werkgeverschap en ecologische verantwoordelijkheid", aldus een woordvoerder van Wilkhahn. "Hiermee heeft hij een niet te onderschatten bijdrage geleverd aan het huidige succes van Wilkhahn."

03-07-2008 8:30


Wie lange uren achter de computer zit, heeft geen grotere kans op rsi. Dat stelt Stefan IJmker op grond van eigen onderzoek. Daarmee gaat IJmker, die woensdag promoveert aan het VU medisch centrum in Amsterdam, in tegen de gangbare veronderstelling dat er een verband is tussen de duur van het computergebruik en het krijgen van arm-, nek- en schouderklachte. Als mensen geen zin in hun werk hebben en weinig variatie in hun taken kennen, hebben ze wel meer kans op rsi-klachten.

IJmker voerde als eerste in Nederland een langdurig onderzoek uit, belangrijk om oorzaak en gevolg in verband met rsi-klachten goed te kunnen onderscheiden. In het onderzoek volgde hij 2 jaar lang tweeduizend kantoormedewerkers. Die vulden iedere 3 maanden een vragenlijst in en een programma op hun computer registreerde continu de tijdsduur die zij besteedden aan computertaken.

Het belangrijkste onderzoeksresultaat is dat er geen direct verband is tussen de duur van het computergebruik en klachten in arm, nek of schouders. Wel bleek dat klachten uit het verleden de kans dat je ook in de toekomst last krijgt met zeker 400 procent vergroot.

Verder blijkt dat het risico op rsi-klachten hoog is, wanneer een combinatie van de volgende factoren tegelijkertijd aanwezig zijn: ‘weinig variatie in werktaken', ‘tegelijkertijd computer en telefoon gebruiken', ‘lage waardering van het werk', ‘overmatige toewijding aan het werk' en ‘doorwerken tijdens lunchpauzes'. Om rsi-klachten te voorkomen adviseert IJmker een gelijktijdige aanpak van deze factoren.
02-07-2008 8:32


Ter gelegenheid van de in gebruikname van haar nieuwe website www.vitra.com verloot Vitra 33 designobjecten uit haar collectie.

 

Het gaat hierbij onder andere om echte designklassiekers zoals de Lounge Chair van Charles en Ray Eames en de Panton Chair Classic van Verner Panton. Maar men maakt ook kans op hedendaagse meubelontwerpen van gerenommeerde jonge ontwerpers zoals de Slow Chair van Ronan en Erwan Bouroullec of de NesTable van Jasper Morrison.

De 33 designobjecten zijn op de website aangeduid met een hartje. Indien u na de virtuele ontdekkingsreis door de site, op de homepage van Vitra uw favoriete object uitkiest, neemt u deel aan de verloting. De deelname sluit op 28 september 2008.

 

De nieuwe homepage toont de verschillende facetten van Vitra. Zo treft men onder de menuonderdelen 'Home', ' Office' en 'Openbare Ruimte' de diverse Vitra-meubels en oplossingen voor elke situatie.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >