Nieuws


27-06-2008 14:45


Kantoormeubelen zijn vanaf mei 2008 opgenomen in het testprogramma van de Deutsche Gütegemeinschaft Möbel. Het betekent dat de producten na goedkeuring het speciale RAL-zegel mogen voeren. Dit zegel wordt uitgegeven door het Institut für Gütersicherung und Kennzeichnung in Sankt Augustin.

Bij het instituut worden producten onder meer getest op houdbaarheid, gedrag bij brand en gebruiksvriendelijkheid. Ook moeten producten bepaalde slijtageproeven doorstaan. Verder wordt onderzocht of er bij destructie geen ontoelaatbare schade aan het milieu wordt toegebracht.
27-06-2008 14:32


Het Italiaanse Serralunga wordt met ingang van heden op de Nederlandse markt vertegenwoordigd door Burik & Burik in Utrecht. Dat meldt het Italiaanse PR-bureau Di Palma Associati. Producten van Serralunga waren onlangs te zien op de befaamde meubelbeurs in Milaan.
26-06-2008 7:52


De feestelijke opening van de nieuwe Wilkhahn-showroom in New York vond plaats op 5 juni. Wilkhahn-directeur Jochen Hahne wees in zijn openingsspeech op het belang van een vestiging in 'the Big Apple'. "To be in New York means to be in the flash point of the global culture and architecture and, of course, global market. We have many good reasons to be excited about future developments and we are sure that other flagship stores in US metropolises will follow."

Zo'n vierhonderd gasten woonden de opening van de nieuwe showroom aan de 601 West, 26th Street bij. De Wilkhahn-producten staan opgesteld in het Starrett-Lehigh Building. Dit gebouw diende vanaf 1930 als een terminal van de spoorwegen. De traditionele bouwwijze (tussen de moderne wolkenkrabbers) geven het geheel een stijlvolle uitstraling. Wat eveneens bijdraagt aan die uitstraling is het sensationele uitzicht over de Hudson River, Manhattan en de New Jersey skylines.

Voor Wilkhahn, dat 70 procent van de omzet haalt uit exportactiviteiten, vormt de VS één van de sleutelmarkten. Al sinds 1952 heeft Wilkhahn zakelijke contacten met Noord-Amerika.

 

 

26-06-2008 7:40
 • In de vijfde onderhandelingsronde hebben de CAO-partijen in de meubelsector deze week overeenstemming bereikt over een CAO voor de periode 1 juli 2008 tot en met 30 juni 2010.

  De belangrijkste onderwerpen waarover overeenstemming is bereikt zijn de volgende:
  De loonschalen zullen per 1 oktober 2008 en 2009 met 1,15 procent, per 1 januari 2009 en 2010 met 1 procent en per 1 juni 2009 en 2010 met 1,35 procent worden verhoogd. Daarmee komt de verhoging op 12-maandsbasis uit op 3,5 procent.
  Van het totaal tegoed aan ATV-dagen kan de werkgever een aantal aanwijzen als reservedagen. Deze mogelijkheid wordt uitgebreid. Bij een 40-urige werkweek kunnen 8 dagen worden aangewezen (was 5), bij een 38,75-urige werkweek 6 dagen (was 4) en bij een 37,50-urige werkweek 4 dagen (was 3). Het restant aan ATV-dagen kan de werknemer op vrijwillige basis verkopen tegen het normaal geldende loon.
  De CAO kent de mogelijkheid van flexibele werkweken, waarbij tijdelijk meer of minder wordt gewerkt. Voortaan geldt een voortschrijdend maximum plus en min saldo van 80 uur op 12-maandsbasis.
  Werknemers kunnen van het totaal aantal vakantiedagen 4 dagen zelf inplannen.
  Het dagvenster (de begrenzing van de normale arbeidstijd) is verruimd met 1 uur. Voortaan ligt deze normale arbeidstijd tussen 06.00 en 18.00 uur.
  Er zal een studie worden opgezet naar de mogelijkheden van leeftijdsbewust personeelsbeleid. Daarbij zal ook gekeken worden naar de mogelijkheden en belemmeringen van deeltijdwerk.
  Partijen zullen een arbocatalogus ontwikkelen met praktische handvatten voor de arbeidsrisico's: fysieke belasting, geluid, werkdruk, machineveiligheid, houtstof en vluchtige organische stoffen.
  De kilometervergoeding voor het gebruik van een eigen vervoermiddel ten behoeve van karweiwerkzaamheden zal in het 1e CAO-jaar worden verhoogd tot 0,31 eur (was 0,28) en 0,32 euro bruto in het 2e CAO-jaar.
  Voor de reiskosten die een werknemer maakt in verband met detachering geldt een vergoeding die gelijk is aan het fiscaal vrijgesteld bedrag.
24-06-2008 8:48


Koninklijke Ahrend neemt zitting in de adviesraad van de Stichting Offiano. Daarnaast zal Ahrend gaan participeren in het initiatief offiano.nl.

De Stichting Offiano heeft als doelstelling het bevorderen van het gebruik van, alsmede het bekendheid geven aan kantoorproducten en kantoormeubilair, ICT en facilitaire producten voor de toepassing in zowel een zakelijke als een thuiswerkomgeving. Naast innovatieve initiatieven wil de stichting zich ontwikkelen tot platform van fabrikanten, distributeurs en organisaties die de doelstellingen van de stichting onderschrijven.

Remon van Rijn, Manager Marketing Strategy & Communications, spreekt over een 'grensverleggend initiatief'. “Uiteraard zijn wij verheugd door het vertrouwen in het initiatief dat hiermee wordt uitgesproken. Naast Ahrend zijn er meerdere gesprekken gevoerd met leveranciers in de diverse markten. De reacties zijn onverminderd positief. Dat sterkt ons in de gedachte dat de kantoorbranche behoefte heeft aan deze oplossing.”
24-06-2008 8:45


In opdracht van de EVD verzorgt CBM/Dufex van 20 tot en met 29 november 2008 een handelsreis naar Japan en Vietnam. Met betrekking tot Japan concentreert de reis zich op Tokio en directe omgeving.

Het doel van de reis is om Nederlandse meubelfabrikanten kennis te laten maken met het huidige meubelaanbod in de Japanse detailhandel. Gesprekken met inkopers en directie zullen onderdeel uitmaken van het programma. Er is een dag gereserveerd voor een bezoek aan de Internationale meubelbeurs Tokio. Op de terugreis zullen in Vietnam enkele meubelfabrieken worden bezocht. Deelname staat open voor alle Nederlandse bedrijven.

De kosten voor deelname bedragen 500 euro (excl. btw). De kosten voor reis en verblijf, evenals eventuele overige individuele kosten zijn voor eigen rekening. Bedrijven die zich aanmelden ontvangen een reisvoorstel. Aanmelden rechtstreeks bij de EVD: www.evd.nl/cpa/japanconsmeubel
23-06-2008 9:42

Vanmiddag, 23 juni, bezoekt minister Jacqueline Cramer van VROM om 15.30 uur de Ahrend-productielocatie in Sint-Oedenrode. Het bezoek van de minister van Ruimte en Milieu staat in het teken van duurzaam ondernemen.

Minister Cramer is ervan overtuigd dat het bedrijfsleven, in het bijzonder de ‘maakindustrie', een voortrekkersrol dient te vervullen bij het realiseren van een duurzame economie. Ahrend maakt vanmiddag de ambities kenbaar op het gebied van duurzaam ondernemen. De onderneming wil in haar sector leidend zijn in duurzaam ondernemen in Europa, wil haar kringlopen gesloten hebben onder meer volgens het cradle-to-cradleprincipe , en milieuvriendelijke duurzame producten, diensten en inrichtingsconcepten aanbieden.

Een recent voorbeeld van het vergaande milieubeleid van Ahrend is de zogenoemde 'Ecobase'. De inrichter en meubelproducent heeft hiervan onlangs de tweede, verbeterde versie in gebruik genomen. Deze ‘Ecobase 2.0' maakt de milieuscore van een product niet alleen vergelijkbaar (met het sinds 1994 toegepaste ecodesign en levenscyclusanalyses was dat slechts beperkt mogelijk), maar houdt tevens rekening met de toegepaste componenten en drukt de milieuwaarde uit in concrete gevolgen voor het milieu. Dat maakt het systeem tevens uitstekend bruikbaar voor actieve toepassing bij productontwikkeling.

Milieuwapenfeiten Ahrend sinds 1990

 

-  Sinds 1990 afname CO2-uitstoot met ruim 40 procent.
-  Sinds 1990 afname waterverbruik met 40 procent.
-  Sinds 1990 afname vervuilingsgraad afvalwater met 60 procent.
-  Sinds 1990 afname gevaarlijk afval met 85 procent.
-  Sinds 1990 afname oplosmiddelenuitstoot met 90 procent.
-  Sinds 1990 afname geuruitstoot met 95 procent.

 


Ahrend heeft een traditie op het gebied van milieuzorg:

 

1990 - Start gestructureerde milieuzorg.
1992 - Start milieujaarverslagen.
1994 - Start ecodesign (het ontwerpen van producten waarbij al in de ontwerpfase rekening wordt gehouden met de recyclebaarheid van materialen en eenvoudige demontage).
1995 - Start metingen op basis van eco-indicatoren.
1997 - ISO 14001 certificering; Meerjarenafspraak Energie; Nominatie voor Europese milieuprijs.
1998 - EMAS validatie.
2004 - Start Economie Light met Stichting Natuur en Milieu.
2007 - Start Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
2008 - Ambitie om in productie en producten de kringlopen te sluiten.

 


www.ahrend.com

 

 

 

22-06-2008 20:17

Vandaag, maandag 23 juni, bezoekt minister Jacqueline Cramer van VROM vanaf 15.30 uur de Ahrend-productielocatie in Sint-Oedenrode. Het bezoek van de milieuminister staat in het teken van duurzaam ondernemen. 

Ahrend maakt vandaag tevens vergaande ambities kenbaar op dit gebied.

Nader nieuws volgt
19-06-2008 14:42


Betaalbare luxe en een inspirerende ambience, ingericht met hoogwaardig design en voorzien van aantrekkelijke technische snufjes: dat is in het kort wat de mobiele wereldburger kan verwachten in de nieuwe citizenM hotels. Vitra neemt als partner deel aan dit project, dat onlangs al werd onderscheiden met de 'Worldwide Hospitality Award' voor 'Best Innovative Hotel Concept in Midscale Hotels'.

De hotelketen citizenM, waarvan de eerste vestiging binnenkort wordt geopend op Schiphol, is een project dat goed past bij Vitra's eigen doelstellingen. Als fabrikant van meubilair met internationale allure, die samenwerkt met een groot aantal befaamde topdesigners uit de hele wereld, voelt Vitra zich verbonden met een dergelijk innovatief concept. Het voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk maken van design is één van Vitra's doelstellingen en de samenwerking met citizenM kan daarbij een belangrijke rol spelen.

CitizenM brengt een nieuw type hotelervaring en richt zich tot de sophisticated reizigers. Mensen die grote waarde hechten aan persoonlijke keuzes, die eigentijds design en vriendelijke technologie waarderen, die luxe en comfort op prijs stellen, maar die geen exorbitante prijzen willen betalen.

De lobby van de hotels zal volledig worden ingericht met Vitra-meubilair. Er komen zithoeken met de 'Polder Sofa' van Hella Jongerius, een lange werktafel van de broers Bouroullec, hoeken met 'Eames'-meubilair, sfeerlampen van Isamu Noguchi en scheidingswanden worden gemaakt met de 'Algues' van de Bouroullecs.

"Deze hotellobby's bieden straks een geweldige gelegenheid om de kleurrijke Vitra-wereld in full swing te beleven. Een mooie, toegankelijke ontmoetingsplek, zorgvuldig ingericht met topdesign. Prettig om aan te treffen voor de mobiele designkenners onder de gasten, een opwindende kennismaking voor de reizigers die daar nog niet toe behoren", aldus een woordvoerder van Vitra.

Speciaal voor de citizenM hotelkamers heeft Vitra een tot nog toe betrekkelijk onbekende stoel van Verner Panton in productie genomen: de 'C1'. Deze stoel uit 1959 maakte deel uit van de collectie die Panton ontwierp voor de Deense fabrikant Plus-linje, die er destijds slechts een klein aantal van heeft gemaakt. De C1 is een draaistoel en bestaat uit een halve bol, bekleed met stof, iets schuin geplaatst op een eenvoudige kruisvoet.

 

Op 24 juni (morgen) wordt op Schiphol het eerste citizenM hotel officieel geopend.

19-06-2008 9:20


Het klinkt misschien absurd: meubels als kunst aan de muur. Toch heeft het jonge Haarlemse ontwerpbureau ROAM het voor elkaar gekregen met de eigenzinnige meubellijn 'Ridart'.

'De onderdelen van de stoel 'Supermix 100' en de bank 'Supermix 250' zijn eenvoudig uit hun houten lijst te halen', legt ROAM in een persbericht uit. 'Zonder lijm of schroeven schuif je in een korte tijd een stevig zitmeubel in elkaar. Wat Ridart extra bijzonder maakt, is dat je een 'eigen' design op de houten plaat en het meubel kunt aanbrengen. Op die manier creëer je je eigen unieke meubelstuk. Als je deze weer uit elkaar schuift, heb je bovendien een kunstwerk dat je aan de muur kunt hangen'.

 

De Supermix 100 en Supermix 250 zijn gemaakt van 24 millimeter dik onbehandeld berken multiplex. De plaat van de Supermix 100 heeft een afmeting van 125 bij 83 centimeter en is door zijn kleinere formaat beter geschikt als kunstwerk binnenshuis. De afmeting van de Supermix 250 is 250 bij 125 centimeter. Het multiplex is watervast verlijmd en na behandeling dus ook geschikt voor buiten. Beide objecten hebben een goede zithouding. Komende tijd wil ROAM de Ridart-lijn uitbreiden met onder meer een salontafel en verlichting.

ROAM industrial design is een jong Haarlems ontwerpbureau. Jeroen Spoelstra en Laurens Groskamp vormen een eigenwijs, energiek ontwerpersduo dat ROAM begon vanuit het idee dat productontwerp een harmonieus geheel moet zijn tussen vorm en functie, creativiteit en techniek. De ontwerpers werken in opdracht én voor zichzelf, zoals deze meubellijn waarmee zij hun visie uitten. ROAM noemt Ridart dan ook ‘functionele kunst'.

www.roamdesign.nl

 

19-06-2008 8:28


De genomineerde producten voor de Benelux Office Products Awards zijn bekend. Maar liefst 46 producten en vijf marketingcampagnes werden door de jury goed genoeg bevonden voor een nominatie. De winnaars worden in september bekend gemaakt.

De Benelux Office Products Awards is een initiatief van KBM, K&E en OFFI Instituut om leveranciers te belonen voor innovatieve producten. De jury vond het niveau van de inzendingen dit jaar zó hoog, dat in een aantal categorieën meer dan drie producten zijn genomineerd.

In totaal 46 producten en vijf marketingacties zijn genomineerd in elf categorieën. De winnaars worden bekend gemaakt op de derde dinsdag in september. "Er waren dit jaar uitzonderlijk goede inzendingen van topniveau", aldus jury-voorzitter Henk Meinsma van OFFI Instituut. "De jury was van mening dat meer producten het verdienden om genomineerd te worden, om het publiek te laten zien welk niveau er in de markt bestaat."

Nominaties per categorie Benelux Office Products Awards 2008

 

Best Performing Product

Loeff's Patent bundelbeugels, Loeff's Patent B.V.

edding 3000,  Edding Lega International B.V.

Alzicht hangmappen, Smead Europe B.V.

Rapid 1 niettang, Rapid Benelux B.V.

 

Copier Fax Printer Doc. Sol.

CM1312nfi, Hewlett-Packard Nederland B.V.

HP Officejet Pro L7590 AiO Printer, Hewlett-Packard Nederland B.V.

KM-C4035E, Kyocera Mita Nederland B.V.

 

Electronic Office Supplies / Computer Accessories

Lifestyl tas voor portable harde schijf - LHDC1A, Thule Organization Solutions B.V.

I-Buddy, K.V.M. Supplies B.V.

2-in-1 Hub, Belkin Components B.V.

 

Furniture, General

LOGO.S, König + Neurath Nederland B.V.

4MOST by GDB, GDB Nederland B.V.

Jetstream, Koninklijke Ahrend N.V.

 

Furniture, Seating

Forrest FAST, Concept Chair B.V.

RH Ambio Black Edition, RH Stoelen B.V.

Lynx, Casala Meubelen Nederland B.V.

Invite, BMA Ergonomics B.V.

Salida conferentiestoel, Samas B.V.

32 Seconds, Steelcase B.V.

 

Marketing Campaign

Succes 'Veel Succes in 2008', Succes SRT International B.V.

Leitz Office Games, Esselte B.V.

Securio introductie online marketing, HSM Pressen GmbH + Co. KG

Gezellig dagje uit met Pritt!, Pritt Henkel Nederland B.V.

Waar gaat u tanken?, Pitney Bowes Netherlands B.V.

 

Office Equipment

Fellowes SafeCutTM lijn papiersnijders. Fellowes Benelux

Intimus 26 documentvernietiger, Van Randwijk

Fastback 8x Powis Parker, Van Randwijk

impressBIND 280, Esselte B.V.

 

Office Products

Fellowes Earth Series, Fellowes Benelux

Post-it Green Line Recycled Notes, 3M Nederland B.V.

Jalema File&Send, Jalema B.V.

SuperTab/ FasTab Atlanta,  Smead Europe B.V.

QuickPEEL universele adresetiketten, Avery Dennison B.V.

My SteelBook, Peleman Industries NV

 

SOHO Products

SOHO Subjectboeken/notitieboeken, SOHO Verhaak B.V.

Fundamental Year-round stationery, Stationery Team Europe B.V.

File Art, design voor ordnerruggen, De Papierklem Stationery

LS-8TCG,  Canon Nederland N.V.

 

Stationery Products

Succes Organizer, model Brogue by Floris van Bommel, Succes SRT International B.V.

Post-it Green Line Recycled Notes, 3M Nederland B.V.

Exclusive Business Card Cases "Diamond", Sigel GmbH

PaintBall Pritt, Henkel Nederland B.V.

Canteo Biella, Lannoo Graphics

 

Visual Communication Products

Magn. Doc. Houders,  Edding Lega International B.V.

Oprolbare KJP, Edding Lega International B.V.

EMP-400W, Epson Europe B.V.

creative meeting concept, Innberg B.V.

 

Writing and Drawing Instruments

edding for fans, Edding Lega International B.V.

BIC ReAction, Bic Netherlands B.V.

FriXion Pilot, Pilot Pen (Deutschland) GmbH

V Board Master Begreen, Pilot Pen (Deutschland) GmbH

 

De jury bestond uit de volgende leden:

 

Voorzitter

Henk Meinsma

Directeur OFFI Instituut

 

Paul Spierenburg

Directeur Hardware Repair

 

FWM Frühling

Algemeen Directeur

Klein Beernink Kantoorspecialisten

 

Joop Bakker

Voormalig Directeur Quantore

 

J.J.A. (Jeroen) Pijnenburg

Business Consultant

Facility Kwadraat B.V.

 

Joost Heessels

Directeur Magenta Publishing

 

Yvonne Keijzers

Hoofdredacteur K&E

18-06-2008 9:01


Waarom heet WINI eigenlijk WINI? Wie werkt er waar bij deze onderneming? Wie behoort tot hun leveranciers? Waar waarderen vakhandelaars WINI eigenlijk om? Wat heeft WINI met 'muziekkisten' te maken? Een rijk geïllustreerd jubileumboek beantwoordt allerhande vragen.

 

Het boek is gemaakt ter ere van het aanstaande eeuwfeest van de firma. Ter gelegenheid van de 100e verjaardag wil het bedrijf iedereen bedanken, die heeft meegewerkt aan het succes en de bijhorende producten. Om die redenen opent de onderneming op 30 augustus de fabrieksdeuren voor het publiek.

Met een bont amusementsprogramma, verrassingsattracties, fabrieksrondleidingen en culinaire highlights wordt het fabrieksterrein in het Duitse Marienau dan een feest voor oud en jong. Van 10.00 tot 17.00 uur is men van harte welkom.

18-06-2008 8:40


100% Design is na 7 jaar inmiddels uitgegroeid tot een prachtig evenement. De Van Nelle Ontwerpfabriek bood begin deze maand een groot aanbod van hedendaags interieurdesign. Dit jaar zetten meer dan 130 deelnemers hun beste beentje voor met mooie stands en ontwerpen. Het recordaantal van 7.700 bezoekers maakte de beurs in Rotterdam ook dit jaar weer tot een succes.

 

Aan het einde van de eerste dag werd tijdens de deelnemersborrel de winnaar van de Best of de Best-expositie bekend gemaakt door de jury, die dit jaar bestond uit Imre Tigchelaar (de Inrichting), Tom Claessens (StrandWest), Adri Vlasblom (ELLE Wonen) en Robert Bronwasser (SMOOL design). De jury deelde vier nominaties uit. Het houten stoeltje van Chair Baltic, de wastafels van Marike, de bureaustoel 'Bea' van Luxy en de 'Tractorlamp' van Jacco Maris Vormgeving. Nebital/Cotto d'Este is dit jaar uitgeroepen tot de winnende deelnemer. Hun innovatieve 'Kerlite'-tegel combineert volgens de jury een zeer fraaie uitstraling met kwaliteit en nieuwe toepassingsmogelijkheden.

De jury riep dit jaar de algemene inrichting van Peppermind ook tot winnaar uit. Hun barren en terrassen waren helder van vorm en kleur en multifunctioneel.

 

Naast het oordeel van de vakjury is dit jaar ook aan het grote publiek de mogelijkheid gegeven een oordeel over de ingezonden producten te geven. Zo'n vijftienhonderd bezoekers hebben een stemkaart ingeleverd en daaruit blijkt dat de parasolvoet Coupe van Sywawa als beste product uit de stembus komt.

 

De tuin werd voor het eerst door negen serieuze fabrikanten van buitenmeubilair ingevuld en zag er verzorgd uit. Na de eerste dag deden de weergoden ook nog een duit in het zakje, konden de speciaal voor 100% Design gemaakte parapluutjes in de kast en was het heerlijk toeven in een luie stoel met een ijsje. De organisatie streeft ernaar dit 100% Outsite gedeelte volgend jaar nog verder uit te breiden.

 

De volgende editie vindt van 11 tot en met 13 juni 2009 plaats. 100% Design wordt georganiseerd door Puur Design Producties uit Rotterdam.

www.100procentdesign.nl.

17-06-2008 8:45


Met ingang van heden wordt One Collection uit Denemarken in de Benelux vertegenwoordigd door Bon&Co. Bon&Co is de nieuwe onderneming van Joost Cords. Hij was jarenlang werkzaam voor LaMar uit Rotterdam.

One Collection voert een brede collectie meubelen, waaronder projectmeubelen. Ook schermen van ontwerper Henrik Tengler en een uitgebreid zit-statafel programma ('E -Zone', eveneens van Tengler), maken onderdeel uit van de collectie. Daarnaast voert One Collection een collectie Scandinavische designklassiekers onder de naam Finn Jull.

www.onecollection.com

13-06-2008 9:02

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan organiseert WINI tal van activiteiten. Zo wordt onder het motto ‘WINI - mijn bureau - onder meer gezocht naar de tien mooiste WINI-bureaus. Daartoe heeft de kantoorinrichter een grote fotowedstrijd uitgeschreven.

 

Via www.wini.de kunnen alle WINI-klanten, -gebruikers en -partners tot 31 december foto's van hun bureau uploaden. Voor de winnaars liggen diverse prijzen klaar met een gezamenlijke waarde van 2.500 euro.

WINI is met name op zoek naar mensen die graag achter hun WINI-bureau werken. Zelfportretten dus die het WINI-gevoel positief uitdragen. Zittend, staand, liggend; formeel of informeel gekleed; het kann allemaal wat de kantoorinrichter betreft, die nadrukkelijk oproept tot fantasievolle inzendingen.

 

De inzendingen worden in een speciale fotogalerij getoond en begin januari 2009 door een jury bestaande uit architecten, fotografen en ontwerpers beoordeeld. De tien volgens de jury beste inzendingen ontvangen een prijs. Voor de winnaars liggen onder meer een Apple MAcBook, een spiegelreflexcamera van Canon, een iPod Classic, een Bose geluidsinstallatie en Aral-tegoedbonnen te wachten.

 

www.wini.de

13-06-2008 8:30

Op het EK Voetbal opereert thuisland Zwitserland niet bepaald succesvol, maar de sector kantoormeubelen heeft wél gepiekt op het juiste moment. De leden van de Zwitserse beroepsorganisatie bueroszene.ch kijken terug op een succesvol jaar. Met 816 miljoen Zwitserse Francs in 2007 boekten ze een recordomzet (2006: 689 miljoen Zwitserse Francs)

 

De bureautafels waren goed voor 464 miljoen Zwitserse Francs (57 procent van de omzet, de bureaustoelen zetten 278 miljoen Francs om (34 procent), verlichting tekende voor 53 miljoen Frances (7 procent) en de resterende 17 miljoen Zwitserse Francs was voor dienstverlenende activiteiten, zoals planning en interieurarchitectuur.

11-06-2008 9:39

Het zat er al een tijdje aan te komen: Corporate Express gaat akkoord met een overname door de Amerikaanse rivaal Staples. Hierdoor ontstaat ‘s werelds grootste leverancier van kantoorartikelen. Dat heeft Corporate Express vandaag bekendgemaakt.

De Amerikanen bieden 9,25 euro per aandeel Corporate Express, ofwel in totaal 3,1 miljard euro (inclusief schulden). Het Nederlandse bedrijf heeft zich lange tijd verzet tegen een overname door Staples.

Staples verhoogde de afgelopen maanden tot drie keer toe zijn bod op Corporate Express. "Het huidige bod van 9,25 euro per aandeel is goeie voor onze aandeelhouders die we ruimhartig aanbevelen", aldus Corporate Express-topman Peter Ventress in een toelichting.

Het akkoord betekent een flinke draai van het bestuur van Corporate Express. Vorige maand bereikte het Amsterdamse concern, in een poging om Staples van zich af te houden, overeenstemming over de overname van de Franse branchegenoot Lyreco voor 1,73 miljard euro. De overeenkomst met de Fransen is nu ongedaan gemaakt.

De combinatie Corporate Express en Staples heeft een jaaromzet van ongeveer 18 miljard euro en telt meer dan 94.000 werknemers. Staples heeft gezegd dat er geen plannen liggen om banen te schrappen.

 

Bron: ANP

Zie ook de volgende links over Corporate Express, Staples en Lyreco:

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=2146&Itemid=32

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=2127&Itemid=32

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=2066&Itemid=32

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1779&Itemid=32

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=936

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=750

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=705

http://www.insideinformation.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=543&Itemid=32


09-06-2008 14:43
1

Na de tentoonstelling ‘Fragiles' pakt Gallery 113 deze zomer (13 juni tot en met 14 september) uit met: ‘Backstage, a sideview on the Moroso collection'. Hieronder een integrale weergave van het persbericht over de tentoonstelling.

'Terwijl Fragiles een nieuwe generatie ontwerpers voor het voetlicht bracht en hun experimenten met vergeten materialen als porselein en glas, focust deze nieuwe tentoonstelling op de vrouw die als geen ander dergelijke experimenten mogelijk maakt.

Sinds Patrizia Moroso immers een twintigtal jaar geleden artistiek directeur werd van het gelijknamige meubelbedrijf, wist zij de ouderlijke zaak uit te bouwen tot een toonaangevende designproducent in Italië - en per definitie dus ook elders. Zonder overdrijven kan daarbij worden gesteld dat zij als geen andere de trends weet aan te geven in de designwereld. Dat is in de eerste plaats te danken aan het haast grenzeloze enthousiasme en de onfeilbare neus waarmee zij op het juiste moment designers weet aan te trekken: gevestigde waarden, die door de samenwerking met Moroso nog een flinke por in de rug krijgen, maar ook nieuwkomers en nobele onbekenden.

Zo heeft Patricia Urquiola haar status van ‘s werelds meest succesvolle meubelontwerpster van het jongste decennium in de eerste plaats te danken aan haar naamgenote, die ze vanwege de nauwe band als ‘een zuster' prijst, en werd na Tord Boontje nu ook het Schots-Indiscbe duo Doshi-Levien door haar uit het niets tot een sterrenstatus gekatapulteerd. Daarnaast kan Patrizia Moroso op een samenwerking met zowat alle belangrijke meubelontwerpersvan de afgelopen jaren terugblikken - van Ron Arad, Marcel Wanders en Ross Lovegrove tot Alfredo Häberli, Konstantin Grcic, en Arne Quinze, die bij Moroso zijn 'Deer'-zitelementen en de 'Quartz'-stoel uitbracht.

Belangrijk is daarbij dat Moroso met deze pleïade aan designers, waarop geen enkel andere producent prat kan gaan, steeds weer nieuwe en ongekende typologieën weet te ontwikkelen, en een hoogtepunt in hun toch al indruk­wekkende oeuvre. Dat is in de eerste plaats ook aan de intensiteit te danken waarmee Patrizia zich in de projecten stort, wat altijd weer in een nauwe vriendschapsband met de betrokken designer uitmondt. Wat dat betreft is Moroso een bedrijf dat als geen ander nog de oude family-spirit weet te belichamen dat het Italiaanse design heeft grootgemaakt. Haar ouders Agostino en Diana geven ook vandaag nog dagelijks present op het bedrijf in Udine, een uur benoorden Venetië, net als haar broer Roberto, die de zakelijke kant op zich neemt.

Maar anderzijds gaat Moroso onder druk van Patrizia de jongste tijd almaar nadrukkelijker globaal: het voorbije jaar werden niet alleen showrooms geopend in New York, Londen, Amsterdam, en Sjanghai, maar ook in Kortrijk, waar Gallery 113 vooral naar de contractmarkt toe als vitrine fungeert. Een en ander kadert in een nauwe samenwerking tussen Moroso enerzijds en de Arne Quinze Studio en Quinze & Milan anderzijds - waarbij ook gezamelijk interieurprojecten worden gerealiseerd.

Zo groeide het idee om aan Patrizia Moroso te vragen haar favoriete ontwerpen te tonen in Gallery 113, de etalage van het 10.000 vierkante meter grote hoofdkwartier van Arne Quinze - een voorstel waarop ze in haar intussen legendarische stijl reageerde: overenthousiast. Een eenvoudige presentatie groeide daardoor al snel uit tot een monumentale retrospectieve. Over een oppervlakte van 1.500 vierkante meter vertelt Patrizia Moroso aan de hand van foto's, tekeningen en prototypes het verhaal van een twintigtal topstukken uit de onschatbare Moroso collectie, van de ontwerpen van M. I. Ghini, waarmee het voor Patrizia allemaal begon, tot de Bent van Stefan Diez en Christophe de la Fontaine, en de Quartz tafel van Arne Quinze, die meteen ook haar wereldpremière zal beleven. De werken worden doorlopend op beeldscherm becommentarieerd door Patrizia Moroso zelf, in een gesprek met de Britse designcriticus Marcus Fairs, oprichter van Icon en het al even roemruchte webmagazine dezeen. Een niet te missen gebeuren voor wie achter de schermen wil achterhalen hoe vandaag het beste meubeldesign wordt gecreëerd'.

Openingsuren 13 juni tot en met 14 september, maandag tot en met vrijdag, 10.00-17.00 uur, zaterdag en zondag, 14.00-18.00 uur.

2
3
4
5
6
7
8
9


09-06-2008 14:15

GDB en Brevidex, twee Europese spelers in de distributie van kantoormeubilair, hebben besloten hun activiteiten te verenigen. Brevidex, dat 230 werknemers telt in Frankrijk, realiseert een omzet van meer dan 50 miljoen euro, voornamelijk op de Franse markt. GDB, met eigen vestigingen in België, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Rusland, heeft zo'n driehonderd werknemers in dienst en realiseert een omzet van bijna 100 miljoen euro en is één van de leiders op deze afzetmarkten.

 

GDB en Brevidex, die elk hun eigen identiteit, imago, producten en dealernetwerk zullen behouden, vullen elkaar goed aan, zo melden beide partijen in een persbericht. Die aanvulling zit ‘m enerzijds in de optimalisering van de productmarketing en anderzijds in de ontwikkeling van het marktaandeel in Europa. Zowel nationale als internationale projecten kunnen hierdoor efficiënt en volledig ondersteund worden.

 

GDB en Brevidex verenigen hun activiteiten onder de nieuwe maatschappij EOL (European Office Log), die onlangs door Alcopa is opgericht. Door deze samenwerking komt EOL naar eigen zeggen op positie 1 in België, 2 in Frankrijk en 5 in Europa.

 

Emmanuel Corron, de huidige bestuursvoorzitter van Brevidex, wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van EOL.

 

Alcopa, de holding van de familie Moorkens, is een internationale organisatie met ruim tachtig werkmaatschappijen en een omzet van ruim 1,25 miljard euro. Alcopa bestaat uit drie divisies:

Alcopa Car Distribution (invoer en distributie van auto's), Alcopa 2-Wheels (invoer en distributie van gemotoriseerde tweewielers) en European Office Log (distributie van kantoormeubilair).

 

www.gdbi.com

09-06-2008 14:06

Inrichter Ahrend heeft over 2007 een geconsolideerde omzet behaald van 269,8 miljoen euro (2006: 225,3 miljoen euro). Ahrend realiseerde over het afgelopen boekjaar derhalve een groei van bijna 20 procent.

Deze groei is toe te schrijven aan zowel de goede economische situatie als aan winst van marktaandeel in voor Ahrend belangrijke landen. Ahrend heeft activiteiten in onder andere de Benelux, Centraal en Oost-Europa, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten.

 

In Nederland steeg de omzet met 18 procent naar 170,0 miljoen euro (2006: 145,0 miljoen euro). Alle sectoren - Profit, Overheid, Onderwijs en Zorg & Welzijn - droegen bij aan deze groei. Buiten Nederland was de groei onder meer te danken aan Techo, de aanmerkelijk verbeterde positie van Ahrend op de Centraal- en Oost-Europese markt, alsmede groei in België en Luxemburg. De Ahrend-vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland realiseerden een omzetgroei die in lijn was met de marktontwikkelingen. Ook in de Verenigde Staten werden fraaie orders geboekt, hoewel de zwakke dollar Ahrend daar parten speelde. In de Verenigde Arabische Emiraten zal Ahrend de samenwerking met haar partners in 2008 intensiveren teneinde in die regio een volgende stap te kunnen zetten.

 

Eind december 2007 nam Ahrend Veldeman Kantoormeubelen in Hasselt over, een Belgische kantoorinrichter met een omzet van 3,7 miljoen euro (2007). Deze overname is in lijn met de wens van Ahrend om een fijnmaziger geografische dekking in Europa te realiseren.

 

Inmiddels (2008) heeft Ahrend haar bestaande belangen in kantoorinrichter Techo in het Verenigd Koninkrijk en in Centraal- en Oost-Europa uitgebreid naar volledig eigendom. Met die laatste uitbreiding heeft Ahrend - naast de Benelux - een tweede thuismarkt gecreëerd in Centraal en Oost-Europa, met een aanzienlijk groeipotentieel.


Het bedrijfsresultaat van Koninklijke Ahrend NV over 2007 bedroeg 22,8 miljoen euro; ten opzichte van de 11,5 miljoen euro in 2006. Het nettoresultaat over 2007 eindigde op 29,5 miljoen euro (2006: 6,3 miljoen euro) mede als gevolg van eenmalige belastingbaten.

 

De bankschulden bleven nagenoeg gelijk op 12,0 miljoen euro (2006: 11,9 miljoen euro). Daar staat een bedrag van 17,4 miljoen euro aan liquide middelen tegenover. Het eigen vermogen steeg met 27,6 miljoen euro tot 95,5 miljoen euro. Hierdoor verbeterde de solvabiliteit van 49,5 procent naar 53,7 procent.

 

Kerncijfers (in mln euro)

 

2007

2006

▲ %

Omzet

269,8

225,3

20 %

Bedrijfsresultaat

22,8

11,5

98 %

Netto-resultaat

29,5

6,3

368 %

Kasstroom uit operationele activiteiten

12,3

7,8

58 %

Balanstotaal

178,0

137,3

30 %

Eigen vermogen

95,5

67,9

41 %

Solvabiliteit (in %)

53,7%

49,5%

4,2 %

Aantal medewerkers ultimo boekjaar (in FTE)

1.520

1.368

11 %


www.ahrend.com

 

05-06-2008 9:23


De Amerikaanse kantoorinrichter Staples heeft een belang van 12,3 procent gekocht in branchegenoot en beoogde overnameprooi Corporate Express. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Staples nam het belang, in totaal ruim 22,4 miljoen aandelen, over van een groep niet nader genoemde aandeelhouders van Corporate Express. Staples betaalde 9,15 euro per aandeel, hetzelfde bedrag als het onlangs verhoogde bod op de Nederlandse handelaar in kantoorartikelen.

Volgens het Amerikaanse bedrijf hebben de verkopende aandeelhouders Staples gemachtigd om het aan de aandelen verbonden stemrecht te gebruiken tijden de aanstaande buitengewone aandeelhoudersvergadering. Op die bijeenkomst zal gestemd worden over de voorgenomen overname van het Franse Lyreco door Corporate Express. Met die aankoop hoopt Corporate Express de overnamepoging van Staples te frustreren.

Aandeelhouders met een belang van 23,3 procent in Corporate Express hebben al toegezegd hun stukken aan te bieden aan Staples, dat daarmee 35,6 procent van de aandelen in handen heeft. De Amerikanen willen hun overnamebod op Corporate Express gestand doen zodra zij 51 procent van de aandelen bezitten.

Afgelopen dinsdag verhoogde Staples zijn overnamebod op Corporate Express voor de tweede keer. Aanvankelijk wilde Staples 7,25 euro per aandeel betalen. Dit bod werd opgeschroefd naar 8 euro per aandeel, maar ook dat wees Corporate Express af. Het bod van 9,15 euro per aandeel waardeert het Nederlandse bedrijf op 1,7 miljard euro.

 

Bron: ANP

04-06-2008 9:57

Het nieuwe hoofdkantoor van Microsoft Nederland op Schiphol opende 3 mei officieel de deuren. Reklaspits adviseerde en realiseerde de bewegwijzering voor het pand. Door advisering over en realisatie van diverse bewegwijzeringtrajecten op Schiphol heeft Reklaspits zijn positie hier verder verstevigd.

In nauw overleg met afdeling Facilitair en Communicatie van Microsoft en Schiphol Real Estate B.V. is het bewegwijzeringconcept tot stand gekomen. Het traject bestond uit advisering, ontwerp en realisatie van de bewegwijzering. Microsoft vroeg Reklaspits rekening te houden met 'het nieuwe werken', waarbij medewerkers geen vaste, maar flexibele werkplekken hebben. Er is dan ook gekozen voor niet-gepersonaliseerde ruimteaanduidingen. De ruimtes die in gebruik worden genomen zijn geschikt voor vergaderen, flexibel werken en ontspanning.

Ook voor de parkeergarage heeft Reklaspits de bewegwijzering geadviseerd en gerealiseerd.
04-06-2008 9:03


In Duitsland is de groei van de meubelindustrie tot stilstand gekomen, zo blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. De omzet is 4 miljard euro en dat is ongeveer evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. Overigens vormen de kantoormeubels een positieve uitzondering: dit segment vertoont wél groei.

De export in Duitsland laat flinke groeicijfers zien. Het exportaandeel bedraagt momenteel circa 40 procent. De oorzaak van de stagnering is dus de zorgwekkende situatie op de binnenlandse markt. De aanschaf van duurzame consumptiegoederen - en dus ook meubelen - staat onder druk, zo stelt kopstuk Dirk-Uwe Klaas van het Verband der Deutschen Möbelindustrie (VDM) vast.

De groei in de meubelindustrie zat ‘m vooral in de kantoormeubelen. In de woonmeubelen hield het niet over, met een kleine plus voor de eet- en slaapkamermeubelen. De zitmeubelen en matrassen hadden zelfs met een forse teruggang van 10 procent te kampen. In de Duitse meubelindustrie zijn 102.000 mensen in 1.080 bedrijven werkzaam.

 

Nader nieuws volgt

04-06-2008 8:37

 

Deze zomer is Artifort officieel sponsor van het Nederlands Paviljoen tijdens de wereldtentoonstelling Expo 2008 in Zaragoza (Spanje).De VIP Lounge van het Nederlandse paviljoen is ingericht met diverse Artifort-modellen van Nederlandse ontwerpers, waaronder de Little Conco (Michiel van der Kley, 2006), de Dodo (René Holten, 1997) en de Magnolia (Jacco Bregonje, 2007).

De Expo vindt plaats van 14 juni tot en met 14 september en staat geheel in het teken van het thema 'Water en duurzame ontwikkeling'.

www.holland-expo2008.nl
www.expozaragoza.es

 

03-06-2008 9:34


Het Amerikaanse Staples heeft zijn bod op handelaar in kantoorartikelen Corporate Express verhoogd van 8 euro per aandeel naar 9,15 euro. Dit komt neer op 1,7 miljard euro voor het hele bedrijf. Dit kondigde de Amerikaanse branchegenoot vandaag (dinsdag 3 juni) aan, meldt het ANP.

Corporate Express en Staples zijn verwikkeld in een overnamestrijd. Het Nederlandse bedrijf probeert overname door Staples te voorkomen door zelf de Franse branchegenoot Lyreco te kopen voor 1,7 miljard euro. Het concern riep aandeelhouders dinsdag op tijdens de aandeelhoudersvergadering op 18 juni te stemmen voor deze overname.

Het bestuur van Corporate Express herhaalde in een brief aan de aandeelhouders dat het oorspronkelijke bod van 8 euro per aandeel het bedrijf onderwaardeert. Volgens het bestuur levert de fusie met Lyreco grote voordelen voor de aandeelhouders op. Volgens Staples heeft inmiddels bijna een kwart van de aandeelhouders van Corporate Express toegezegd hun stukken in te zullen leveren tegen 9,15 per aandeel.

Bron: ANP
02-06-2008 8:35


Vogel's, de Eindhovense producent van plaatsingssystemen en meubelen voor audio- en videoapparatuur, viert in 2008 zijn zevende lustrum. Het bedrijf begon 35 jaar geleden met de introductie van 's werelds eerste luidsprekersteun. Het in 1973 in een garage gestarte Vogel's maakte de afgelopen jaren een sterke groei door en is anno 2008 erkend als branche-expert in ontwerp, plaatsing en fabricage van bevestigingen en meubelen voor audio- en videoapparatuur.

Vogel's heeft zich vanaf de start tot doel gesteld nieuwe, kwalitatieve en innovatieve producten op de markt te brengen. Met inmiddels honderdvijftig medewerkers is dit familiebedrijf in die 35 jaar uitgegroeid tot marktleider in bevestigingsoplossingen in de AV-branche. Vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven wordt dagelijks gewerkt aan de expansie van het merk en de verkoop en distributie van de producten over de hele wereld. Vandaag de dag zijn Vogel's producten leverbaar in meer dan zeventig landen over de hele wereld, maar ambitieuze plannen voor het bedrijf leggen de lat zeker hoger, aldus algemeen directeur Gerdi Vogels.

Na de start in 1973 kwam de audiovisuele branche al snel tot wasdom. Door de penetratie van de televisie en toename van audio/video apparatuur in de jaren '80 nam ook de vraag toe van plaatsingsoplossingen en bijbehorend meubilair. Vogel's hoogtepunten zijn onder andere de primeurs van de eerste tv-steun (1978), Plafond tv-steun (1981) en het modulair systeem Evolution voor tv en A/V-apparatuur in 1996. Ook debuteerde Vogel's met de LCD/Plasma adapter (2001), de Projectorsteun (2003) en complete series bevestigingoplossingen voor LCD/Plasma (2005).

Vandaag de dag zijn nog steeds de tv- en flatscreenoplossingen de belangrijkste producten van het bedrijf. Met de komst van platte schermen en de behoefte van de consument aan stijl- en smaakvolle oplossingen bedient Vogel's een groot publiek.

"Wij stellen de allerhoogste kwaliteitseisen aan onze producten," zegt Gerdi Vogels, algemeen directeur van Vogel's. "Omdat wij innovatie, kwaliteit, ergonomie, design en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, worden producten door onze eigen R&D-afdeling ontwikkeld." Deze kernwaarden van Vogel's houden niet op bij de voordeur van het kantoor Eindhoven, maar worden ook uitgedragen door leveranciers en distributeurs waar Vogel's warme banden mee onderhoudt. Gerdi Vogels: "Veel van onze handelsrelaties zijn al vanaf het eerste uur nauw met ons bedrijf verbonden. Ze kennen ons bedrijf, onze producten en onze bedrijfsfilosofie door en door. Deze duurzame relaties zijn naast onze betrokken, gemotiveerde en professionele medewerkers, de motor van onze business".

Voor de toekomst van het bedrijf houdt Vogel's vast aan innovatie. Het succes en vernuft van producten als de Vogel's Glider en het Screen Protection System zijn ontsprongen aan die basis. Daarnaast hecht Vogel's veel waarde aan design, een factor die in toekomst alleen nog maar zwaarder gaat wegen.

De producten van Vogel's worden verkocht via een internationaal dealernetwerk.

www.vogels.com

 

 

01-06-2008 19:03


De nieuwste ‘groene trends' staan centraal tijdens de veertigste editie van de NeoCon. De kantoorhandelsbeurs in Chicago wordt gehouden van 9 tot en met 11 juni. ‘Greenlife' noemt de organisatie het zelf.

 

De ‘groene tendens' zet zich door in producten, presentaties, materialen, netwerkevents en onderwijskundige programma's en praktijksimulaties. Highligts tijdens het vakevenement zijn een presentatie van Robert F. Kennedy jr en een kijkje achter de schermen van hoe de organiserende Merchandise Mart het grootste commerciële gebouw van de wereld werd en daarbij de zogenaamde ‘LEED-certificatie' ontving van de US Green Building Council. Bovendien krijgen bezoekers van NeoCon een nieuw ontwikkeld ‘Greenlife' ruimteconcept te zien van TVS Interiors.

 

Het educatieve programma:

 

Lezeing Robert F. Kennedy jr, dinsdag 10 juni, 8.00 uur, Holiday Inn Chicago Mart Plaza - Sauganash Ballroom. Robert F. Kennedy jr is door  Time Magazine benoemd tot één van de Heroes for the Planet voor zijn succesvolle initiatieven om de Hudson Rivier te beschermen. De activiteiten van Kennedy hebben geleid tot de wereldwijde oprichting van meer dan 160 organisaties, die waterwegen tegen vervuiling beschermen. Robert Kennedy jr zal in zijn lezing ingaan op hoe we de aarde kunnen beschermen. Na zijn lezing zal Kennedy zijn boek Crimes Against Nature signeren.

 

Growing Water In The City Of The Future, Sarah Dunn and Martin Felsen, woensdag 11 juni, 13.00 uur, Holiday Inn Chicago Mart Plaza - Wolfpoint Ballroom. In deze presentatie delen Dunn en Felsen hun visie op hoe Chicago een ‘holistische stad' met growing water kan worden. UrbanLab, is een filosofische oriëntatie en een experiment van een architecturaal en stedelijk design bedrijf in Chicago.

 

The Mart Goes LEED-EB: An Insider's Tour, dinsdag 10 juni 10.30 -11.00 uur.

 

Green Building Trolley Tour, dinsdag 10 juni, 12.00-16.00 uur, U.S. Green Building Council.

 

Greenlife: energy bar, Market Suites, 8e verdieping, Suite 8-3130. Ontworpen door TVS Interiors. De Greenlife energy bar is een voorbeeld van een milieuvriendelijk concept voor commerciële interieurs, dat voorbeelden geeft van toepassingen van ‘groen design'.

 

The Green Spot, 1e verdieping, Merchandise Mart. The Green Spot biedt voorbeelden van nieuwe, innovatieve, milieuvriendelijke producten.

 

NeoCon Greenstars en vraag Penny Live. Penny Bonda is één van Amerika's meest gerespecteerde experts op het gebied van milieuvriendelijk design. Elke dag krijgen bezoekers van NeoCon de gelegenheid om Bonda vragen te stellen over ‘groene producten' en hoe het LEED-certificaat kan worden verkregen. Bonda zal tevens de beste ‘eco-vriendelijke' producten van NeoCon selecteren en daarbij in elke interieurcategorie een GreenStar toe kennen.

 

Green ‘Environmental Design' seminars, Market Suites, 7e verdieping, kamer 7-9132. Een serie van seminars, die tal van onderwerpen op het gebied van milieuvriendelijk design behandelen. Aan de orde komen ook de mogelijkheden die de industrie heeft om producten op het gebied van ‘groen design' te implementeren in het bedrijf.

 

De volgende milieuorganisaties nemen deel aan NeoCon

Chicago Center for Green Technology

Market Suites, 8th Floor, Suite 8-3139G

U.S. Green Building Council Exhibit

Market Suites, 8th Floor, Suite 8-3139E

Greenguard Environmental Institute

Market Suites, 8th Floor, Suite 8-3139F

01-06-2008 18:26

Op de Orgatec 2008, de grootste internationale projectinrichtingsbeurs die van 21 tot en met 25 oktober in Keulen plaatsvindt, wordt in hal 11 het Dutch Office Design-paviljoen een belangrijke blikvanger. De verwachting is dat een groot aantal producenten van naam en faam zal participeren. Deelname staat open voor fabrikanten die op de beurs een stand hebben, alsook voor andere bedrijven, mits ze voldoen aan de gestelde criteria.


De Orgatec profileert zich dit jaar tevens als de beurs met het ‘groene geweten'. Op het gebied van ecologie en certificering wordt er de nodige informatie gegeven. Ook in de wereld van ‘Ultima Office', een presentatie gericht op de toekomst van de werkplek, worden oplossingen aangedragen die te maken hebben met gezond werken in een verantwoorde werkomgeving.

De beursorganisatie is gezien de deelname van meer dan zevenhonderd exposanten, waarvan meer dan 60 procent niet-Duits, zeer tevreden. Daarbij komt, dat de gang van zaken in Duitsland en ook in andere landen van Europa op het gebied van kantoorinrichting gunstig is. 


www.koelnmesse.nl    


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >