Nieuws


25-05-2007 10:18
 

Mondiaal zakendoen.De kantoorinrichtingsbranche roept het al jaren, maar het lijkt er nu toch echt van te komen. Beurzen in het nabije en Verre Oosten met tal van 'westerse' deelnemers onderstrepen het. Steelcase onderschrijft het belang van mondiaal zakendoen voor het bedrijf door een topman aan te stellen voor de regio Azië-Pacific: Uli Gwinner wordt verantwoordelijk voor dit gebied, dat als sterkste groeimarkt ter wereld geldt.

Deze regio is uiteraard van strategisch belang voor 'wereldspeler' Steelcase. Gwinner is dus alles behalve weggepromoveerd, benadrukt ook Jim Mitchell, president van Steelcase International: "Met de benoeming van Uli Gwinner tot President Steelcase Azië-Pacific hebben we een succesvolle en dynamische persoon op deze belangrijke positie."

Tot de regio behoren landen als China, India, Japan en Australië. Het gebied telt circa 4 miljard inwoners. Gwinner zelf noemt de nieuwe job 'een grote uitdaging'. De 43-jarige Steelcase-topman verhuist met z'n gezin naar Hongkong.

Steelcase zal nog intensiever gaan investeren in dit gebied. Het concern is al stevig geworteld in Maleisië en China, maar daar zal het niet bij blijven, als het aan Gwinner ligt. Forse investeringen in de handels- en marketingstructuur moeten de marktpositie van Steelcase optimaliseren.

Gwinner is alles behalve een onbekende in de Steelcase-organisatie. Hij bekleedde diverse topfuncties in het concern. Tot voor kort was hij vice-president van Remea, wat staat voor Centraal, Oost-, Noord- en Zuid-Europa, het Midden Oosten en Afrika. Daarvóór runde hij de Duitse Steelcase-organisatie. "In Azië zien we een groot potentieel voor verdere groei", vertelt Gwinner. "De investeringsdynamiek, internationaal opererende ondernemingen en ook lokale bedrijven in deze regio bieden uitstekende kansen voor Steelcase."

Alle prognoses wijzen uit dat in de toekomst de economische hoofdrol is weggelegd voor het gebied Azië-Pacific.China en India zullen daarbij naar verwachting de eerste viool spelen.Niet voor niets zijn dat de speerpunten waar Steelcase zich op gaat richten.

25-05-2007 10:04


Dubai is hot, ook in kantoorinrichtingsland. Een mondiale beurs op dit vakgebied kon dan ook niet uitblijven. Van 3 tot en met 5 juni is het zover. Dan vindt 'The Office Exhibition' plaats in het Dubai International Exhibition Centre.

'Zorreg dat je erbij komt', is - vrij vertaald naar Tom Manders - de boodschap van de beursorganisatie. Wie nog wil meeprofiteren van de enorme economische boost in dit land moet nu aanhaken.

Nadere info: www.theofficeexhibition.com
24-05-2007 19:21


Op 30 mei opent Senator de deuren van een splinternieuw kantoor en showroom in Zeist. Centraal gelegen in het midden van het land is meer dan 500 vierkante meter aan kantoor- en projectmeubels te vinden. Van de modernste designmeubelen tot de meest functionele totaaloplossingen, meldt het bedrijf zelf.

Senator is nieuw in Nederland. Het bedrijf bestaat echter al langer. Opgericht in 1976 in Engeland, maakte het de afgelopen jaren een sterke ontwikkelingen door. Vandaag de dag is Senator met meer dan 850 medewerkers en een jaaromzet van ruim 110 miljoen euro de grootste ontwikkelaar en producent van kantoor- en projectinrichtingen in Engeland.

"Het is een enorme uitdaging om hiermee te starten", zegt Henk Kastelijn, directeur van Senator Nederland. "De uitstekende prijs/kwaliteit verhouding van onze producten in combinatie met het design van de internationaal gerenommeerde ontwerpers blijken een onderscheidende factor. De merken die we voeren, ‘Senator' en ‘Allermuir', vullen elkaar wat dat betreft uitstekend aan."

Van de producten waar veel vraag naar is, heeft Senator een flinke voorraad, wat zorgt voor een levertermijn van 2 weken bij deze producten.

De showroom is op werkdagen geopend van 9.00 - 17.00 uur, Huis ter Heideweg 58-I in Zeist. Voor meer informatie: www.senatorbv.eu

 

24-05-2007 18:57


Voor het recordbedrag van 264.000 euro werd-ie afgehamerd. Een witte versie van de beroemde rood-blauwe stoel van Gerrit Rietveld bracht afgelopen woensdag bij veilinghuis Christie's in Amsterdam meer dan ooit tevoren op.

Het veilinghuis verwachtte een opbrengst van circa 50.000 euro. Een Amerikaanse koper bood uiteindelijk meer dan vijf keer zoveel voor het meubelstuk. 
23-05-2007 9:05

Afgelopen maand heeft Seats2meet.com haar deuren op Hoog Catharijne geopend. Seats2meet.com is een volgens de initiatiefnemers 'innovatief en verfrissend vergaderconcept' waarbij vergaderstoelen in plaats van vergaderzalen worden verhuurd.

Deze stoelen zijn te boeken via het internet. Hoe vroeger men boekt, des te goedkoper de stoel. Het reserveringssysteem zoekt zelf een bijpassende vergaderlounge, die aansluit op de wensen van de boeker. De accommodatie zelf kenmerkt zich door zakelijke efficiency, in combinatie met een vriendelijke en huiselijke sfeer. De plannen zijn ambitieus: na de pilot in Maarssen wordt nu een expansieprogramma gestart in Nederland, gevolgd door verdere uitbreiding binnen Europa.

Vooralsnog was het boeken van vergaderaccommodatie veelal een tijdrovend en omslachtig proces. Seats2meet.com zegt hier verandering in te hebben gebracht. De boeker heeft zelf directe toegang tot het online reserveringssysteem. Via www.seats2meet.com kan hij makkelijk en snel vergaderstoelen reserveren voor trainingen, vergaderingen of andere bijeenkomsten. Daarmee kunnen boekers via de site 24/7 gegevens raadplegen en desgewenst wijzigen.

Doordat het systeem gebruik maakt van een volledig online en database gestuurd reserveringssysteem, zijn overheadkosten minimaal. Deze besparing wordt doorvertaald in lage tarieven voor klanten, maar met behoud van hoge kwaliteit. Zo is het al mogelijk om vanaf 2 euro per persoon te vergaderen. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers en het moment van boeken. Hoe eerder geboekt, des te scherper de prijs.

Seats2meet.com Utrecht beschikt over veertien zalen en vergaderlounges. Deze nieuwe accommodatie kenmerkt zich door een efficiënte, flexibele en verfrissende inrichting, passend bij de wensen van deze tijd. Toch is de uitstraling van het centrum niet alleen puur zakelijk. Juist het rijke kleurenpalet en de huiselijke sfeer sluiten aan bij het idee van eigentijds ontmoeten. Het ontwerp is afkomstig van Bart Vos (Vos Maupertuus Interieur, Groningen).  


Seats2meet.com is een initiatief van C.D.E.F. Holding, moedermaatschappij van onder meer de vergadercentra van Meeting Masters, internetcommunicatie bureau Cyberdigma en trendwatcher Human Potential. C.D.E.F. Holding combineert hiermee haar kennis van internetcommunicatie met ruim 16 jaar ervaring op de Nederlandse vergadermarkt.

 

 

19-05-2007 11:15


Svoboda Büromöbel heeft een nieuwe verkoopleider aangesteld voor het hoofdkantoor in het Oostenrijkse Linz. Markus Winkler is de opvolger van Markus Jaksch, die binnen het bedrijf verantwoordelijk wordt voor het key account management en voor de contacten met architecten. Winkler is sinds 1993 bij Svoboda werkzaam.

 

19-05-2007 10:30


Sedus is een vaak bekroonde onderneming. Is het niet voor de techniek of het design van de producten, dan is het wel voor bedrijfsorganisatorische facetten. Op 14 mei ontving het bedrijf een prijs 'für die Beste Finanz-Kommunikation im Mittelstand'.

De jury bestond uit verschillende financiële instellingen: de Euler Hermes Kreditversicherungs AG, de BDI, de Commerzbank, de Financial Times Deutschland en het magazine Impuls. Sedus ontving, naast een oorkonde, een geldbedrag van 30.000 euro. De prijs werd uitgekeerd in drie categorieën. Sedus dong met succes mee naar de prijs in de categorie 'Großer Mittelstand' (voor bedrijven met een omzet van meer dan 100 miljoen euro).

13-05-2007 17:00


Wiesner-Hager heeft de omzet in het boekjaar 2006-2007 met bijna 10 procent zien groeien, van 33,5 miljoen euro in het boekjaar 2005-2006 naar 36,6 miljoen euro in het net afgesloten boekjaar. Het inkomende ordervolume naam zelfs met 18 procent toe.

Bij de hoofdvestiging van de onderneming in het Oostenrijkse Altheim wordt dit jaar nog een 5.000 vierkante meter grote fabriek voor de metaalproductie geopend. Bij nagenoeg de helft van de omzet gaat het overigens om export. Een uitbreiding van de verkoopactiviteiten naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Koeweit en de recente opening van kantoren in Moskou en Kiev moeten een exportgroei van nog eens 10 procent opleveren. In 2008 wordt de productielocatie in Humpolec (Tsjechië) uitgebreid om te kunnen inhaken op de toenemende afzetmogelijkheden in de nieuwe EU-landen.

Wiesner-Hager is verheugd over de ontwikkeling van de dochtermaatschappij in Nederland, waar Ruud Kunkels de scepter zwaait en verantwoordelijk is voor de afzet in de Benelux. Het bedrijf in het Limburgse Echt liet voor het derde opeenvolgend boekjaar een sterk stijgende tendens zien. Bedrijven en overheidsinstellinge zoals onder meer Puratos Brussel, gemeente Vilvoorde, TUI, Riagg, KLM en Philips hebben inmiddels de producten van Wiesner-Hager gevonden.

Ook de ontwikkeling op de licentiemarkten in de Verenigde Staten en Japan is positief. Met een omzet van meer dan 500 miljoen yen (3,5 miljoen euro) was 2006 het beste jaar sinds de samenwerking met Okamura, de marktleider voor kantoormeubelen in Japan, van start is gegaan. "Helaas hebben de slechte wisselkoersen een nadelige uitwerking op de export naar de VS en Japan", stelt Markus Wiesner, algemeen directeur van Wiesner-Hager, vast.

De jongste exportorders zijn onder andere Messe Frankfurt in Duitsland, Peugeot in Frankrijk, Nestlé en Škoda in Tsjechië, Pekao Bank in de Oekraïne en Pennsylvania State University in de Verenigde Staten. In Oostenrijk slaagde Wiesner-Hager er in zijn koppositie op het gebied van kantoormeubilair en bureaustoelen uit te bouwen naar een marktaandeel van ongeveer 20 procent. Nieuwe klanten als Siemens VAI, Fronius, Austria Micro Systems en de TU van Wenen vertrouwen op de expertise van Wiesner-Hager als het om kantoorinrichting gaat.

Voor 2007 zijn op de productielocatie in Altheim investeringen ter grootte van ongeveer 2 miljoen euro gepland, waaronder de eerder genoemde metaalfabriek van 5000 vierkante meter. De modernisering van de houtproductie is al grotendeels afgerond. Op deze afdeling wordt al met de nieuwste technologie gewerkt.

De grote belangstelling vanuit de projecthoek heeft zich tot nu toe ook in 2007 voortgezet. "Als de positieve conjunctuur aanhoudt, rekenen we voor 2007 weer op een omzetstijging van 5 procent naar 38,5 miljoen euro", aldus een optimistische Markus Wiesner.

10-05-2007 17:23

Marko, inrichter van onderwijsinstellingen, kantoren en projecten heeft een nieuwe algemeen directeur. Wegens uitbreiding van activiteiten van de Marko Group in zowel binnen- als buitenland, is per 1 mei Bart Bluemink aangesteld.

Bluemink is aangetrokken om de toenemende stroom werkzaamheden te begeleiden en de productievestiging in Veendam verder te professionaliseren.

Bart Bluemink is 46 jaar oud en heeft onder andere gewerkt bij Batavus Nederland en de Forbo Groep. Voormalig directeur Friso Tammes blijft actief betrokken als eigenaar en algemeen directeur van Marko Holding, waaronder Marko BV en haar Deense werkmaatschappij SIS vallen. Hij zal zich gaan toeleggen op verdere expansie van activiteiten van Marko Group in het binnen- en buitenland.


Meer heuglijk Marko-nieuws: opnieuw hebben twee onderwijsinstellingen bij een Europese Aanbesteding gekozen voor het bedrijf. De contracten zijn aangegaan met het Twents Carmel College in Oldenzaal en het Da Vinci College in Dordrecht. Twents Carmel College kiest voor een complete Marko inrichting in hun nieuwe onderkomen, dat nog in 2007 in gebruik zal worden genomen. Het contract met Da Vinci College in Dordrecht is aangegaan voor een periode van 4 jaar en betreft de complete inrichting voor onderwijsomgevingen en kantoor- en vergaderruimten.

Twents Carmel College kiest voor een complete Marko inrichting in hun nieuwe onderkomen, dat nog in 2007 in gebruik zal worden genomen. Het contract met Da Vinci College in Dordrecht is aangegaan voor een periode van 4 jaar en betreft de complete inrichting voor onderwijsomgevingen en kantoor- en vergaderruimten.

 

07-05-2007 14:22


Met ingang van 1 juni treedt Helmert de Mots in dienst bij Triumph als dealermanager Nederland.

De Mots heeft ruime ervaring als dealermanager bij GDB en is daarom bij veel dealers een vertrouwd gezicht. Triumph (UK) heeft voor de Benelux en Duitsland een kantoor en showroom in Steenwijk, in het opmerkelijke pand van Jan Krediet European Furniture Logistics, die voor Triumph alle logisitieke werkzaamheden verricht.
03-05-2007 9:53


De Objektform- en Till Groep, een onderdeel van Bene Duitsland, staat vanaf heden onder leiding van Samir Ayoub. De Groep bestaat uit veertien kantoor- en projectinrichters met in totaal circa 220 medewerkers.

Ayoub wordt met name verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de Objektform- en Till Groep en de verdere uitbouw van de Bene-organisatie in Duitsland.

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >