Nieuws


30-08-2007 9:05
 

De Duitse kantoorinrichtingsmarkt zit, na een moeilijke periode, weer duidelijk in de lift. Eén van de grootmachten in Duitsland, König + Neurath, onderschrijft dat met positieve ‘rapportcijfers'. Over het eerste halfjaar van 2007 realiseerde K+N een omzet van circa 70 miljoen euro en dat betekende een toename van 14,9 procent ten opzichte van het eerste halfjaar in 2006. Het aantal opdrachten nam het eerste halfjaar zelfs met 27,4 procent toe ten opzichte van dezelfde periode in 2006.

 

De positieve ontwikkeling geldt voor alle sectoren binnen het concern. Volgens woordvoerder Heinz-H. Meyering zijn diverse factoren verantwoordelijk voor de groei. Zo wijst hij onder andere op de ‘zeer goede conjuncturele ontwikkeling in Duitsland en Europa', wat nu duidelijk zijn weerslag heeft op de kantoorinrichtingsmarkt. "Er worden weer meer kantoren gebouwd en gerenoveerd en deze moeten worden ingericht", aldus Meyering. Daarnaast constateert Meyering een toename van de vraag naar individueel aanpasbare bureau-oplossingen en in dat segment biedt K+N ‘allerlei innovatieve mogelijkheden'.

 

Het exportaandeel van König + Neurath bedroeg in het eerste halfjaar van 2007 bijna 25 procent. Dit is een toename van ruim 10 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Naast de traditioneel sterke exportlanden als Nederland, Engeland en Ierland, zag K+N ook in Frankrijk en Rusland de omzet sterk toenemen. Meyering rekent erop dat de positieve tendens zich ook de rest van het jaar zal voortzetten.

30-08-2007 8:45

 

De positieve tendens binnen de Duitse kantoormeubelsector zet door. Over het eerste halfjaar van 2007 noteerde de branche een omzetplus van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006.

 

De producenten van bureaustoelen zagen hum omzet met 14,5 procent toenemen, terwijl de producenten van bureautafels, en -kasten 15,5 procent beter scoorden dan vorig jaar.

 

Na een economisch gezien slechte periode tekende zich in 2006 een kentering aan. Over het hele jaar gezien kon de branche zich verheugen in 1,85 miljard euro omzet, wat een toename van 8,9 procent betekende ten opzichte van het jaar ervoor. Die tendens heeft zich in het eerste half jaar van 2007 dus versterkt doorgezet.

 

De cijfers zijn afkomstig van het BSO (Verbandes Büro-, Sitz- und Objektmöbel).

29-08-2007 9:00

 


Met maar liefst 42 vaste deelnemers en 11 gastdeelnemers is de najaarsshow van het DDC grootser dan ooit. En feestelijker, het Dutch Design Center (1982) bestaat dit jaar 25 jaar. Het toepasselijke thema voor de najaarsshow is dan ook ‘Then & Now’. Maandag 3, maandag 10 en dinsdag 11 september is DDC van 10.00 tot 21.00 uur geopend.


Zowel qua aantal deelnemers als aantal vierkante meters breidt het DDC nog elk jaar uit. Zo zal dit najaar ook de oude Zagerij van de Pastoe-fabriek als DDC-showroom gebruikt worden. Juist de combinatie van modern design in een nostalgische omgeving, maakt het DDC zo aantrekkelijk; zowel voor exposanten als bezoekers.

De in totaal 53 exposanten tonen in het DDC hun allernieuwste collecties voor 2007/2008. En ook deze keer trakteren de vaste chef Jacques en zijn team weer op heerlijke klassieke en moderne Italiaanse gerechten. Daarnaast zorgt de Oesterkoning voor smakelijke oesters en staat champagnebar ‘Sprankelend’ garant voor de drankjes. Bij mooi weer is het buiten goed toeven op de kade; deze keer aangekleed met de bijzondere outdoor-meubelen van Extremis.

Om het parkeerprobleem te ondervangen, worden bezoekers gevraagd te parkeren bij het Transferium Westraven. Een drietal luxe auto’s van Audi zorgt voor gratis vervoer tussen het Transferium en het Dutch Design Center.

24-08-2007 15:24


Mibra kantoormeubelen viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. Het bedrijf werd opgericht op 21 augustus 1957. In de vijftigjarige geschiedenis heeft het bedrijf naar eigen zeggen gebouwd aan een sterke organisatie waarin klantgerichtheid het uitgangspunt is.

"Dit alles vanuit de 'office-in-use'-filosofie, die staat voor dynamiek in het gebruik van de kantooromgeving en de wijze waarop Mibra de gebruikers van die omgeving faciliteert om hun activiteiten optimaal uit te voeren", aldus een woordvoerder. Productontwikkeling en ook de logistieke dienstverlening zijn belangrijke factoren in het succes van Mibra, zo meldt het bedrijf voorts. "De korte lijnen in de organisatie borgen daarbij snelle en duidelijke antwoorden. Helderheid, verantwoordelijkheid, vakbekwaamheid, flexibiliteit en continuïteit zijn sleutelbegrippen die bij Mibra in de loop der tijd vanzelfsprekendheden zijn geworden."
23-08-2007 9:04


Het NK Bureaustoelracen vond afgelopen vrijdag op het Zuidplein bij het WTC in Amsterdam plaats. Het team van Coolcast BNN won de spectaculaire finale. Het Samas raceteam sleepte de tweede plaats in de wacht.

Kantoorwerkers brengen heel wat uren per dag door op hun bureaustoel, zelfs de uiterst mobiele en flexibele kantoornomaden. En ergonomen zijn het erover eens: de beste manier van zitten is bewegen! Tijdens het NK Bureaustoelracen werd dit wel heel letterlijk genomen.

24 Teams van diverse bedrijven, uit verschillende branches uit alle delen van het land, streden om de titel Nederlands Kampioen Bureaustoelracen. Na de voorrondes gingen de acht snelste teams door naar de volgende ronde waarbij door middel van een afvalrace de finale plaats vond tussen het team van Coolcast BNN en Samas. Coolcast BNN kwam uiteindelijk als eerste over de finish. De race werd gereden op Entrada’s van Samas die eerst werden getest door de snelste racebroers van Nederland, Tim en Tom Coronel.

NK winnaar Ben Reisman: "Coolcast BNN heeft als opdracht aan zoveel mogelijk Nederlandse Kampioenschappen mee te doen. Er zijn heel wat onbekende NK’s en die willen we allemaal promoten. Dit is onze zesde NK en het is de eerste die we hebben gewonnen, vooral ook dankzij Timothy Beck, meervoudig atletiek- en bobsleekampioen."

De race is een initiatief van Dell, Intel en Vodafone die hiermee de aandacht willen vestigen op de groei en de voordelen van mobiel werken. Voor medewerkers betekent mobiel werken meer vrijheid en flexibiliteit terwijl ondernemers ondertussen profiteren van deze flexibiliteit door een hogere productiviteit.
15-08-2007 9:07


Gealux Meubelprodukties en Bränd Furniture opent maandag 3 september een nieuw bedrijfspand, inclusief even nieuwe showroom. Op die datum vindt tevens de eerste huisshow van de beide Nederlandse meubelmerken plaats.

Na een maandenlange voorbereiding en bouw wordt het pand aan de Pascalweg 10a in Culemborg op 3 september officieel geopend door de 5-jarige Charlotte de Groot, de dochter van eigenaren Remco en Nicolette de Groot. De showroom is alleen op afspraak geopend.

www.brandfurniture.nl
14-08-2007 8:39

 

Markant Office Furniture houdt op dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 oktober 2007 Open Huis met als thema ‘Tools voor de toekomst'. Tijdens deze Open Huis Dagen krijgt de Markant-dealer een kijkje in de keuken van het bedrijf. Zo kan men onder andere de nieuwe belevingsshowroom met gloednieuwe producten ervaren. Ook kunnen de dealers een workshop volgen over de tools die Markant in de toekomst voor hen gaat inzetten.

open_huis_markant

09-08-2007 10:06


Kuipers Groep heeft de Weko-collectie toegevoegd aan het assortiment. Het programma van het Duitse Weko is veelvuldig met internationale designprijzen onderscheiden. Weko staat bekend om zijn stijlvolle en tijdloze ontwerpen en de ruimte die het biedt voor individualiteit en persoonlijkheid.

(Dit bericht is eerder gepubliceerd op 30-7 jl. Vandaag zijn foto's toegevoegd).

weko1internet

weko2internet

03-08-2007 14:59


Museum CODA in Apeldoorn heeft de meubels uit de koninklijke wachtkamer van het Apeldoornse NS-station gekocht. De aankoop is geschied in samenwerking met de Stichting Apeldoornse Monumenten (SAM).

De aankoop bestaat uit vier kleine stoelen, twee grote stoelen met armleuningen, een dressoir en twee bijzettafels. De meubels werden in 1912 ontworpen door H.J.M. Walenkamp en geproduceerd door meubelmakerij Legrand in Amsterdam. Voordat de meubels worden tentoongesteld worden ze gerestaureerd.

Het sjieke meubilair is in het verleden onder meer gebruikt door koningin Wilhelmina en prins Hendrik. CODA (gevestigd in een door Herman Hertzberger ontworpen pand) is erg blij met de aankoop. "Vooral vanwege het bealng van deze meubels voor de geschiedenis van Apeldoorn als hofstad", zegt de CODA-directeur. "Het ameublement is van hoge kwaliteit."

De meubels waren tot voor kort eigendom van de voormalige NS rayonchef Lubbartus Vermeer. Over de aankoopsom zijn geen mededelingen gedaan.  
03-08-2007 14:33

Met ingang van 1 juli heeft kantoorinrichter ProKant in Purmerend een naamswijziging ondergaan. Het bedrijf heet sindsdien Domesso interieurprojecten.

"Domesso adviseert, ontwerpt en realiseert interieurprojecten", aldus een woordvoerder. "Interieurplannen worden gedetailleerd uitgewerkt en vertaald in praktische, flexibele en representatieve interieurs. Bij grote en kleine projecten, op gebied van nieuwbouw, herinrichting of renovatie."

De naamswijziging gaat vergezeld van een volledig nieuwe huisstijl.
03-08-2007 8:31


BMI Kantoormeubelen uit Zoetermeer gaat verhuizen. Het bedrjf benut de zomerperiode om te verkassen naar een nieuwe locatie in Zoetermeer.

'Na jaren met zilver tevreden te zijn geweest, gaan we nu voor goud', aldus de kantoorinrichter onder verwijzing naar de oude- en nieuwe adresgegevens. Het bedrijf vestigt zich per 1 september aan de Goudstraat 2 in Zoetermeer. Tot die tijd is BMI nog actief aan de Zilverstraat. Telefoon en faxnummer blijven gelijk, net als het e-mail en internetadres.  

www.bmi-kantoor.nl

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >