Nieuws


24-01-2008 8:40


Thuiswerken wordt al tijden gepromoot door filebestrijders, milieubewusten en werkgevers die hun werknemers plezier willen doen en er ook de economische voordelen van inzien. Maar niet iedereen is er blij mee.

In Amerika wordt een nieuw fenomeen zichtbaar. Was alle aandacht de afgelopen 20 jaar vooral gericht op de telewerkers, nu begint het te rommelen onder de niet-telewerkers. "Degenen die niet telewerken zijn veel vaker ontevreden met hun baan en nemen makkelijker ontslag", vertelt Timothy Golden, managementdocent aan het Rensselaer Polytechnic Institute. 


Onderzoek heeft zich tot nu toe vooral beperkt tot de voordelen van telewerken - voor de telewerkers. Dit onderzoek toont echter aan dat achterblijvende collega's hun werk minder interessant vinden, minder emotioneel betrokken zijn bij hun collega's en ook minder voor hun bedrijf over hebben.

De belangrijkste redenen daarvoor zouden zijn: het gevoel van de niet-telewerkers minder flexibel te zijn, hun indruk meer werk te verzetten dan de telewerkers, plus de frustratie die ontstaat door het ingewikkelder coördineren van het werk. Daarnaast zouden de niet-telewerkers minder persoonlijke voldoening uit hun werk halen.

Volgens Golden is er wel iets te doen aan deze frustratie. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle collega's elkaar regelmatig face-to-face treffen en geef kantoorwerkers meer autonomie in hun werk.

(Bron: Sync.nl) 

24-01-2008 8:20

 

Kantoorinrichters verbreden hun horizon. Na Ahrend introduceert ook Samas een uitbreiding van het dienstenpakket in de vorm van facilitaire dienstverlening. Waarom? Samas geeft het antwoord in een persbericht.

'Het is de normaalste zaak van de wereld dat een werkplek dagelijks wordt schoongemaakt. Is het dan niet vreemd dat in veel kantoren de bureaustoelen nooit grondig worden gereinigd? Het nieuwste gevaar op kantoor schuilt niet in de tirannieke manager of een verkeerd ingestelde werkplek. Allergieën en andere gezondheidsklachten liggen op de loer door ernstig vervuilde stoelen. De nieuwste Samas dienst Chairwash draagt bij aan een gezond, representatief én duurzaam kantoor'. 

 

Het persbericht vervolgt: 'Eén op de vier personen krijgt te maken met allergieën. Dit probleem wordt vergroot doordat wij steeds meer tijd doorbrengen in gebouwen waar wij meer allergenen inademen dan buiten. Echter, ondanks aanzienlijk gezondheidsgevaar en hoge kosten van gezondheidszorg (op lange termijn naar schatting 2 miljard euro) is het creëren van een gezond binnenmilieu een onderbelicht onderwerp'.

 

'Met name gestoffeerd meubilair is een broeiplaats van mijten', aldus Samas. 'Leefomstandigheden zoals een beschutte omgeving (meubelstof), voldoende voedsel zoals huidschilfers, een aangename temperatuur en een relatieve luchtvochtigheid van 65 tot 75 procent maakt van het zitvlak van een bureaustoel een ideale leefomgeving'.

 

Met Chairwash wil Samas de problemen aanpakken. 'Chairwash zorgt voor een gezondere werkomgeving en voor representatieve stoelen die langer mee gaan. Met Chairwash worden stoelen jaarlijks gereinigd. Na iedere jaarlijkse schoonmaakbeurt zijn de stoelen vrij van stof, huishoudelijke vlekken, geuren en allergenen. Hoe en hoe vaak de stoelen ook worden gebruikt, ze behouden een uniforme en frisse uitstraling. Bovendien draagt Chairwash bij aan het terugbrengen van gezondheidsrisico's en daaraan gerelateerde kosten van ziekteverzuim en medische zorg'.

 

Om een en ander te realiseren, kunnen geïnteresseerden een stoelenreinigingscontract afsluiten, waarbij ook een restwaarde-garantie hoort. Dit houdt in dat bureaustoelen aan het einde van de contractperiode tegen een van tevoren afgesproken prijs worden overgenomen. 'De kosten van het reinigingscontract kunnen zo in feite worden terugverdiend. Samas zorgt ervoor dat de stoelen een tweede leven krijgen. Uiteindelijk leveren we zo samen een bijdrage aan een beter milieu', besluit het persbericht.

 

 

 

17-01-2008 8:16

Inrichter Koninklijke Ahrend neemt deel aan de vakbeurs Facilitair 2008. Deze beurs, die primair is bestemd voor facility managers, directeuren en inkopers van facilitaire producten en diensten, wordt nog vandaag en morgen gehouden in de Brabanthallen in 's‑Hertogenbosch. Ahrend zal tijdens deze vakbeurs een uitbreiding en verdieping van het Ahrend Facility Care-dienstenpakket bekendmaken.

In de markt voor facilitair management is al jaren een duidelijke toename zichtbaar van uitbesteding van non-core activiteiten aan specialisten. Deze trend is nu ook binnen de kantoorinrichtingsmarkt aan een opmars bezig. Zo wordt de aanschaf van producten en hieraan gerelateerde diensten steeds vaker bij één partij ondergebracht. Ahrend is in 2007 naar eigen zeggen zeer succesvol geweest als totaalaanbieder van producten en interieurgerelateerde diensten. Deze diensten zijn primair gericht op het verlengen van de levensduur van meubilair.

"Een langere gebruiksduur leidt immers niet alleen tot minder belasting van het milieu, maar ook tot structureel lagere kosten voor organisaties", aldus Paul Zuidema, directeur Ahrend Inrichten. "Dit concept biedt daarom enorme kansen voor overheid, onderwijs, zorgsector en bedrijfsleven. Ahrend Facility Care geeft facility managers tevens de mogelijkheid de efficiency en effectiviteit van hun  facility management te optimaliseren: minder contracten en één loket voor meubelen en diensten."

Ahrend levert producten en diensten aan kantoren, zorg- en onderwijsinstellingen. In 2007 werd het gehele pakket aan innovatieve interieurgerelateerde diensten samengebracht onder de noemer 'Ahrend Facility Care'. Bij dit concept staan diverse zaken centraal waarmee organisaties bij het inrichten van hun panden worden geconfronteerd, waaronder interdisciplinair inrichtingsmanagement, interieurarchitectuur, ergonomie, projectmanagement, logistieke diensten (cross-docking, voorraadbeheer, snelle levering), maintenance (onderhoud, reiniging en revitalisatie), kabelmanagement (producten, kabelcamouflage en maatwerk) en recycling (asset recovery, productontmanteling en materiaalhergebruik) van kantoormeubilair. De diensten worden toegelicht in diverse brochures die tijdens de beurs Facilitair 2008 op de stand van Ahrend (hal 1, stand 033) verkrijgbaar zijn. 

De diensten van Ahrend passen tevens naadloos binnen haar MV (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)- en duurzaamheidsbeleid. Ahrend is op dit gebied al sinds 1981 actief, was de eerste kantoorinrichter met EMAS (Eco Management and Audit Scheme) en een ISO 14000-milieucertificaat in Europa. Naast duurzame productontwikkeling en design-for-disassembly voegt Ahrend daar nu diensten aan toe gericht op het bevorderen van een duurzame bedrijfsvoering van klanten.

De vakbeurs Facilitair 2008 is een vakevenement in Nederland voor iedereen die werkzaam is in het facilitair management binnen zorg, onderwijs, bedrijfsleven of overheid. Facilitair 2008 bestaat uit vier deelbeurzen: Onderwijs Facilitair, Overheid Facilitair, Bedrijf Facilitair en Zorg Facilitair. Ahrend is in al deze marktsegmenten als inrichter actief, met specifieke assortimenten en toegespitste vormen van dienstverlening. De tiende editie van de beurs laat drie dagen lang actuele ontwikkelingen in het facilitaire vakgebied zien. Onder meer leveranciers van meubilair, automatisering, catering, kantoormachines, energie en beplanting presenteren zich op Facilitair 2008. Vorig jaar trok de beurs bijna tienduizend bezoekers.

Facilitair 2008 is vandaag (donderdag 17 januari) geopend van 10.00 tot 21.00 uur en morgen (vrijdag 18 januari) van 10.00 tot 17.00 uur. Locatie: Brabanthallen, Diezekade 2, 's-Hertogenbosch
16-01-2008 8:49


Luxe meubilair uit Engeland? Dat zijn we niet al te zeer gewend. Het Engelse meubellabel Sé wil hierin verandering brengen. Later deze maand introduceert het bedrijf een veelomvattende lijn meubels, bedoeld voor de luxe woon- én projectomgeving.

Sé-directeur Pavlo Schtakleff schakelde de Franse ontwerper Damien Langlois-Meurinne in om een veelomvattende collectie meubilair te maken. De nieuwe meubellijn bestaat uit 26 producten, waaronder stoelen, tafels, opbergmeubels en verlichtingsproducten. Damien Langlois-Meurinne liet zich voor deze eerste Sé-collectie inspireren door architectuur en bijzondere materialen. Dit leidde onder meer tot een sculpturale bronzen tafel, geometrische aliminium cabinets en meubels uitgevoerd met reflectieve materialen.

De collectie wordt geproduceerd in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en wordt volledig met de hand afgewerkt. “Hiervoor maken we gebruik van echte vakmannen”, zegt directeur Pavlo Schtakleff. “Niet alleen ervare meubelmakers maar ook experts op het gebied van vliegtuigtechnologie. Het is ons doel om ontwerpen op de markt te brengen met een ongeëvenaarde uitstraling.”

Het Sé-meubilair zal voor het eerst ‘live’ te zien zijn op de beurs Maison et Objet. Deze beurs wordt van 25 tot en met 29 January 2008 gehouden in Parijs.
14-01-2008 9:08


Speciaal voor Eromes heeft Yksi Ontwerp de expositie ‘Wie inspireert wie' samengesteld . Deze presentatie leidt de bezoeker rond in een bos van stalen zuilen, elk voorzien van een dvd-spelertje. De zes filmpjes die te zien zijn brengen de thema's  zorg, werken en leren divers in beeld.

Elke ruimte is er één om in te leven. Mensen hebben ruimte nodig. Leefbare ruimte. Om te praten of te overleggen. Samen te zijn, voor een lunch of een vergadering. Om te ontspannen, te leren, te doen en te werken. Om te zorgen of verzorgd te worden. Om te leven.

Eromes ontwerpt, produceert en levert creatieve oplossingen voor leer-, zorg- en werkomgevingen. Die creativiteit komt soms voort uit nieuwe inzichten, maar ontstaat soms ook door anders te kijken naar het bestaande.

De expositie ‘Wie inspireert Wie' laat de bezoeker anders kijken naar het bestaande en roept de vraag op waar onze inspiratie vandaan komt. Mensen in hun dagelijkse situatie, op school, tijdens het werk of in een zorginstelling De filmpjes zorgen telkens voor een andere sfeer, gedachte of emotie.

Juist voor een creatief bedrijf als Eromes is de uitstraling van het eigen onderkomen belangrijk voor de profilering. Om die reden stelt Yksi Ontwerp wisselende exposities samen. Eerder waren in deze reeks de exposities ‘Krasse Kruk',  ‘Stoelendans',  ‘Exteme chair make over' en ‘Plek' te zien.

De expositie ‘Wie inspireert Wie' is te zien bij Eromes projectinrichting in Wijchen, van 1 februari tot en met 23 mei op werkdagen van 9.00-17.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

11-01-2008 8:51


De Amerikaanse meubelproducent Herman Miller is in de groene prijzen gevallen. De onderneming ontving eind vorig jaar de zogenoemde WasteWise Gold Achievement Award voor de manier waarop het bedrijf probeert verpakkingskosten te minimaliseren. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de U.S. Environmental Protection Agency (EPA).

Herman Miller heeft gedurende de afgelopen jaren het afval als gevolg van de transport van producten met meer dan vijftig procent gereduceerd. Dit is onder meer gelukt door de toepassing van hergebruikbare transportdekens. Ook maakt de onderneming zoveel mogelijk gebruik van bulkvervoer.

"Het slim vervoeren en verpakken van onze producten is overigens slechts één van de dingen waarmee we proberen een bijdrage te leveren aan een beter milieu", zegt Paul Murray, directeur Environmental Health and Safety bij Herman Miller.

De in december uitgereikte prijs is de zevende WasteWise Award die Herman MIller sinds 1994 in ontvangst heeft mogen nemen.

10-01-2008 8:31


Koninklijke Ahrend, producent en leverancier van ‘Dutch Design'-meubilair, neemt deel aan The Office Exhibition, die van 4 tot en met 6 februari in Dubai wordt gehouden. Ahrend brengt vooral het ‘Your Personal Space'-concept onder de aandacht.

Het nieuwe 'Ahrend 800' systeem is ongetwijfeld één van de blikvangers op The Office Exhibition. Dit bureausysteem won onlangs de internationale ‘Red dot: best of the best' ontwerpprijs. Ahrend 800 valt met name op door het gebruik van roestvaststaal, dat hoogglans combineert met strikte eenvoud. Verder kenmerkt de nieuwe Ahrend 800 zich door een uitgesproken ontwerp, diverse speelse details en een uitgebreide reeks kleuren en materialen zoals glas en hout.

Identiteit, individualiteit, cultuur en ruimte zijn onlosmakelijk met elkaar verweven. Ahrend laat de onderlinge verbanden zien en benadrukt het belang van ruimte als verlengstuk van de identiteit en uniciteit van een organisatie. De werkomgeving verandert door de introductie van nieuwe technologie, met name op het gebied van communicatie. Van medewerkers wordt verwacht dat zij op ieder moment in staat moeten zijn tot actie en reactie. Dit is van invloed op hun interactie en op hoe zij met elkaar omgaan. Indachtig het motto ‘Altijd en overal' gaan de privé-omgeving en de openbare ruimte geleidelijk in elkaar over. Dit vereist een andere manier van denken en handelen, ook met betrekking tot hoe wij de persoonlijke en openbare ruimte definiëren en interpreteren. Ahrend wil het unieke karakter van iedere organisatie vertalen in producten en diensten die de eigen identiteit ondersteunen en benadrukken. Het bedrijf poogt daarbij ruimtes te creëren, waarin mensen zich kunnen ontwikkelen en die ruimte bieden voor persoonlijke interpretatie en expressie.

Ahrend is door de organisatie Cityscape uitgenodigd om tijdens The Office Exhibition een lezing te geven over het onderwerp 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'. Ahrend kan terugkijken op meer dan een eeuw ervaring met het inrichten van zakelijke omgevingen; het bedrijf is al tientallen jaren gecertificeerd vanwege de kwaliteit van haar processen en milieubeleid en was de eerste Europese fabrikant van kantoormeubilair die ISO 14001 en EMAS (EU Eco-Management and Audit Scheme) gecertificeerd werd.

 

Ahrend heeft haar nieuwe visie van werken in kantoren in het Midden-Oosten geïntroduceerd en stimuleert moderne, gastvrije omgevingen voor kantoren en de onderwijssector. Hierbij werkt Ahrend al 4 jaar nauw samen met Summertown Interiors, de grootste leverancier van commerciële ruimteontwerpen en -oplossingen in de Verenigde Arabische Emiraten. Summertown Interiors en Ahrend combineren hun ontwerp- en planningexpertise om hun klanten van een totaaloplossing te voorzien, rekening houdend met ontwerp, duurzaamheid, functionaliteit, ergonomie en de bedrijfsactiviteiten en individualiteit van de organisatie. Ahrend, Summertown en andere vooraanstaande distributeurs in Koeweit, Saoedi-Arabië en Qatar hebben al een reeks werkomgevingen ontworpen en gerealiseerd voor een flinke referentielijst van klanten, zoals onder andere DMC, SMBC, Xerox, Higher College of Technology, Merrill Lynch, ABN AMRO Bank, Public Works Authorities en Saudi Hollandi Bank.

The Office Exhibition in Dubai wordt alom gezien als het belangrijkste evenement in het Midden-Oosten op het gebied van kantoorinrichting en -technologie. Het is elk jaar weer de ontmoetingsplek bij uitstek voor professionals die zich bezighouden met het ontwerp en beheer van kantooromgevingen in deze dynamische groeiregio. In 2006 trok deze beurs zo'n vijftienduizend bezoekers uit de hele wereld. 

Naam: The Office Exhibition
Data: 4 tot en met 6 februari 2008
Plaats: Dubai International Exhibition Center
Openingstijden:  dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur
Locatie: Zabeel Hall 1
Standnummer Ahrend: G50

http://www.theofficeexhibition.com/.

10-01-2008 8:19


Arco zal zich in Keulen opvallend manifesteren. Bertjan Pot, één van de Nederlandse topdesigners met wie Arco sinds enkele jaren samenwerkt, heeft een bijzondere presentatievorm ontworpen. Hij nam de Arco-collectie zorgvuldig onder de loep, ging ermee op zijn eigen manier aan de slag en creëerde vervolgens een kleurrijk en persoonlijk woonlandschap. Een verrassende herinterpretatie die Arco in een nieuw daglicht zet.

De presentatie in DesignPost symboliseert Arco's oriëntatie op de toekomst, waarbij vernieuwing en samenwerking met jonge ontwerpers een rol spelen.

Arco lanceert in Keulen diverse nieuwe ontwerpen, onder meer van Bertjan Pot, van Shay Alkalay, een jonge designer uit Londen, van Klaus Nolting en Burkhard Vogtherr.

In het DesignPost gebouw, een prachtige lokatie schuin tegenover de Oostingang van het Keulse beurscomplex, zullen in totaal 29 meubelfabrikanten hun nieuwe collecties tonen.

Internationale Meubelbeurs in Keulen van 14 tot en met 20 januari

 

 

08-01-2008 11:09


Winkelinrichter Shopex Group neemt met ingang van heden branchegenoot Benschop Groep over. De fusie is naar eigen zeggen 'het gevolg van de toenemende vraag naar winkelinterieurs van grote nationale en internationale opdrachtgevers'.

Volgens directeur Hans Benschop van het gelijknamige bedrijf uit Zoetermeer vullen de twee partijen elkaar goed aan. Benschop is vooral goed vertegenwoordigd in de Benelux, terwijl Shopex de omzet vooral in het buitenland realiseert. Benschop werkt onder andere voor het winkelareaal op Schiphol, De Bijenkorf en modeketen Miss Etam. Shopex krijgt opdrachten van bedrijven zoals Swatch, Swarovski en Hewlett Packard.

Bij de bedrijven samen zijn 350 medewerkers werkzaam. De fusiepartners zullen dit jaar naar verwachting een gezamenlijke omzet boeken van 85 miljoen euro. (bron: Het Financieele Dagblad)

07-01-2008 9:52


Steelcase heeft aangekondigd dat zijn LiveBack seating technolgy vanaf nu wordt toegepast in de vliegtuigstoelen van Cathay Pacific, een luchtvaartmaatschappij uit Hong Kong. De vliegtuigstoel is Cradle to Cradle gecertificeerd en draagt zo bij aan het behoud van het milieu.

Tot nu toe zijn de stoelen van de meeste vluchten in de toeristenklasse niet ontworpen met het oog op de passagier. In feite zijn het basisconcept en het design van vliegtuigstoelen gedurende vele jaren niet of nauwelijks veranderd. Gebaseerd op intensief onderzoek naar de gewoontes en behoeftes van vliegtuigpassagiers, is er nu een nieuw niveau van comfort bereikt voor vliegtuigstoelen in de economy class.

De LiveBack technologie van Steelcase was in eerste instantie gepatenteerd voor de 'Leap' bureaustoel. Dezelfde technologie is nu verwerkt in de stoelen van Cathay Pacifics economy class. De toepassing ervan levert volgens Steelcase een betere en comfortabele ervaring op voor de passagier. De LiveBack technologie zorgt ervoor dat de vorm van de stoel zich aanpast aan de veranderende posities van de wervelkolom. Het vermindert de kans op pijn in de onderrug, ongemak tijdens het zitten, en spier-, pees- en botklachten. De ergonomische stoel past zich met deze technologie letterlijk aan aan ieders wervelkolom. Dit resulteert in een groter comfort en een betere ondersteuning tijdens de vlucht.

De Cradle to Cradle certificering houdt in dat producten volgens de wetten van de natuur worden geproduceerd. 'In de natuur is niets afval en alles voedsel voor iets nieuws', aldus de Steelcase-website. Cradle to Cradle producten zijn volledig te 'demonteren', waarbij de onderdelen of materialen kunnen worden benut voor het maken van nieuwe producten. Er gaan geen grondstoffen verloren. Het grote verschil met conventioneel hergebruik is dat er geen kwaliteitsverlies is en er geen restproducten overblijven die alsnog moeten worden vernietigd.

07-01-2008 8:41

Wilkhahn heeft een showroom geopend in Dubai. De showroom ligt in de Dubai Airport Freezone Authority, een gebied dat vanwege de gunstige ligging door veel internationale ondernemingen als vestigingsplaats wordt gebruikt.
04-01-2008 16:29


'De eerste laboratoriumstoel ter wereld'. Zo noemt Velto de 'Labster'. Het product zal gepresenteerd worden op de technologiebeurs Het Instrument 2008, die van 20 tot en met 23 mei gehouden wordt in de Utrechtse Jaarbeurs.

Volgens een woordvoerder van Velto zitter er veel voordelen aan het Bimos-product: "De Labster is ontworpen om ruimte te besparen in de vaak beperkte werkruimte in laboratoria. De oppervlaktematerialen en opbouw van de Labster zijn naadloos en daardoor snel te reinigen. Ook stelt de Labster laboratoriummedewerkers in staat ergonomisch te werken."

De beurs Het Instrument plaats in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Vanuit de specialismen van de exposerende branches Industriële Elektronica, Industriële Automatisering en Laboratorium Technologie wordt een breed scala aan technologische toepassingsgebieden getoond, onder meer gericht op de branches industrie, utiliteit, wetenschap en zorg.

Op de Velto-Bimos stand zal de Labster uitvoerig worden gedemonstreerd.

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >