Nieuws


24-09-2007 8:41


Decorum, groot in de verhuur van tijdelijke kantoorinrichting, heeft haar activiteiten uitgebreid met vestigingen in België en Duitsland. Al meer dan 55 jaar biedt Decorum een breed leveringsprogramma meubilair en stofferingen voor tijdelijke kantoorinrichting.

 

De gestage (internationale) groei van de verhuur van kantoorinrichting heeft zich ook in de personele bezetting doorgezet. Per 1 augustus 20007 is het directieteam uitgebreid met de komst van René de Boer (46). De Boer heeft een brede managementervaring opgedaan binnen de verhuurmarkt en zakelijke dienstverlening. Zijn taken zullen zich in eerste instantie toespitsen op het verder optimaliseren en uitbouwen van Decorum. Daarnaast zal hij zich bezig houden met de ondersteuning van Michael Kuiper, bij de strategische marketing van onder andere Decorums leaseformule voor kantoorinrichting.

 

Om hieraan ook organisatorisch het hoofd te kunnen blijven bieden, is Decorum onder andere gestart met een wervingscampagne voor zowel deskundig logistiek als commercieel personeel.

 

 

12-09-2007 11:01


Henk Kastelijn is vertrokken als Managing Director bij de Nederlandse vestiging van de Engesle kantoormeubelfabrikant Senator in Zeist. Met ingang van 1 september wordt deze functie ingevuld door Dennis van der Weijde, voorheen werkzaam bij onder meer Brink Kantoormeubelen en Vepa. “Dennis is beter dan ik geschikt om het nu noodzakelijke sales- en marketing-traject op het Europese vasteland vorm te geven”, aldus Kastelijn.

Senator is nog niet lang actief op het Europese vasteland. De grootste Engelse fabrikant van kantoormeubilair focuste zich tot voor kort vooral op de Angelsaksische kantoormarkt. Sedert 2006 tracht het merk echter ook voet aan de grond te krijgen op de continentale markt. “Ik heb vorig jaar een jaarcontract getekend met Senator”, vertelt Henk Kastelijn. “Doel van onze overeenkomst was dat ik de organisatie in Nederland goed op poten zou zetten. Nu deze fase is afgerond, is er behoefte aan een intensief sales- en marketingtraject. Omdat ik mezelf niet het meest geschikt acht om dit traject uit te voeren – ik ben geen verkoper pur sang – heb ik Senator in contact gebracht met Dennis van der Weijde.”

Van der Weijde greep deze kans met beide handen aan. “Hoewel ik pas sinds afgelopen januari in dienst was bij Vepa, kon ik deze mogelijkheid niet laten lopen”, vertelt hij. “Vooral ook omdat Senator met de smaakvolle Allermuir-collectie alle kans heeft om, bijvoorbeeld onder architecten, in Nederland en de rest van Europa een goede marktpositie op te bouwen.” Van der Weijde’s voorganger is het hiermee volmondig eens: “Senator heeft alle potentie om op het Europese vasteland uit te groeien tot een relevante marktpartij. Mijn vertrek heeft dus pertinent niets te maken met een gebrek aan vertrouwen in het bedrijf.”

Kastelijn geeft aan nog niet te weten wat zijn volgende carrièrestap zal zijn. Hoewel hij graag werkzaam zou blijven in de hem vertrouwde kantoorinterieursector – voor zijn Senator-periode was Kastelijn onder meer directeur van Grahl Nederland – zijn er op dit moment geen concrete contacten met marktpartijen. “Ik kan je garanderen dat je binnen enkele dagen géén persbericht zult ontvangen waarin te lezen staat dat ik de nieuwe CEO van Samas ben geworden”, lacht Kastelijn. “Alle mogelijkheden liggen nog open.”
12-09-2007 8:37


De Britse ergonoom ergonoom Nigel Corlett weet het allang. De klassieke bureaustoel is een drama voor de rug. Sterker; een groot gevaar voor de volksgezondheid.

Daarom ontwikkelde hij de Nottingham Seat. Door een aangepaste zithouding moet deze rugklachten verminderen. Volgens Corlett van de Universiteit van Nottingham is de gewone bureaustoel met een vlakke zitting een drama voor de rug.

Hij publiceert zijn bevindingen in het tijdschrift Science Safety. Een platte zitting zou de natuurlijke S-bocht in de rug teniet doen, omdat de benen een hoek moeten maken van 90 graden. De rugspieren moeten in die houding hard werken om te voorkomen dat het lichaam voorover valt. Bovendien zorgt de houding voor extra druk op de tussenwervelschijven, aldus de ergonoom. Vooral bij langdurig zitten is dat volgens hem funest voor de rug.

Om de problemen te voorkomen ontwikkelde Corlett een bureaustoel met aflopende zitting. De benen staan dan in een schuine houding naar voren waardoor de druk op de tussenwervelschijven vermindert. (bron: arbo-online.nl)

10-09-2007 8:45


Met ingang van 1 september 2007 heeft Roy Sluijmers zijn dienstverband als general manager beëindigd bij het in Barendrecht gevestigde Frezza Holland. Na een langdurige samenwerking van circa 16 jaar met Frezza heeft hij besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Onder de naam Elros BV gaat hij als agent de vertegenwoordiging verzorgen van diverse Italiaanse fabrikanten, waaronder Bralco, Innova, Kastel en Permasteelisa. Voor meer informatie zie www.elros.nl

07-09-2007 8:50


Tijdens de najaarsshow in het Dutch Design Center (DDC) Utrecht trakteert Pastoe op een bijzondere presentatie. Aanstaande maandag 10 en dinsdag 11 september is DDC van 10.00 tot 21.00 uur geopend. Op maandag 10 september is er aansluitend een feestelijke borrel in verband met het 25-jarig bestaan van het DDC.

Pastoe prikkelt de zintuigen, zo meldt de fabrikant in een nieuwsbrief. De DDC-showroom onderging een metamorfose waarin sfeervolle settings voor een nieuwe beleving zorgen. Ontdek de nieuwe look, feel en touch. Ontdek de multifunctionele high- en lowboards van Vision Elements, het gloednieuwe vervolg op het 'Vision'-programma, de 'Noon' in houtfineer en de nieuwe breedtemaat in het 'Matrix System' en de 'L-serie'.
07-09-2007 8:43


SV Interieurgroep is sinds de zomer exclusief importeur van Gubi voor zowel Nederland als België. Gubi is een Deens bedrijf en noteerde in 2006 een omzet van 17 miljoen euro. Het bedrijf richt zich op de markt van hoogwaardig designmeubilair, voornamelijk in een business-to-business situatie.

Gubi kenmerkt zich door het experimenteren met nieuwe materialen en vormen en kiest daarbij voor een functioneel concept. Kenmerkend zijn de mogelijke uitvoering van de bureaus in zwarte soft-coating en de ronde vormen van de stoelen. Naast esthetiek kiest Gubi ook voor duurzaamheid: 'Gubi Chair 2', bijvoorbeeld, is vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen en afgewerkt met vilt.

Naast diverse Gubi Chairs zitten er ook tafels in het prodcutenpakket. Er zijn twee typen Gubitafels: de collectie projecttafels en de collectie tafels die is ontworpen door Komplot. Beide zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en zijn uitgevoerd met een stalen kolompoot en ronde voet. De tafels van Komplot zijn tevens verkrijgbaar op een sledeonderstel.

De tafels van Komplot komen voort uit dezelfde lijn als de Gubi Chair en hebben een rond blad van driedimensionaal gevormd fineer. Het blad is uit te voeren in verschillende fineren en een zwarte soft coating. Het onderstel is verkrijgbaar in chroom, satijn chroom en een witte poedercoating. De collectie projecttafels van Gubi is verkrijgbaar met rechthoekige en ronde bladen. De bladen van mdf zijn uit te voeren in diverse fineren en een zwarte softcoating. De tafels zijn ook verkrijgbaar met een volkern blad. SV is importeur van de Gubi-collectie voor zowel Nederland als België.

Nader informatie op www.sv.nl of www.gubi.dk.  

07-09-2007 8:42


Thonet toont tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september trots zijn ‘monumenten' in de Petruskerk in Oud-Sloterdijk te Amsterdam. Thonet heeft voor het thema 'Nieuwe Monumenten' een overzichtscollectie samengesteld. De expositie geeft een interessante kijk op de geschiedenis en de cultuur van het zitten. De beroemde Weense koffiehuisstoel van Thonet, die al enkele tientallen jaren de Petruskerk siert, vormt hiervoor de basis.

In het kader van de Open Monumentendag wil de Petruskerk niet alleen aandacht vragen voor de historische kerk, maar verdient de ambiance van de kerk en het ‘zetel' nemen minstens zoveel aandacht. Omgeven door hoge kantoren van Teleport pronkt de Petruskerk als een romantische oase aan de Spaarndammerdijk. Rond 1450 gebouwd, verwoest in 1572 door de Watergeuzen en weer opgebouwd in 1578.

Bij zitten staan we vandaag de dag zelden stil. Zitten ligt niet zo voor de hand als wij denken. Het is een cultuur. De vertrouwde stoel was pakweg 300 jaar geleden láng niet zo ingeburgerd als nu. Zitten was vroeger alleen weggelegd voor koningen, priesters en monniken. In het midden van de 14e eeuw wordt aan de burgerleiders, de hoofden van raadhuizen en gilden, het recht verleend in de kerk te zitten. Aanvankelijk zijn het de protestantse gemeenten die de standsverschillen willen verkleinen en banken voor gelovigen willen invoeren. De katholieken volgen pas 150 jaar later.


Pas aan het begin van de 19e eeuw werd zitten gewoon voor iedereen en ontstond de ‘homo sapiens sedens', de zittende mens. De vraag naar stoelen nam enorm toe. De vindingrijke Duitse meubelmaker Michael Thonet, geboren in 1796, kwam met een antwoord. Als grondlegger van de massaproductie van stoelen maakte hij op basis van zijn befaamde houtbuigtechniek, stoelen voor iedereen. Het bedrijf boekte direct grote successen met de beroemde Weense koffiehuisstoel. Dat succes zou ook in de 20e eeuw voortduren met de stalen buisframes en ontwerpen van gerenommeerde ontwerpers zoals de Nederlander Mart Stam.

Aandacht voor het zitten als cultuur is ook nu nog bepalend voor de activiteiten van Thonet. De firma Thonet is een voorloper op designgebied met innovatieve ontwerpen van hoogwaardige kwaliteit.

Wereldberoemde ontwerpen van Thonet, Wiener Werkstätte, Otto Wagner en Josef Hoffmann uit de periode 1860 tot 1920 zijn door het Thonet-museum in Frankenberg in Duitsland, voor de Open Monumentendag beschikbaar gesteld en staan te pronken in de Amsterdamse Petruskerk. Maar ook stoelen van befaamde ontwerpers als Mart Stam, Marcel Breuer en Mies van der Rohe uit de periode 1920 tot 1934 en stoelen van James Irvine, Lepper Schmidt en Sommerlade, Glenn Oliver Löw en Delphin Design uit de huidige collectie geven een compleet beeld van de ontwikkeling van de stoel. De tentoonstelling is te bezoeken op 8 en 9 september 2007 van 10.00 tot 17.00 uur. De feestelijke opening van de expositie zal op zaterdag 8 september om 10.00 uur worden verricht door Burgemeester Job Cohen of Jeroen Broeders, stadsdeelvoorzitter van Bos en Lommer, waarna  Philipp Thonet een toelichting zal geven op de betekenis van de stoel voor de cultuur van het zitten.

Monumenten worden gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Tegenwoordig ligt het bezoekersaantal tussen de 800.000 en 900.000 en daarmee zijn de Open Monumentendagen één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Jaarlijks gaan er tussen de drieduizend en vieduizend monumenten open. Onderwerpen die afgelopen jaren aan bod kwamen waren Industrieel erfgoed (1996), Schoolgebouwen (1997), Historische bouwmaterialen (1998), Monumententaal groen (1999), Water (2000), Wonen (2001), Handel (2002), Boerderijen (2003), Verdediging (2004), Religieus erfgoed (2005) en Feest! (2006). In 2007 staan de monumenten van de 20e eeuw (1900-1965) centraal onder de titel 'Moderne Monumenten'.

07-09-2007 8:34


Ahrend besteedt ICT uit aan Capgemini Outsourcing. Vanaf heden neemt dit ICT-bedrijf een deel van de activiteiten voor haar rekening. De dienstverlening houdt het beheer van de kantoorautomatiseringsomgeving en de servicedesk in. Ook gaat het beheer van het datacenter naar Capgemini gaan. De overeengekomen contractduur is vijf jaar en heeft een waarde van ongeveer 10 miljoen euro.

Ahrend wil zich voortaan puur richten op haar kernactiviteiten, het ontwerpen en leveren van kantoormeubilair. Daarom is er na een oriëntatie- en aanbestedingsprocedure, besloten om genoemde ICT-activiteiten aan Capgemini uit te besteden. Zij kunnen deze diensten als gespecialiseerd bedrijf effectiever verlenen.

De uitbesteding is er tevens op gericht de ICT-omgeving te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst. “Wezenlijk voor Ahrend is dat zij zich volledig kan richten op haar kernactiviteit: het inrichten van werkomgevingen. De zorg voor de toenemend complexe en specialistische ICT-omgeving laten we graag over aan een gerenommeerd bedrijf als Capgemini”, aldus Bèr Sweering, CFO van Ahrend. Peter Croes, Directeur Capgemini Outsourcing, vult hem aan: “Met trots verwelkomt Capgemini Outsourcing Ahrend als nieuwe klant. Het tastbare product, de koppeling tussen productie en ICT en de ondersteuning van ontwerp tot verkoop in een overzichtelijke schaal zorgen ervoor dat Ahrend breed aanspreekt. Natuurlijk is het speciaal om een koninklijk bedrijf te mogen integreren. Dat Ahrend het contract aan Capgemini gunt, bevestigt het vertrouwen dat Capgemini in de outsourcingmarkt geniet en de positie die onze organisatie heeft verworven.”

Capgemini start met een aantal projecten ter verbetering van de softwaredistributie en het creëren van één standaardwerkplek. Daarnaast verhuist een deel van het datacentrum van Ahrend naar Amsterdam. Over Capgemini Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten.

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >