Nieuws


28-03-2008 14:46


Rohde & Grahl heeft de openbare Europese aanbesteding voor de Raad voor de Rechtspraak deels gewonnen. Dat meldt de onderneming uit Amersfoort. Het bedrijf mag de serie 'Xenium NPR'-bureaustoelen alsmede de serie 'Xenium MM'-bezoekersstoelen leveren. Ook voor het plaatmeubilair is Rohde & Grahl uitgekozen als één van de vijf huisleveranciers met de serie 'Elysium basic'.

"Het contract gaat in per 1 april 2008 voor de duur van 3 jaar", meldt Rohde & Grahl. "Hierbij is er de mogelijkheid van een verlenging van maximaal één jaar. Ondertekening van het contract zal onder toezicht van dhr. C. Bierman van de Raad voor de Rechtspraak binnenkort plaatsvinden."

De aanbesteding omvat een afzetgebied met circa dertig kantoren van onder meer rechtbanken, gerechtshoven, de Centrale Raad van Beroep, het College van Beroep voor het Bedrijfsleven en de Raad voor de Rechtspraak.
28-03-2008 8:21


Ahrend rent voor een goed doel. Op zaterdag 29 maart vindt in de Tsjechische hoofdstad Praag voor de derde keer de Ahrend Prague Charity Run plaats. De opbrengst van deze halve marathon gaat dit jaar naar de Stichting Kika – Kinderen Kankervrij.

Initiatiefnemer van het evenement is Bastiaan Brouns, Manager Ahrend Central & Eastern Europe, Russia & CIS. Brouns licht toe: “Vorig jaar hebben we met deze loop ruim 13.000 euro opgehaald voor de Tsjechische Teresa Maxova Foundation, die kansarme kinderen ondersteunt. Dit jaar sluiten wij ons aan bij het goede doel dat Ahrend in Nederland ondersteunt, te weten de Stichting Kika – Kinderen Kankervrij."

"Kika werft fondsen waarmee zeven kinderkankercentra in Nederland worden ondersteund bij onderzoek naar therapieën voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Qua opbrengst leggen we de lat weer beduidend hoger dan vorig jaar, te weten op 20.000 euro. Tot nu toe sponsoren 22 ondernemingen onze actie. Vorig jaar namen er meer dan twintig lopers deel, dit jaar dertig.”

De dag voorafgaand aan de Ahrend Prague Charity Run zal Kim Reynierse, voormalig marathonloper en al jarenlang werkzaam bij Ahrend, een workshop geven aan de deelnemers. Op zaterdagavond vindt een diner plaats voor lopers en sponsors, en op zondag de traditionele Winner’s Brunch in de Ahrend- showroom.

Ahrend heeft al sinds 1992 een eigen vestiging in Praag die het hoofdkantoor is van Ahrend voor de activiteiten in de regio Centraal- en Oost Europa, Rusland en de voormalige Sovjetstaten. Sinds 2005 heeft Ahrend tevens een meerderheidsbelang in de Tsjechische kantoorinrichter TECHO.
26-03-2008 14:20


Sedus, Gesika en Klöber noteerden in 2007 een omzet van 168,8 miljoen euro. Het betekent een toename van 21,4 procent in vergelijking met het jaar 2006. Als de omzet van Planbüro wordt meegerekend komt het totaalbedrag zelfs uit op 193,8 miljoen euro.

In het binnenland steeg de Sedus-omzet met 19,8 procent tot 50,7 miljoen euro. Dat is een opmerkelijk resultaat, want hoewel veel Duitse kantoormeubelproducenten over 2007 forse groeicijfers laten zien, komen die vooral op het conto van de export (gemiddeld +18 procent), waar de binnenlandse omzet gemiddeld met 'slechts' 2,3 procent steeg.

Ook de Europese 'dochters' van Sedus deden het uitstekend, met een omzettoename van 26,1 procent, goed voor een omzet van 49 miljoen euro. De bandbreedte varieerde van een toename van 7,7 procent voor Italië tot een 'plus' van maar liefst 59,8 procent voor Zwitserland. Maar ook Oost-Europa, Azië, het Midden Oosten en Australië noteerden vorig jaar namens Sedus zwarte cijfers en zagen de omzet stijgen met 42,6 procent tot 6,5 miljoen euro.

De verkoop van Gesika-producten was goed voor 34,8 miljoen euro (26,3 miljoen euro in Duitsland en 8,5 miljoen euro in het buitenland). De Klöber-producten realiseerden in 2007 een groei van 19,4 procent tot 27,8 miljoen euro, waar de Planbürogruppe de omzet zag groeien tot 27,5 miljoen euro.

26-03-2008 9:14'Plotseling komt de vormgeving weer bij zinnen en verwerkt oude waarden in een nieuwe hoedanigheid. Een kalme maar bescheiden en stillere vorm. Een aanzet tot een serene levensstijl'. De voorgaande tekst kenmerkt in wezen het werk van recent afgestudeerde studenten van Design Academy Eindhoven in de tentoonstelling ‘Still’ die tijdens de Salone del Mobile in Milaan getoond wordt

 

Tijdens deze tentoonstelling die van 16 tot en met 21 april plaatsvindt, tonen de studenten van de academie naar eigen zeggen 'integere werken die technisch beheerst zijn en vormgegeven zijn om te gebruiken'. De tentoonstelling tijdens de Salone is al jaren het platform voor de net afgestudeerde ontwerpers van de academie. 'Schoonheid is daarbij voorbehouden aan het getrainde oog van de beschouwer'. Curator is Li Edelkoort.
De tentoonstelling is te zien in Spazio Rossana Orlandi, Via Matteo Bandello 14-16. Nadere informatie via www.designacademy.nl

26-03-2008 8:35


Witteveen Projectinrichting verhuist per 31 maart naar een nieuwe locatie. De firma betrekt een mooie boerderij aan het water (Binnen Amstel) in Ouderkerk aan de Amstel. Daar heeft Witteveen  een nieuwe showroom van 200 vierkante meter ter beschikking. 'Alles onder één dak, om de klant een nog beter beeld van de collectie te kunnen geven', daar draait het om, aldus de firma. Het nieuwe adres wordt: Holendrechterweg 36A 1191 KW Ouderkerk aan de Amstel.
Nadere informatie: www.project-inrichting.nl.

20-03-2008 8:53

De Duitse meubelindustrie noteerde in 2007 een omzetplus van 5,9 procent. Er werd in totaal voor 19,5 miljard euro aan meubels verkocht, tegenover 18,4 miljard in 2006.

 

De omzetwaarde van de export steeg met 18 procent, terwijl de binnenlandse omzet steeg met 2,3 procent. Voor de grootste stijging zorgden de kantoormeubelsector met 2,9 miljard euro, gevolgd door woon- en keukenmeubelen. De omzet in de zitmeubelindustrie steet met 1,7 procent naar een bedrag van 4,8 miljard euro.

20-03-2008 8:42

De meeste werknemers (gemiddeld 66 procent) worden niet vrolijk van hun werkplek. Ook biedt de werkomgeving weinig creatieve inspiratie (71 procent). Behoorlijk wat werknemers voelen zich op de werkplek niet zichzelf (42 procent) en ze voelen zich er ook niet altijd thuis (39 procent). Dit blijkt uit het Nationale Werkplekonderzoek.

Het is de tweede keer dat dit onderzoek wordt gehouden. Hoewel ruim driekwart (77 procent) van de werknemers zegt het werk goed te kunnen uitvoeren - de functionaliteit van de werkplek voldoet - zouden werkgevers meer uit hun personeel kunnen halen als ze meer rekening houden met de inrichting en de beleving van de werkplek.

Functionele aspecten (‘er goed kunnen werken') zijn dus essentieel voor een werkomgeving, maar werknemers willen er ook lekker in hun vel zitten. Niet iedere werkplek voldoet hieraan. Volgens Alex Stolze, directeur Primair Projekt, zien organisaties nog onvoldoende in dat een goede werkplek een positieve invloed kan hebben op het functioneren van werknemers. Werknemers geven in het onderzoek aan meer behoefte te hebben aan een andere indeling (45 procent), meer ruimte (48 procent) en meer groen (39 procent) op de werkplek. Stolze: "Het is aan de werkgevers om hier op in te spelen. Vaak zegt de inrichting van een werkplek veel over de zorg van een werkgever voor een werknemer. Natuurlijk moet de werkplek op de eerste plaats functioneel zijn, maar de werkplekbeleving van de werknemer heeft ook invloed op zijn prestaties. We merken in de praktijk dat de juiste inrichting en de juiste meubels een bijdrage kunnen leveren aan het werkplezier en de creatieve inspiratie van werknemers. Hierin kunnen werkgevers zichzelf een meer sturende, maar ook meer faciliterende rol aanmeten."

Primair Projekt is initiatiefnemer en opdrachtgever van het Nationale Werkplekonderzoek. Het wordt jaarlijks gehouden. Dit jaar vond het tweede onderzoek plaats. Doel is meer inzicht te verwerven in de wensen die werknemers hebben ten aanzien van hun werkplek. De uitvoering van het Nationale Werkplekonderzoek was in handen van marktonderzoekbureau Ruigrok/NetPanel uit Amsterdam. Het kwantitatieve onderzoek is online uitgevoerd onder mensen die werkzaam zijn in de zorg, de dienstverlening of bij de overheid, zowel in directies, (midden)kader als in uitvoerende functies. De omvang van de organisaties waar de respondenten werkzaam zijn, varieert van minder dan tien werknemers tot meer dan vijfhonderd werknemers. In totaal hebben 1.050 werknemers de vragenlijst ingevuld.

Primair Projekt vertaalt de identiteit en de wensen van organisaties in een passend interieur. Dit doet Primair Projekt in opdracht van architecten, adviseurs, ontwerpers en directe opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en de overheid. De (merk)onafhankelijke positie leidt tot gedegen advies, oplossingen op maat en een eindresultaat waarvoor gebruik gemaakt kan worden van de producten van alle toonaangevende merken. Primair Projekt beschikt over een eigen expeditie-, service- en montage-afdeling, waarmee het bedrijf de kwaliteit van advisering tot aflevering geheel in eigen hand houdt.

http://www.primairprojekt.nl/.
17-03-2008 8:43

Tijdens de beurs Facilitair, die van 16 tot en met 18 januari in Den Bosch werd gehouden, stond de stand van RH Stoelen vrijwel volledig in het teken van de actie Zit goed! Doe goed!.

Voor iedere beursbezoeker die een op de stand aanwezige Ambio-stoelen wilde uitproberen, doneerde RH Stoelen 5 euro aan het Rode Kruis. Het beurspubliek nam massaal kennis van de actie. De 100 procent recyclebare 'Ambio' werd in totaal door 568 personen beproefd, goed voor een totaalbedrag van 2.840 euro.

Volgens de directie van RH Stoelen zijn de doelstellingen, van donatie tot het geven van extra aandacht voor het milieu en het werk van het Klimaatcentrum van het Rode Kruis in het bijzonder, ruimschoots gehaald.

Het Rode Kruis Klimaatcentrum ondersteunt Nationale Rode Kruis en Rode Halve Maanverenigingen in met name ontwikkelingslanden, bij het opzetten en uitvoeren van programma's die er op gericht zijn mensen in die regio's weerbaarder te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering en extreem weer.
13-03-2008 11:49


De populaire bureaustoel ‘Aeron' is te zien bij Twee voor Twaalf. Vanaf vanavond (13 maart 2008) biedt de stoel wekelijks op Nederland 2 comfort aan de deelnemers van de populaire Vara-quiz.

Het design van bureaustoel Aeron wordt algemeen erkend als uiterst innovatief en is bekroond met veel prestigieuze prijzen. Niet voor niets prijkt het ontwerp van Bill Stumpf en Don Chadwick permanent in het Museum of Modern Art.

 

www.mymiller.nl

13-03-2008 8:40


tafel-van-designer-marijn-v

Zoals te doen gebruikelijk in deze periode stromen de persberichten over de 'Salone del Mobile' binnen. Een opmerkelijke in de reeks is die van Ahrend. De kantoorinrichter pakt groot uit tijdens de meubelbeurs in Milaan.

Koninklijke Ahrend NV zal van 16 tot en met 21 april in Milaan vier nieuwe producten tonen. Deze introducties gebeuren tijdens wat Ahrend 's werelds belangrijkste meubelbeurs noemt, de Fuori Salone Del Mobile. In de Zona Tortona, de bekende wijk voor designers en architecten, betrekt Ahrend een aparte verdieping van een monumentaal gebouw. Met haar aanwezigheid op deze toonaangevende meubelbeurs benadrukt Ahrend haar internationale ambities.

lounge-chair-soft

Onze wereld is constant in beweging. Door de informatietechnologie en door de opkomst van een mondiale economie kunnen we steeds meer bepalen waar, wanneer, hoe en met wie we willen werken. Informatietechnologie maakt het mogelijk ideeën uit te wisselen, ongeacht tijd en locatie. Steeds meer organisaties krijgen een open, platte structuur waar men flexibel werkt in wisselende teams en projecten. De grenzen van het kantoor vervagen daardoor steeds verder. Het netwerk wordt het kantoor en het kantoor wordt het netwerk. Ahrend erkent en stimuleert deze ontwikkeling. Als onderdeel van een internationaal netwerk is Ahrend voortdurend op zoek naar producten en diensten om de mogelijkheden voor samenwerken en het delen van informatie te verbeteren. Zo draagt Ahrend bij aan duurzame ontwikkelingen - voor nu en voor de toekomst.

In het voorste deel van de expositieruimte staat de bezoeker oog in oog met de nieuwe tafel van ontwerper Marijn van der Poll, in de vorm van een vliegtuigvleugel. Marijn van der Poll licht de achtergrond bij zijn creatie toe: "De tafel verwijst naar de de Havilland Comet, het eerste commerciële straalvliegtuig waarmee vanaf het begin van de jaren '50 tot na 1980 passagiers over de hele wereld werden rondgevlogen en dat de basis vormde voor de Hawker Siddeley Nimrod, een militair vliegtuig dat nog altijd wordt gebruikt. De tafel heeft geen ladeblokken of andere accessoires. We gaan immers toe naar ‘open ruimte‘-werkomgevingen waar je met een laptop en een PDA gewoon je werk kunt doen. De tafel is niet zomaar een statement; hij voegt door zijn unieke vorm iets toe aan de werkbeleving zonder aan functionaliteit in te boeten." Het getoonde model is van polyester en heeft een stalen binnenframe. Het werkblad is hoogglans afgelakt. 

Verderop in de expositieruimte staat de nieuwe opvallende stoel van Frans de la Haye centraal, een comfortabele draaibare loungestoel met een tijdloos design. De la Haye: "Deze unieke stoel bevat opbergruimte voor zaken zoals een laptop. Als je die op de grond zou moeten zetten, zou immers het gevaar bestaan dat je er met je stoel overheen draait of erop gaat staan." De stoel maakt deel uit van een ‘vormfamilie' in drie uitvoeringen. De ‘Solid' is gemaakt van eikenhouten panelen. Door in de rug en zitting aangebrachte veringen is deze stoel verrassend comfortabel. Het tweede type is de ‘Soft', een zachte, gestoffeerde uitvoering, voorzien van een stalen frame. De derde uitvoering is de ‘Ply', gemaakt van geperste multiplex. Door een gebogen zitting en rugvlak is deze uitvoering het summum van comfort. Alle stoelen zijn voorzien van duurzame lagers die speciaal voor dit product zijn ontwikkeld in Japan.

Tot slot worden bezoekers getrakteerd op een combinatie van een nieuwe variant van de 'Ahrend 750' werkplek en de nieuwe 'Ahrend 250' mesh-stoel met een gestoffeerde rug. Nieuw aan de Ahrend 750 is de N-poot, een open leg in plaats van gesloten vlakken. Hoewel het open frame lichter oogt, boet het meubel niet in aan kwaliteit, stabiliteit of esthetiek. De oorspronkelijke Ahrend 750 werd in 2007 speciaal geïntroduceerd voor flexwerken en luidde de tweede generatie van benching in. Geschikt voor zowel gezamenlijk als individueel werken, biedt dit ruimtebesparende meubel in de woorden van Ahrend 'alle persoonlijke vrijheid, comfort en ergonomie'.  Door het multifunctionele ontwerp en de vele verstelmogelijkheden is Ahrend 750 geschikt als standaardwerkplek of als loungewerkplek, die afwisselend als project-, vergader-, studie- of leestafels kan worden gebruikt. De Ahrend 750-werkplek is ontworpen door Ahrend-designer Wijtse Rodenburg.

De succesvolle Ahrend 250-stoel van Frans de la Haye werd in 2006 geïntroduceerd als eerste en enige stoel ter wereld met een zogenaamde velumrug. Dit jaar wordt een nieuwe variant van de stoel geïntroduceerd met zowel netbespanning (mesh) als een gestoffeerde rug. Door deze variëteit aan mogelijkheden, biedt de stoel veel vrijheid aan architect en eindgebruiker. In elke uitvoering biedt de stoel een comfortabele, ergonomische en esthetische oplossing.

ahrend-750_2

De expositieruimte van Ahrend beslaat een complete verdieping van een klassiek gebouw in de Zona Tortona. De inrichting is ontworpen door de Belgische architect Luc Buelens met als thema ‘Wereldwijd werken'. Buelens: "Netwerken en samenwerken zijn essentiële menselijke activiteiten. Bij binnenkomst wordt de bezoeker aan de expositieruimte dan ook direct geconfronteerd met talloze afbeeldingen van werkende mensen aan de wanden. Tussen de grote foto's in staan spiegels, zodat ook de bezoeker visueel deel uitmaakt van de menigte. De mensen op de foto's en de medewerkers van Ahrend op de stands dragen t-shirts met slogans erop gedrukt."

"De hedendaagse consument vraagt om duurzame, milieuvriendelijke en ergonomische producten. Door te netwerken kunnen mensen hun krachten bundelen en oplossingen tot stand brengen die aan al deze eisen voldoen. Ahrend faciliteert dit door als mediator op te treden in dit oplossingsgerichte proces", zo licht Buelens zijn ontwerp toe.

Ahrend op de Fuori Salone Del Mobile in Milaan

16 tot en met 21 april 2008, Via Tortona 32, Milaan
Openingstijden dagelijks van 10.00 uur - 22.00 uur.

http://www.ahrend.com/

http://www.salonedelmobile.com/

ahrend-750_1

 

12-03-2008 8:22Bax Agenturen uit Vlaardingen is ook agent geworden voor de Deense fabrikant Globe Zero4. Deze Deense fabrikant van exclusief design meubilair is ontstaan door de overname van Zero4 door Globe Furniture. De firma is gevestigd in Aarhus Denemarken.

Enkele producten van Globe Zero4 zijn: Lotus Chair geselecteerd voor het MoMA te New York En Plasma Bench; recent onderscheiden met de prestigieuze IF Product Design Award 2008 en geselecteerd samen met het model True Love in de nieuwe Terminal 5 op London Heathrow Airport. Bax Agenturen denkt hiermee 'een zeer succesvolle collectie te hebben toegevoegd aan hun portfolio'.
Voor meer informatie: www.globefurniture.dk.

10-03-2008 8:49

WINI gaat met een goed gevoel het jubileumjaar 2008 in. Over 2007 kon de kantoormeubelproducent een omzettoename van bijna 20 procent noteren ten opzichte van het jaar ervoor.

 

De totaalomzet van WINI steeg van 30,2 miljoen euro in 2006 naar 36,1 miljoen euro in 2007. De toename deed zich zowel in Duitsland als in de buitenlandse markten voor. De omzet van WINI ligt boven het gemiddelde van 15 procent in de kantoormeubelsector in Duitsland.

 

In 2006 zag WINI de omzet al met 9 procent groeien. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is ‘kwaliteit - made in Germany - weer veel gevraagd'.


WINI wil de goede resultaten uiteraard voortzetten in 2008. In dit jubileumjaar viert het bedrijf niet alleen het 100-jarig bestaan, maar zal het met speciale acties de aandacht op zich trachten te vestigen. Daarbij heeft WINI onder meer de doelgroepen facility managers en architecten in het vizier. Extra aandachtspunten vormen daarbij de thema's ‘ergonomie' en ‘akoestiek'.

 

WINI viert het 100-jarig bestaan in 2008 driemaal. Als ‘dankjewel' voor vakhandel, eindklanten en leveranciers is er in mei het officiële jubileumfeest. Op 30 augustus opent het bedrijf de productievloer tijdens een open dag voor belangstellenden. Ook is er die avond een groot feest voor alle WINI-medewerkers. Tijdens de Orgatec in Keulen (21 tot en met 25 oktober) zal WINI eveneens aandacht schenken aan het jubileum.

 

http://www.wini-mein-buero.de/

06-03-2008 8:31


YNNO, adviesbureau voor innovatief werken, heeft het ISO 9001-certificaat gekregen van de onafhankelijke Certificerende Instelling voor Intelligent Onderzoek (CIIO). YNNO adviseert bedrijven om innovatief te werken en voert projecten uit op het gebied van digitaal werken, verbeteren van werkprocessen, innovatieve kantoorconcepten en kennismanagement. Het certificaat is de erkenning van de kwaliteit van YNNO's dienstverlening op het gebied van advies, conceptontwikkeling en projectmanagement.

Het ISO 9001-certificaat is een internationaal keurmerk voor het kwaliteitssysteem van een organisatie. Voor dit keurmerk stelt de Internationale Organisatie van Standaardisatie (ISO) in Geneve normen op met betrekking tot de kwaliteit van managementsystemen, verantwoordelijkheid van het management, klantgerelateerde processen en meting, analyse en verbetering. Het ISO 9001-certificaat wordt vervolgens door certificerende instellingen uitgereikt aan organisaties in diverse branches zoals de dienstverlening, zorg en techniek.

Voor YNNO is dit het tweede ISO-certificaat sinds de oprichting in 2001. Het adviesbureau ontving in datzelfde jaar een ISO 9001-certificaat van Certiked (Certificatie Kennisintensieve Dienstverlening).

Marco van Walstijn, directeur YNNO: "Voor ons betekent het nieuwe ISO-certificaat van CIIO opnieuw erkenning van de kwaliteit van onze dienstverlening op het gebied van innovatie en vernieuwing waarbij wij het principe van practice-what-we-preach hanteren en dus onze adviezen ook op onszelf toepassen".

 

http://www.ynno.com/.


http://www.ciio.nl/

03-03-2008 8:32

Ruim 86.000 bezoekers kon Maison& Objet noteren, een stijging van 3,2 procent ten opzichte van het oude record van januari 2007. De beurs Meuble Paris werd bezocht door een kleine 26.000 inkopers, waarmee ze Parijs definitief als meubeldesignstad op de kaart zet.

Met in totaal 111.844 bezoekers overtreft de beursorganisatie de vooraf gestelde doelstelling van 100.000 ruimschoots. Opvallend is de stijging (+11,95 procent) van het aantal internationale bezoekers dat de beurs Maison&Objet bezocht. Iets meer dan vier van de tien bezoekers van deze beurs komt inmiddels uit het buitenland; voor Meuble Parijs zijn dat er ruim drie van de tien.

SAFI, de organisator van beide beurzen, heeft niet alleen meer internationale bezoekers, maar ook meer interieurarchitecten weten te interesseren voor een bezoek aan de beurzen. Door de kwaliteit van het aanbod nog verder te verhogen, geven de beurzen een creatief overzicht van het internationale woonaanbod van vandaag en morgen. De volgende edities van Maison&Objet vinden plaats van 5-9 september 2008 en 23-27 januari 2009. Meuble Paris wordt georganiseerd van 22-26 januari 2009.
03-03-2008 8:27


Nadat Arie Ouwerling per 1 november jongstleden in dienst is getreden, is het salesteam van Rocor onlangs verder uitgebreid. Door de positieve ontwikkelingen in de markt en de naar eigen zeggen sterk toenemende vraag naar de door Rocor aangeboden oplossingen, is het salesteam versterkt met een salesmanager.

Tevens is de binnendienst uitgebreid.

Marco van Ockenburg vervult per 1 maart de rol van salesmanager. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van kantoorinrichting, met name op het gebied van zit-ergonomie. Zijn brede praktijkervaring maakt hem een gesprekspartner op niveau. Van Occkenburg vervulde verschillende functies bij  internationaal opererende kantoorinrichting organisaties. Zo was hij hiervoor onder andere werkzaam bij de Haworth Group.

Rocor levert eigen producten uit voorraad, zodat er snel op de wensen van de gebruikers kan worden ingespeeld. De leveringen vinden plaats vanuit het nationaal Distributie Centrum in Pijnacker, met eigen medewerkers en eigen transport.

www.rocor.nl 

03-03-2008 8:22


Haworth rouwt om Heinz Wilhelm Schmidt, de grondlegger van het huidige merk Comforto, die in februari op 98-jarige leeftijd overleed.

Heinz Wilhelm Schmidt richtte in 1947 de H.W. Schmidt GmbH in Ahlen op, wat destijds één van de centra was van de Westduitse emaille-industrie. Onder zijn regie ontsonden in 1967 de eerste bureaustoelen, die tot het hoofdproduct van de onderneming zouden worden. Eind jaren zeventig werd de naam van het bedrijf veranderd in Comforto GmbH, voordat het bedrijf in 1988 als productmerk verderging onder de Haworth-paraplu.

 

www.haworth.de


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >