Nieuws


27-02-2008 15:03


De bekende documentairemaker Jeroen Visser heeft een documentaire gemaakt over W.H. Gispen voor het NPS/VPRO televisieprogramma 'Het Uur van de Wolf'. Hierin komt de hedendaagse betekenis van de ontwerper naar voren en wordt zijn werk ook in een historische context geplaatst. De uitzending heeft plaats op vrijdag 7 maart.

 

Willem Hendrik Gispen (1890-1981) behoort tot de eerste generatie industrieel ontwerpers. Als ontwerper is Gispen buitengewoon succesvol. Zijn moderne en functionele lampen en meubelen slaan aan in het vooroorlogse Nederland. De naam Gispen bepaalt tot vandaag ons beeld van het interieur van het Nieuwe Bouwen en is synoniem voor de moderniteit in Nederland.

In de jaren '90 beleeft een aantal van zijn bekendste ontwerpen een opmerkelijke revival en worden weer in productie genomen. De beroemde stalen buismeubels zijn opnieuw een groot commercieel succes en worden klassiekers. De vintage Gispen-meubelen vind je nu steeds meer in museale collecties. Dat onderstreept hun kunstzinnige kwaliteit en vormt een opvallende blijk van de omkering in de waardering: van industrieel gevormd gebruiksvoorwerp naar museaal stuk. Deze eer valt niet veel ontwerpers te beurt.

Het verhaal over W.H. Gispen wordt onder andere verteld door zijn tweede vrouw Riek van de Griend (99 jaar), dochter Antoinette en experts zoals de kunsthistoricus André Koch en antiquair Ad van de Bruinhorst.

Uitzending: vrijdag 7 maart 2008, 23.00 uur bij de NPS Het Uur van de Wolf, Nederland 2.
Regie: Jeroen Visser
Productie: Visser & Van Rijckevorsel

Deze film is tot stand gekomen met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

27-02-2008 14:52


Begin februari is de Stichting Offiano officieel opgericht. De doelstelling van de stichting Offiano is het bevorderen van het gebruik van, alsmede het bekendheid geven aan kantoorproducten en kantoormeubilair, ICT en facilitaire producten voor de toepassing in zowel een zakelijke als een thuiswerkomgeving.

Naast innovatieve initiatieven wil de stichting zich ontwikkelen tot platform van fabrikanten, distributeurs en organisaties die de doelstellingen van de stichting onderschrijven. Stichting Offiano is een persoonlijk initiatief van Yvonne Keijzers en Henk Meinsma, beiden jarenlang werkzaam in de kantoorbranche.

De stichting benadrukt dat moderne producten en apparatuur voor kantoor, kantoorinrichting en ICT een substantiële bijdrage leveren aan verbetering van de kwaliteit en productiviteit van kantoorwerkzaamheden. Offiano, tevens een kapel in Toscane, staat ook voor rust en genieten van dingen die het werken op kantoor leuk maken.

Het bestuur van de stichting bestaat op dit moment uit Henk Meinsma (voorzitter) en Yvonne Keijzers (secretaris).
25-02-2008 8:48

De ‘b.long' bench van Pami, producent van kantoormeubilair, heeft de prestigieuze iF Design Award gewonnen. Deze bench is tot stand gekomen door de succesvolle samenwerking met designbureau hegge ID.

De b.long is een flexibele, dynamische kantooroplossing die gericht is op design, functionaliteit en kwaliteit. De bench heeft verschillende afmetingen en is gemakkelijk configureerbaar. Je kan je werkplek personaliseren met innovatieve accessoires. Dit concept past perfect in de ‘Working Apart Together'-filosofie: teamwerk, concentratie, vergaderen; het kan allemaal aan de b.long.
21-02-2008 9:00


De Amerikaanse kantoorinrichter Staples wil een bod doen van 2,5 miljard euro op concurrent Corporate Express. Het bod komt neer op 7,25 euro in contanten per aandeel Corporate Express (voorheen Buhrmann). Dat heeft Staples bekendgemaakt, zo valt te lezen op de website woonspot.nl.

Corporate Express, een AEX-fonds op de beurs in Amsterdam, is leverancier van onder meer kantoormeubilair, printpapier en schoonmaakmiddelen. Staples heeft de afgelopen maanden toenadering gezocht tot Corporate Express, zo blijkt uit een brief die Staples aan bestuursvoorzitter Peter Ventress van Corporate Express stuurde. De Nederlandse kantoorinrichter heeft volgens Staples niet gereageerd op de avances.

"We zijn teleurgesteld dat u niet met ons in gesprek wil. Wij geloven sterk in een combinatie", aldus Staples in de brief waarover onder andere De Financieele Telegraaf.nl publiceert. Corporate Express was niet direct bereikbaar voor commentaar. Vorige week herhaalde het concern nog een zelfstandige koers te willen varen. Na de aankondiging van Staples schoot het aandeel van Corporate Express met ruim 40 procent omhoog tot 7,60 euro op de beurs in Amsterdam. Corporate Express staat al een tijd lang onder druk van hedgefondsen als Centaurus, die het bedrijf verkocht willen zien. Met name over aanhoudend slechte resultaten in de VS waren aandeelhouders ontevreden. Vorige week liet Corporate Express beter dan verwachte jaarcijfers zien en een herstel in de VS in het vierde kwartaal.

 

 

20-02-2008 17:49

p1040442klein

Een dubbele reden om feest te vieren. Op 1 maart bestaat Dantuma Haarlem op de dag af 100 jaar en tegelijkertijd wordt het nieuwe opvallende bedrijfsgebouw langs de oever van het Spaarne officieel in gebruik genomen. Na deze feestelijke start van de maand vinden op 4, 5 en 6 maart ook nog de jaarlijkse showdagen plaats.

 

Dantuma staat anno 2008 te boek als Nederlands grootste merkonafhankelijke leverancier op het gebied van copying, printing en imaging. In 1908 werd het bedrijf opgericht door Theunis Dantuma. Deze van oorsprong Friese letterzetter en boekdrukker nam op 1 maart van dat jaar de winkel met kantoorbenodigdheden aan de Zijlstraat 90 in Haarlem over. Een maand later betrok hij met zijn vrouw Trijntje en zoon Occo Theodoor de woning boven de winkel. In november van datzelfde jaar overleed Theunis Dantuma en nam Occo op 19-jarige leeftijd het bedrijf over.

Occo, ook opgeleid tot boekdrukker, breidde de winkel uit met een huisdrukkerij. Het bedrijf, dat zich in de loop der jaren steeds meer richtte op kantoormeubilair, kantoorapparatuur en kantoorartikelen, maakte een gestage groei door in de Haarlemse binnenstad. Bij veel Haarlemmers stond Dantuma bekend als de ‘vulpendokter'. Scholieren die hun diploma behaalden, kregen een vulpen cadeau, die werd aangeschaft bij Dantuma. Niet voor niks hing er aan de gevel van het pand een metershoge vulpen als lichtreclame.

In november 1975 trad de huidige eigenaar en directeur Jan Veening in dienst bij het toenmalige Vermande Dantuma. Hij nam het bedrijf in 1979 over en onder zijn leiding is Dantuma zich gaan richten op kantoorapparatuur. Door het verwelkomen van nieuwe ondernemingen binnen de Dantuma Groep werden al snel de disciplines kantoormeubilair en kantoorbenodigdheden weer in het bedrijfsaanbod opgenomen.

De Dantuma Groep, die naast de twee Dantuma-vestigingen in Haarlem en Zwolle, bestaat uit Rever Nagelkerke BV in Utrecht, GZ Kantoorinrichters BV in Zaandam en Berveling Projekt BV in Nijkerk, groeide uit tot een landelijk opererende onderneming met ongeveer 160 werknemers. Het bedrijf kan haar klanten een totaalpakket op kantoorgebied presenteren.

In 1987 verhuisde Dantuma uit de krappe Haarlemse binnenstad naar een ruim bemeten en goed bereikbaar pand aan de Harmenjansweg. Na 20 jaar bleek ook dit pand te klein voor de bijna honderd mensen die nu bij Dantuma Haarlem werken. Onlangs nam Dantuma Haarlem daarom een fonkelnieuw en futuristisch ogend bedrijfsgebouw in gebruik, gelegen pal tegenover de oude vestiging.

De nieuwbouw op deze prominente zichtlocatie aan het Spaarne is ontworpen door de Haarlemse architect en stadsbouwmeester Max van Aerschot. Het gebouw heeft zich inmiddels ontpopt als een architectonische aanwinst voor de stad.

Het omvat ruim 3.000 vierkante meter vloeroppervlak en biedt Dantuma volop mogelijkheden voor de toekomst. Het bedrijf beschikt nu onder meer over voldoende magazijnruimte en een grote showroom, waar in een overzichtelijke opstelling de mogelijkheden voor automatisering van de documentenstroom binnen een organisatie in beeld zijn gebracht. In de showroom komt het bedrijfscredo ‘Managing your documents!' tot leven. Dankzij het nieuwe onderkomen is het bedrijf in staat tot een nog snellere dienstverlening aan haar klanten.


www.dantuma.nl

dantuma_100_jaar

 

 

20-02-2008 8:29

sp-al-mc-ps


Designonstock.com breidt haar collectie vanaf maart uit met de Spunk. Het ontwerp van de nieuwe fauteuil is gebaseerd op de buisframe stoelen uit de vijftiger jaren en is ontsprongen aan de creativiteit van ontwerper Roderick Vos.

Onderscheidend aan het uiterlijk van de Spunk is dat het lijkt of de zitting en de rugleuning tussen het frame zweven, waardoor optisch het ruimtelijke effect van de Spunk in het interieur wordt versterkt. Roderick Vos over de Spunk: “Ik heb altijd een voorliefde gehad voor de buisframe stoelen uit de vijftiger jaren, maar miste de vertaling van deze oude techniek en modellen naar de vormentaal van deze tijd. De mooi gedetailleerde zitting en het rugdeel worden als het ware, door de verchroomde buisconstructie, zwevend gedragen. Door dit constructieve detail is de Spunk, mijns inziens, uniek in vergelijk met z’n soortgenoten."

Voor de Spunk is een speciale uit aluminium vervaardigde armlegger ontwikkeld. Deze is in een hightech gepolijste zilverkleurige variant verkrijgbaar en heeft als alternatief ook een versie met een zwarte soft-touch coating. "De fauteuil is een fascinerende mix van ‘the old and the new!’ zonder retro te zijn. Het was voor mij dan ook niet meer dan logisch deze ‘eigenzinnige’ fauteuil Spunk te noemen!”

De Spunk in stof is te combineren met alle modellen in de Designonstock.com collectie, daarnaast is deze fauteuil ook in leer verkrijgbaar. Als ‘finishing touch’ biedt de Spunk keuze uit gepolijste zilverkleurige armleggers of een zwarte soft-touch variant.

sp-al-mc-p


sp-al-130-p3
15-02-2008 16:27


In het Jaarbeurscomplex in Utrect vond de afgelopen dagen de beurs VSK (Verwarming Sanitair Klimaattechniek) plaats. Opde beurs waren tal van sanitairoplossingen te zien, die bedoeld zijn voor toepassing in het projectbereik. Opvallend kenmerk: het minimalisme dat in de hedendaagse (interieur)architectuur ver te zoeken lijkt, is dé stijlstroming in het toilet.

 

Vrouwen mogen dan (zo leerde ons enige jaren geleden een maandverband-reclame) niet recht en hoekig zijn, badkamermeubilair is dat wel. Een kijkje op de beurs VSK in Utrecht leert dat de rechte hoek momenteel onontkoombaar is in het toilet. Ärchitecten houden van dat minimalisme", zegt een woordvoerder van Dornbracht."Dankzij het mininalisme van onze producten kunnen ze een ingetogen toilet realiseren. dat geeft hen de ruimte om in de rest van het project wel volop uit te pakken."

 

Behalve de minimale vormentaal was ook het minimale kleurgebruik opvallend. Wit en grijs zijn nog altijd dé kleuren in het hedendaagse projecttoilet. "Op kleuren raak je snel uitgekeken", zegt de woordvoerder van Clou over deze trend. "Wanneer je een toilet inricht wil je er vervolgens tien jaar mee kunnen doen. De meeste architecten kiezen daarom voor een neutrale kleurstelling waaraan men zich niet snel ergert." Voor architecten die gebruikers van hun gebouwen willen pesten zijn bij de meeste aanbieders op aanvraag overigens wel degelijk producten in knallende kleuren leverbaar...

15-02-2008 8:41


Bij Samas in Houten is vanaf eind maart de tentoonstelling ‘Dit is mijn werkplek’ te zien. De tentoonstelling toont foto's van de 65 werkplekken die geselecteerd werden in het kader van een 'werkplekwedstrijd' die werd georganiseerd door NCSI, AT Osborne, KFN, Rijksgebouwendienst en het Innovatieplatform.

Op donderdag 6 december 2007 kwamen ondernemers, managers, experts en werknemers samen tijdens het evenement ‘Nederland Innovatief: slimmer werken, meer winst’. Hier werden de awards voor de meest innovatieve en inspirerende werkplekken van Nederland uitgereikt door minister-president Jan Peter Balkenende. 

De beste inzendingen zijn samengebracht in de reizende fototentoonstelling ‘Dit is mijn werkplek’ die tijdelijk kan worden bezocht in The Village Office, het kantoor van kantoorinrichter Samas.

"Met het event en de tentoonstelling krijgt het onderwerp ‘werkplekinnovatie’ de aandacht die het verdient", aldus een woordvoerder van Samas. "Een stimulerende werkomgeving vergroot immers het plezier en de prestaties van medewerkers, met een beter bedrijfsresultaat tot gevolg. De tentoonstelling staat garant voor praktische en inspirerende ideeën."
15-02-2008 8:34


Er hebben zich onlangs personele veranderingen voorgedaan bij kantoorinrichter Gispen. Per 14 januari dit jaar is Joost de Bree er in dienst getreden als Marketing Manager. Hij volgt John Venneman op die Gispen heeft verlaten om bij Architecten- en Ingenieursbureau Op ten Noort Blijdenstein in Utrecht zijn carrière voort te zetten.

Joost de Bree heeft een achtergrond in Industrieel Ontwerpen (TU Delft) en was hiervoor werkzaam bij Heineken, waar hij ervaring opdeed in uiteenlopende disciplines.

joost-de-bree
Joost de Bree.
14-02-2008 9:26


Kantoorinrichter Samas heeft het derde kwartaal een postief bedrijfsresultaat geboekt van 2 miljoen euro, maar houdt rekening met een negatief bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal. Dat heeft Samas gisteren bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht.

De omzet van Samas groeide met 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De brutomarge is nagenoeg onveranderd in vergelijking met de eerste helft van het gebroken boekjaar 2007/2008.

Een analist van Rabobank noemde de omzetgroei van 9 procent ‘geruststellend' en ‘hoopgevend'. Beleggers reageerden minder positief op het nieuws. Het aandeel Samas stond ruim een half uur na opening van de beurs 1,7 procent in de min.

 De verwachting voor een zwakker vierde kwartaal is volgens de analist geen reden tot zorg. "Het vierde kwartaal is bij Samas altijd minder dan het derde kwartaal", aldus de analist. "Samas lijkt weer op de goede weg te zitten."

De kantoorinrichter heeft het afgelopen jaar forse problemen gehad met de invoering van een nieuw IT-systeem en is bezig het bedrijf grondig te reorganiseren. De kantoorinrichter houdt de strategie momenteel tegen het licht en verwacht in de tweede helft van maart de uitkomst van het onderzoek te klaar te hebben.

Het automatiseringsproject heeft Samas vorig jaar zoveel geld gekost dat een uitgifte van nieuwe aandelen voor een bedrag van 35 miljoen euro noodzakelijk was om de problemen op orde te krijgen. Eind augustus trad vervolgens topman Hans van der Ven af na een, volgens een verklaring van Samas, ‘verschil van inzicht over de uitvoering van het beleid'.

Eén van de eerste acties van de nieuwe bestuursvoorzitter Coen van der Bijl was vervolgens het schrappen van ruim honderd arbeidsplaatsen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Ook maakte Van der Bijl in oktober, twee maanden na zijn aantreden, bekend af te stappen van de strategie de organisaties in de verschillende landen verder te integreren. "Terugkeer naar winstgevendheid heeft nu de hoogste prioriteit. Daarvoor moeten we ‘back to basics'", zei de topman.

Samas maakte woensdag verder bekend onroerend goed te hebben verkocht in het Duitse Freiburg voor 13 miljoen euro. Het geld is gebruikt om schulden af te lossen.

Bron: ANP

11-02-2008 9:07


Duitslands grootste kantoorinrichter kijkt met een goed gevoel terug op het jaar 2007. De totaalomzet bedroeg vorig jaar 151 miljoen euro en dat is 19 procent meer dan in 2006.

De diverse sectoren - bureaumeubelsystemen, zitmeubelen en ruimtesystemen - dragen alle bij aan het succesvolle jaar. Ook de binnenlandse afzet en de export waren beide succesvol. De verwachtingen voor dit jaar zijn eveneens hooggespannen.

 

www.koenig-neurath.de

 

11-02-2008 8:30


0900-design is verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Binckhorstlaan in Den Haag.

 

De design store is nu gevestigd aan de Binckhorstlaan 36 in Den Haag.

http://www.0900-design.nl/

11-02-2008 8:19


De levering van rails en kasten voor het streekarchief van de gemeenten Epe, Hattem en Heerde is gegund aan Kardex Systemen in Woerden. Vier bedrijven brachten een offerte uit.

 

Het streekarchief van Epe, Hattem en Heerde wordt, na een grootscheepse verbouwing van het gemeentehuis, gevestigd in Epe.

07-02-2008 8:58


Magnus Olesen A/S heeft meubelbedrijf Dnmark Aps overgenomen. Dnmark is opgericht in 2006 en heeft in korte tijd naam gemaakt met de ontwikkeling van een aantal design producten.

 

In de toekomst zal Dnmark's collectie, bestaande uit de vierpootstoel ‘Pablo', de loungeproducten ‘Mono Lounge' en ‘Daybed' en de tafelsystemen ‘Mono' en ‘GT-Table' worden geproduceerd in het Deense Durup en onderdeel uitmaken van de Magnus Oleson collectie. De producten van Dnmark zijn ontworpen door Rene Hougaard.

 

De Dnmark-collectie wordt verkocht aan retailers binnen de consumenten- en de projectenmarkt.

 

Volgens een woordvoerder van Magnus Olesen sluiten de collecties van beide bedrijven naadloos op elkaar aan. Magnus Olesen belooft in mei tijdens de meubelbeurs Code 08 in het Bella Centre nieuwe producten te presenteren. Ook neemt het bedrijf deel aan de gisteren (6 februari) begonnen beurs Stockholm Furniture, die nog duurt tot en met 10 februari. Ook op deze beurs zullen niet alleen de Magnus Olesen-, maar ook de Dnmark-producten worden getoond.

 

http://www.omagnus-olesen.dk/

www.dnmark.dk

06-02-2008 9:49

Gispen Kantoorinrichters en MK2 Audiovisuele Media nodigen belangstellenden uit voor een evenement in het gezamenlijke pand te Amsterdam.

 

Datum: Donderdag 7 februari 2008

Tijd: vanaf 16.00 uur. Einde: 20.30 uur (doorlopend programma).

Locatie: Duivendrechtsekade 38, 1096 AH Amsterdam.

Beide bedrijven beloven een dag met een aantal interessante, leerzame en ook mooie dingen. Bekijk de allernieuwste ontwerpen van Gispen, ervaar zelf 3-D video-conferencing, ontdek de raakvlakken tussen de inrichting van de werkomgeving en de toepassing van moderne audiovisuele middelen.

Ook kunnen bezoekers in een aantal doorlopende korte sessies kennis maken met: de mogelijkheden van narrowcasting; cradle to cradle: de nieuwe industriële revolutie?; total cost of ownership in de kantooromgeving; presenteren via internet.

 

Aanmelden kan via de website www.gispen.nl/amsterdam. 

06-02-2008 9:20

Turbit Interieur heeft een nieuw pand in Roelofarendsveen betrokken. Ter gelegenheid van de verhuizing worden daarom op 12, 13 en 14 maart openhuisdagen gehouden.

Tubit stelt relaties en andere geïnteresseerden in de gelegenheid om op een informele wijze kennis te maken met het nieuwe kantoor en de bijbehorende showroom.

Turbit Interieur is geen onbekende in de wereld voor het interieur van kantoren. Als agent/vertegenwoordiger voor Labofa Munch uit Denemarken, Planmöbel uit Duitsland en het Zwitserse Züco heeft Turbit een gemêleerd productportfolio voor de dealer. 'Substance' is een eigen label van Turbit. Onder dit label levert en produceert Turbit onder eigen regie al 6 jaar een bekende stalen schuifdeurkast met een designperforatie en een akoestisch foam. Voorts bevat het productportfolio een collectie tapijten van Colorline en sinds kort is er een samenwerking met Construverre, leverancier van glazen scheidingswanden.

Openhuisdagen 12, 13 en 14 maart van 11.00-19.00 uur. Woensdag tot 18.00 uur.

www.turbit-interieur.nl/

 

05-02-2008 15:36

De Duitse bureaustoelen fabrikant Köhl heeft Monique Doornekamp aangesteld als extra accountmanager voor de Nederlandse markt. Bij vele dealers is zij geen onbekende. Zij werkte reeds parttime op de binnendienst van de Nederlandse vestiging.

Monique Doornekamp had reeds ruime ervaring in accountmanagement opgedaan alvorens zij zich vestigde als zelfstandige. Na enige jaren zette zij haar werkzaamheden voort toen zij per september 2006 in dienst trad als medewerkster op de binnendienst van de Nederlandse Köhl-vestiging. Vanuit die positie had zij al veelvuldig contact met de dealers en de fabriek in Rödermark.
Met de aanstelling van Monique als accountmanager, verwacht Köhl naar eigen zeggen 'dat ze de dealers op het hoge niveau kunnen blijven ondersteunen in hun verkoop van het omvangrijke Köhl zitmeubelprogramma'.
 

01-02-2008 8:55

Interstuhl Büromöbel heeft van de Deutschen Gütegemeinschaft Möbel (DGM) de zogenaamde ‘Gouden M' ontvangen. Dit kwaliteitslabel is na de uitreiking aan Interstuhl nu in het bezit van honderd bedrijven. Zitmeubelspecialist Interstuhl wordt in Nederland vertegenwoordigd door Velto.

www.interstuhl.de
www.interstuhl.nl
01-02-2008 8:45

Voor de Basiscursus InrichtingskundeVrijdag 25 januari deden vierenveertig kandidaten in het NIMAC zalen/conferentie centrum examen voor de Basiscursus Inrichtingskunde van The Office Opleidingen. Eenenveertig van hen eindigden met een positief resultaat. Zij behaalden met een gemiddeld cijfer van 7,2 hun diploma.

 

Begin oktober 2007 zijn de najaarsopleidingen van The Office Opleidingen gestart. De Basiscursus Inrichtingskunde is bij de open inschrijvingen gestart met drie groepen. Daarnaast nog één incompany opleiding. In het totaal waren dit 42 deelnemers. Na zes collegedagen hebben de meeste studenten ingeschreven voor het examen van 25 januari. Het was een bijzondere dag want er vielen zeven maal een zes, twintig zevens, negen achten en vijf negens. Het behalen van deze hoge cijfers is een buitengewone prestatie van de studenten. De opdrachten die zij tijdens de opleiding mee krijgen moeten tenslotte naast hun werk in de vrije tijd worden uitgevoerd.

 

Naast de ontvangst van het diploma ‘Inrichtingskunde' ontvingen de geslaagde kandidaten het insigne inrichtingskunde dat zij mogen dragen als zichtbaar bewijs van hun nieuw verworven status, gediplomeerd Inrichtingskundige. Daarnaast hebben zij het recht gekregen het beeldmerk van deze opleiding op hun visitekaartje te plaatsen. Hierdoor zijn zij als vakkundig professional herkenbaar bij hun relaties. Tijdens de uitreiking van de diploma's door Henk van Gelder zijn deze versierselen opgespeld. Aan het eind van de dag heeft de heer W. Butzelaar van Ahrend Inrichten BV deze taak overgenomen. Hij overhandigde de diploma's aan de geslaagde kandidaten van Ahrend. Het mondelinge examen bestaat uit het uitwerken van een inrichtingsvoorstel voor de firma Intertrade BV. De deelnemers dienen hun uitgewerkte voorstel te presenteren en te verdedigen waarom zij zaken hebben toegepast en uitgewerkt. Ze worden tevens getoetst op parate kennis. Het examen duurt veertig minuten en wordt afgenomen door twee examinatoren. Bij het behalen van voldoende score is men geslaagd en ontvangt het diploma Inrichtingskunde'.

 

Geslaagd zijn:

I. Groeneweg. (Ingrid); V. van den Reek (Vera); S.F. Kijne (Saskia); G. Berk(Güler); N. Dronkers (Nancy); M. Lamers (Mieke), allen van Ahrend Inrichten BV; T. van Eeuwijk (Tessa), Ahrend International; N. van de Heijden (Nelleke), Akker

Projectmeubelen en Inrichting; L.J. Kamphuis (Loes), De Vastgoedinrichter; K. de Weert (Klarika), Easy; W. Kootstra (Wijtske), Emmein BV; A. van Grinsven (Angelique); D. Vos (Daphne); H. Coudert (Hélène); K. De Bel (Katrien), allen van Haworth Benelux BV; C. Akerboom (Corrie); C.M.J. van der Meer (Silke), beide van Naktuinbouw.

Ljuboff Kazakov Ljuboff (Joep); M. Ekkel (Michel); J. Fresen (Jeroen); R. Flameling (Rogier); E. Brouwer (Edwin); M. van der Velden (Marc); D. Haaksema (Douwe); M. Schothorst (Mark); R.J. Heuvel (Roy); B. Arkesteijn (Bas); M.N. Onderwater (Michael); D.J. Thoutenhoofd (Dirk-Jan), allen van Ahrend Inrichten BV; T. Van de Heijden (Toine), Akker Projectmeubelen en Inrichting; R.W. Flink (Richard), Architectenbureau Margreet van der Hoeven; M. van der Ent (Marien), Drentea Kantoormeubelen; F. van Walsem (Frank); J. Vandeputte (Johan); O. Toeset (Olav); T. Koster (Thijs), allen van Haworth Benelux BV; S. Cauwenbergh (Steven), Kinnarps NV (België); S. Schuurman (Sidney), Kuipers Groep; P.V. Baars (Paul), Meinema Inrichters BV; P.M. Oorthuizen (Peter), NEM; M. Wiskamp (Mick), Voortman Kantoormeubelen BV.

 

Examinatoren: Frans Kleverlaan, John Vroon, Tom Bozelie, Henk ten Vaarwerk, Gerrit Lindeboom, Anita Wuestman, Rinus Vos, Anne Mieke Willemsen, Harry Berg, Wolke Buijs, Hanna van Leesten, Stef Wijnen, Harry van der Stouwe, Gert Jan Turk.

Na de voorjaarsvakanties, begin maart, zal er weer gestart worden met de Hogere Opleiding Huisvestingskunde en de Basiscursus Inrichtingskunde.

 

www.theofficeopleidingen.nl

01-02-2008 8:27


Het Dutch Design Center presenteert onder de naam ‘DDC Toont' van 11 tot en met 18 februari het laatste meubelnieuws van eigen bodem. 37 Topmerken uit binnen- en buitenland tonen hun laatste collecties meubelen, out door design, projectmeubilair, stoffen en leer, vloeren en karpetten, verlichting en accessoires. Dat alles gebeurt bij DDC in Utrecht.

 

De deelnemers aan de voorjaarsshow zorgen voor tientallen noviteiten en vernieuwde stands. Het geheel DDC-complex zal als showroom in gebruik zijn. En het is juist in deze industriële omgeving van het DDC dat de tijdloosheid van het hedendaags design uit komt. De voorjaarsshow is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 21.00 uur. Nadere informatie: www.dutchdesigncenter.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >