Nieuws


29-03-2007 9:40


Er lijkt eindelijk een einde te zijn gekomen aan de langdurige 'dip' in de Duitse kantoorinrichtingssector. Het Verband der Deutschen Möbelindustrie (VDM) heeft bekend gemaakt dat de omzet in de Duitse bureaumeubelbranche in 2006 is toegenomen met 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Algemeen directeur Dirk-Uwe Klaas meldde namens de organisatie dat de omzet in de totale meubelbranche over 2006 18,4 miljard euro bedroeg. Dat is 1,2 miljard (en 7,2 procent) meer dan in 2005.

De export was met een toename van 15 procent voor een groot deel verantwoordelijk voor de groeicijfers. De binnenlandse omzet in Duitsland pluste met 'slechts' 3,5 procent.

 

 

27-03-2007 12:52


Steelcase is erkend voor haar milieuvriendelijke bedrijfsvoering met een officiële bekrachtiging van haar Forest Protection Policy. De kantoorinrichter is het eerste bedrijf in Europa dat een multi-site PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) certificering ontvangt voor haar productiefaciliteiten op vier Europese locaties. Dit keurmerk erkent de initiatieven die Steelcase onderneemt om te garanderen dat het hout dat in haar producten wordt gebruikt van milieuvriendelijke oorsprong is.

Rick Bomer, Algemeen Directeur Steelcase Benelux zegt: “Onze leveranciers moeten een milieuverantwoorde cyclus van boom tot tafel hanteren. Dit betekent dat zij moeten kunnen aantonen dat hun bosbeheerpraktijken eco-vriendelijk en duurzaam zijn – dat zij rekening houden met de biodiversiteit van het land, geen grote stukken land volledig kaalkappen, maar bomen herplanten en het gebruik van pesticiden beperken.” De meeste Europese publieke autoriteiten en veel particuliere ondernemingen eisen tegenwoordig van de houtverwerkende sectoren garantie en bewijs dat het hout dat zij gebruiken van milieuverantwoorde, sociaal nuttige en economisch levensvatbare bronnen komt.

Steelcase International voerde in samenwerking met PEFC een driemaandenlange audit uit om haar productielocaties in Rosenheim, Durlangen, Marlenheim and Sarrebourg te certificeren. Het bedrijf is op dit moment bezig dit initiatief ook uit te breiden naar haar andere Europese locaties. PEFC is het belangrijkste wereldwijde keurmerk voor duurzaam bosbeheer en is in 1998 opgericht door zes Europese landen.
27-03-2007 10:46

 

'Origami', een ontwerp van de Duitse designer Matthias Demacker voor Van Esch, is onderscheiden met een 'Red Dot Design Award' in de categorie 'Product Design'.

Deze internationaal erkende Duitse designprijs, in het leven geroepen door Design Zentrum Nordrhein Westfalen, wordt jaarlijks toegekend aan uitmuntend design.

Demacker (1970) liet zich voor het ontwerp van bank en tafel letterlijk inspireren door origami. "Ik heb geprobeerd deze Japanse vouwkunst te vertalen naar een meubel met een fragiel en elegant uiterlijk, dat stevig genoeg is voor dagelijks gebruik.” Met behulp van papieren schaalmodellen zocht hij naar de juiste verhoudingen.

De kracht van Origami schuilt in het beeld: tafel en bank ogen zó fragiel, dat praktisch gebruik onmogelijk lijkt. Maar uitgevoerd in aluminium blijken beide producten verrassend degelijk. Het toegepaste materiaal doet bovendien niets af aan het elegante uiterlijk.

Matthias Demacker ontvangt de Red Dot Award maandag 25 juni tijdens een speciale bijeenkomst in het Aalto Theater in het Duitse Essen. De winnende ontwerpen zijn vervolgens tot 23 juli te zien in het Red Dot Design Museum, Gelsenkirchener Strasse 181 in Essen. Tot die tijd is Origami onder meer te zien in de van Esch-showroom in Goirle.

Origami verscheen vorig jaar in de collectie van van Esch. Deze Nederlandse fabrikant is sinds 1972 gespecialiseerd in de productie van garderobesystemen en entreeaccessoires voor de project- en woninginrichting.

26-03-2007 9:10

proob1

Tijdens het vakevent BibliotheekPlaza 2007 introduceert Proob leverancier van materialen en diensten voor bibliotheekinrichtingen, de AAT Kast 1. Dit is een ontwerp van architect Aat Vos (Aequo), met wie Proob reeds eerder samenwerkte bij onder meer de inrichting van de Bibliotheek Zwolle Stadshagen.

Het kastsysteem, dat zowel in MDF als aluminium uitvoering (met verlichting) komt, is in alle maatvoeringen leverbaar en kenmerkt zich door zowel standaard als frontale presentatiemogelijkheden op iedere plank. De kast voldoet geheel aan de voorschriften van de ARBO convenant Openbare Bibliotheken. Het kastsysteem zal voor het eerst worden toegepast in de nieuwe Mediatheek van Delft, die in mei gepland staat voor opening. Bovendien zijn er een aantal projecten in voorbereiding die later in 2007 en 2008 gerealiseerd worden.

De AAT Kast 1 kan tevens door geïnteresseerde bibliotheken besteld worden als uitbreiding of ter vervanging van hun huidige kasten. In het kastsysteem zijn de wensen en eisen verwerkt die een moderne bibliotheek vandaag de dag aan haar belangrijkste interieurelement stelt. De kast voldoet volledig aan het Arbo convenant Openbare Bibliotheken en is geschikt voor vele presentatie doeleinden. Zo zijn alle legborden standaard en zonder hulpmiddelen geschikt voor frontale presentatie door deze onder een hoek van 5˚ graden te plaatsen. Bovendien is op ieder legbord een tweetal boekensteunen gemonteerd. Dit maakt het mogelijke de groeiende frontale presentatiebehoefte van de bibliotheek te ondersteunen en daar flexibel op in te spelen. Architect Aat Vos: "De traditionele knijp- of schuifsteun heb ik bij de AAT Kast 1 achterwege gelaten. Dit heeft als extra voordeel dat bibliotheekmedewerkers niet langer onnodig belastende handelingen hoeven te verrichten om de boeken op de juiste plaats terug te zetten. De veelzijdigheid van dit all-in-one legbord maakt het mogelijk alle veranderingen in het dagelijks gebruik ruimschoots te faciliteren."

De staanders zijn voorzien van een rijboring waardoor de legborden op iedere gewenste positie kunnen worden geplaatst. Het onderste legbord begint op de voorgeschreven ARBO hoogte van 30 centimeter. Naast het standaard legbord kan het kastsysteem optioneel worden voorzien van een frontaal presentatie legbord. Ook dit kan op iedere gewenste positie worden geplaatst. Aan de onderzijde kan de kast worden voorzien van een voetschap dat tevens dienst doet als presentatie- en opstapmogelijkheid. Het voetschap zorgt voor een optimale bereikbaarheid van alle legborden ongeacht op welke hoogte deze zijn geplaatst. De kast is opgebouwd uit 18 millimeter door en door gekleurd MDF (in zwart, bruin, antraciet, oranje, rood, geel en blauw). Het materiaal wordt verder niet behandeld. Groot voordeel hierbij is dat de onvermijdelijke slijtage aan de legborden nauwelijks zichtbaar is. Het materiaal is en blijft kleurecht zelfs na jaren intensief gebruik. Eén van de belangrijkste kenmerken van het systeem is dat het in iedere gewenste breedtemaat kan worden toegepast: daardoor kan het systeem altijd en overal naadloos en perfect passend worden toegepast.

proob2
22-03-2007 8:58


De sofa 'Circle' van de Dutise producent Walter Knoll is bij onze oosterburen onderscheiden met de 'Designpreis der BRD' (anno 2007 een vreemde naam voor een prijs, maar dat terzijde).

Circle, door Ben van Berkel (UN Studio) ontworpen voor Walter Knoll, laat volgens de producent niet alleen zitten, maar ook 'lummelen' toe. In combinatie met het eigenzinnige ontwerp was dit meer dan genoeg om de Raad van de vormgeving in Frankfurt te overtuigen. Die gaf de sofa de hoogste Duitse designonderscheiding.

 

 

22-03-2007 8:50


De overgang van Fantoni Nederland naar de nieuwe handelsnaam Proda.nl is bijna rond.

Rob Daamen, die begin dit jaar te horen kreeg dat Fantoni de samenwerking met hem wilde stop zetten, heeft het assortiment uitgebreid met de producten van de Spaanse fabrikant Bordonabe. Al eerder verkreeg hij de vertegenwoordiging van
2B, Manerbe, Mobilex en Polflex.

21-03-2007 8:37

Meubelfabrikant Leolux zorgt dit jaar voor 'mooi en bijzonder' op de beurs Salone del Mobile in Milaan. Op 8 maart ontving Leolux een uitnodiging van de “Salone”-organisatie om een stand in te richten in de belangrijkste hal van de vermaarde meubelbeurs.

Salone del Mobile start op 18 april 2007 en duurt tot 23 april. 'Een wereld vol mooi en bijzonder' is het uitdagende concept dat Leolux het afgelopen jaar introduceerde. Moderne meubelen worden uitgekiend belicht in een perfect afgestemde synthese met kunst, vloeren en verlichting.

Na de beurs in Keulen verbouwde Leolux in 2006 twee van haar Design-Centers en paste ze haar brochures en internetsite aan op het 'mooi en bijzonder'-thema. Leolux presenteert in Milaan verschillende actuele zitideeën, zoals de nieuwe aanbouwserie Vol de Rêve van de Britse designer Jane Worthington.

Het is de eerste keer dat Leolux een plaats op de beurs krijgt toebedeeld. Vorige jaren presenteerde de Nederlandse fabrikant van moderne zitideeën zich noodgedwongen in het centrum van de Noord-Italiaanse design- en modestad.
16-03-2007 9:46


Sinds enige tijd staat bij Gispen een nieuwe commercieel directeur aan het roer. Per 1 februari trad Hans Bloemen in dienst getreden bij de kantoorinrichter uit Culemborg. Hij is de opvolger van Stef Wijnen, die Gispen heeft verlaten om bij Gispen-partner Beijer Advies in Arnhem zijn carrière voort te zetten. Stef Wijnen zal Beijer Advies op termijn overnemen.

hans_bloemen_internet

Hans Bloemen heeft ruime ervaring binnen de overheid en het bedrijfsleven, waar hij heeft geopereerd als opdrachtgever en als opdrachtnemer. Hij is werkzaam geweest bij onder andere Ahold en ISS. Daarnaast heeft hij ervaringen opgedaan binnen de interim- en advieswereld. Tevens was hij betrokken bij de oprichting van diverse facilitaire platforms zoals Creme en de NFC-index coöperatie.

In 2003 werd Hans Bloemen genomineerd voor facilitair manager van het jaar. Zijn vorige functie was directeur marketing van Nordined-Prequest. Met Hans Bloemen zegt Gispen een facilitair zwaargewicht binnen te halen, die met zijn nieuwe kijk op facility management de ontwikkeling van de rol van Gispen naar totaalinrichter en integrale dienstverlener verder zal uitbouwen.
14-03-2007 11:31


Decorum en UTS hebben de handen ineen geslagen om organisaties de volgende dienst aan te bieden: binnen 24 uur na een calamiteit is de continuïteit van een bedrijf gegarandeerd. Dat alles onder het motto 'rampen kun je niet plannen, voorbereidingen wel'.

Vrijwel niets is zo erg voor de continuïteit van een organisatie als het bedrijfspand door brand, waterschade of andersoortige calamiteiten is verwoest. De bedrijfsprocessen zijn stilgelegd en de facilitair manager wordt geconfronteerd met een groot aantal direct op te lossen problemen. Enkele voorbeelden hiervan zijn verzekeringen, de pers, communicatie naar de medewerkers, beveiliging, salvage en tijdelijke huisvesting op zeer korte termijn.

Veel bedrijven beschikken reeds over een calamiteitenplan; in veel gevallen is dit echter primair gericht op het in veiligheid stellen van medewerkers. In het geval van een calamiteit begint het echte werk voor de facilitair manager pas en wordt het bedrijf geconfronteerd met een noodsituatie. Het is dus letterlijk van levensbelang dat er heel snel weer kan worden gewerkt. Om dit te realiseren is een omvangrijke logistieke operatie nodig. Denk hierbij onder meer aan nieuwe werkplekken, kantoorartikelen, drukwerk, automatisering en als belangrijkste: de tijdelijke huisvesting.

Om dit te realiseren draagt Decorum zorg voor de levering van nieuw kantoormeubilair en tapijt binnen 24 uur. Decorum/UTS regelt de gehele inhuizing van een nieuwe locatie binnen 24 uur. Tevens wordt de inventaris die nog in goede staat verkeert verhuist naar de nieuwe locatie en ter plaatse geïnstalleerd. Decorum/UTS zorgt voor een compleet ingericht kantoor waardoor medewerkers zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen.

Decorum is in Nederland actief op het gebied van flexibele kantoorhuisvesting. Vanuit de vestiging in Amsterdam en een eigen transportdivisie garandeert het bedrijf een landelijke dekking. Decorum levert uit eigen voorraad probleemloos de complete benodigde huisvesting. Tevens biedt Decorum oplossingen voor buitenlandse vestigingen. Er wordt gestreefd naar 100 procent kwaliteitswaarborging, wat onder meer blijkt uit de certificering voor VCA en ISO 9001.

UTS is een verhuisbedrijf met een landelijke dekking en daardoor in staat om turn key en snel de complete herinrichting te verzorgen. Projectmanagers van UTS kunnen vooraf een plan op maat schrijven of in het geval van calamiteit de complete coördinatie van herinrichting inclusief automatisering verzorgen. UTS beschikt tevens over tijdelijke opslagruimtes door het gehele land waar organisaties gebruik van kunnen maken.

Klanten kunnen kiezen voor het totale dienstenpakket dat Decorum en UTS aanbieden. Men kan echter ook alleen kiezen voor de diensten en producten die men na een calamiteit daadwerkelijk wenst af te nemen. Er geldt een vaste prijs per werkplek en deze kosten gelden vanzelfsprekend pas als een calamiteit zich daadwerkelijk voordoet.

Zie ook www.decorum.nl voor verdere informatie.

14-03-2007 8:32


Als de aandeelhouders op 12 april instemmen, verandert de naam Buhrmann in Corporate Express. "Dan gebruiken we de naam Buhrmann alleen nog voor het hoofdkantoor en de financiële markten", vertelt Gerard Wichers, hoofd communicatie bij de firma.


Ook in 1993 verdween de familienaam van de grondlegger uit de bedrijfsnaam. Na een fusie met papierfabrikant KNP en handelshuis VRG ging het bedrijf vijf jaar lang door het leven als KNP BT.

Volgens Wichers is het deze keer echter uitgesloten dat de naam Buhrmann terugkeert. Corporate Express is de naam van de Amerikaanse groothandel die Buhrmann in 1999 inlijfde. Omdat de nadruk steeds meer verschoof van papier naar kantoorartikelen, lag een naamsverandering volgens Wichers voor de hand.

Bron: MKB-Net

13-03-2007 10:58

 

 

Meubelliefhebbers krijgen nu een completer aanbod om hun woonkamer in een paar weken in te richten met mooie designmeubels. Het nieuwe meubelmerk Designonstock.com zal binnen een paar maanden een aantal nieuwe items toevoegen aan de bestaande meubelcollectie.

De eerste uitbreiding is een luxe fauteuil met aanschuifbare hocker genaamd SOLO van ontwerper Roderick Vos. Met dit model zet Designonstock.com zich in één keer op de kaart van luxe designfauteuils. Ontwerper Roderick Vos over SOLO: “SOLO is het antwoord op de vraag naar een luxe designfauteuil. Voor het ontwerp van deze fauteuil was een hoge rug een 'must'. SOLO moest voor mij een begrijpelijk maar toch artistiek ontwerp worden, traditioneel maar ook modern. Deze ‘tegenstrijdigheden’ vereisten veel deskundigheid tijdens het ontwikkeltraject. Naast de aandacht voor het aluminium gegoten onderstel, ging mijn aandacht ook naar de detaillering en opbouw van de romp. Ook voor het ontwikkellab van Designonstock.com was dit een mooie uitdaging, en dat is de reden dat ons project SOLO zo geslaagd is geworden!”

Voor een luxe fauteuil is een comfortabele zit onmisbaar. Om dit te verkrijgen heeft Designonstock.com het nieuwe Mind Foam toegepast. Mind Foam is een nieuw soort meubelschuim met een drukverlagende werking. Door het vertragende effect geeft Mind Foam steun op de juiste plekken en komt het lichaam helemaal tot rust. De hocker om de benen op te rusten is verkrijgbaar als optie.

nieuw-meubelmerk-solo

12-03-2007 9:16


Het nieuwe meubelmerk Designonstock.com voegt binnen een paar maanden een aantal nieuwe items toe aan de bestaande meubelcollectie. De eerste uitbreiding is een luxe fauteuil met aanschuifbare hocker genaamd ‘Solo’ van ontwerper Roderick Vos.

De ontwerper zegt zelf over de Solo: “Het is het antwoord op de vraag naar een luxe designfauteuil. Voor het ontwerp van deze fauteuil was een hoge rug een must. Solo moest voor mij een begrijpelijk maar toch artistiek ontwerp worden, traditioneel maar ook modern. Deze ‘tegenstrijdigheden’ vereisten veel deskundigheid tijdens het ontwikkeltraject. Naast de aandacht voor het aluminium gegoten onderstel, ging mijn aandacht ook naar de detaillering en opbouw van de romp. Ook voor het ontwikkellab van Designonstock.com was dit een mooie uitdaging.” Voor een luxe fauteuil is een comfortabele zit onmisbaar. Om dit te verkrijgen heeft Designonstock.com het nieuwe Mind Foam toegepast. Dit is een nieuw soort meubelschuim met een drukverlagende werking. Door het vertragende effect geeft Mind Foam steun op de juiste plekken en komt het lichaam helemaal tot rust. De hocker om de benen op te rusten is verkrijgbaar als optie. Eerste Hunebed(bouwers)kamer ter wereld
08-03-2007 9:15


revolt-op-postzegel_aangepa

De klassieke 'Revolt'-stoel van ontwerper Friso Kramer is door TNT Post verkozen tot één van de tien stijliconen van typisch Hollandse producten. TNT Post selecteerde dit beroemde Ahrendmeubel voor de postzegelserie ‘Tien voor Nederland 2007’.

Traditioneel worden voor het basisassortiment ‘Tien voor Nederland’ van TNT Post altijd typisch Nederlandse beeltenissen gebruikt. Dit jaar koos TNT voor de ‘Iconen van Nederland’, een selectie van producten die typisch Nederlands zijn. Vaak wordt er daarbij direct gedacht aan kaas, klompen, molens en koeien, maar de gedachten van TNT gingen verder. Het postbedrijf besloot het basisassortiment te wijden aan tien producten van Hollandse ontwerpers.

Naast de Revolt zijn ook afgebeeld: de Heineken Longneck, de flessenlamp, de Unox rookworst, het Gildeglas, de bakfiets, de Hema fluitketel, de Hollandse tulp en de 'Bugaboo' kinderwagen.

Mark Klijs, manager Marketing en Communicatie van Koninklijke Ahrend licht toe: ‘’Het ontwerp van de Revolt stoel stamt uit 1953. De vormgeving en vooral de materiaalkeuze – een frame uit gebogen plaatstaal in plaats van het traditionele buizenframe – waren in 1953 revolutionair. Vandaar de naam Revolt. De stoel is gedurende tientallen jaren in grote aantallen verkocht voor gebruik in onder meer scholen, kantoren, bedrijfsrestaurants en de privésector. De veelvuldig bekroonde Revoltstoel maakt deel uit van diverse museumcollecties en bewijst dat design kunst is die zich nuttig maakt. De Revolt stoel ontving in 2005 de eerste prijs van de 'Woonbeurs Awards' in de categorie 'Beste Woonproduct'. Dat de Revolt nu op een postzegel staat als design-icoon vind ik een enorm compliment aan het adres van Friso Kramer én aan Ahrend.’’

Een top tien van iconen bestaat volgens productmanager Jeroen Siegerink van TNT Post echter niet, dus stelde TNT zelf een lange lijst op met eigentijdse en klassieke iconen uit diverse categorieën. “Uitgangspunt bij de selectie was dat iedere Nederlander de producten op de postzegels moet herkennen. Al dan niet met de officiële benaming of ontwerper. Dit geldt ook voor de Revolt-stoel van Ahrend, een ontwerp van Friso Kramer. Iedereen heeft deze klassieker wel eens gezien, maar heeft er misschien nog nooit bij stilgestaan dat de stoel een Nederlands ontwerp is. Bovendien is de Revolt een mooi voorbeeld van Nederlandse vormgeving. Traditionele kenmerken als individuele expressie, doelmatigheid en functionaliteit zie je in dit ontwerp terug. Ook past de stoel prima in de serie, omdat het silhouet prachtig uitkomt op de zegel. Een postzegel is toch een klein kunstwerkje. Wij zijn er trots op dat Ahrend toestemming heeft gegeven dit ontwerp voor onze zegelserie te kunnen gebruiken.”

Ahrend ontwikkelt en produceert al vele jaren meubelen voor het Nederlandse interieur. In deze lange traditie werkt Ahrend samen met zowel eigen ontwerpers als met andere designers en architecten. De Revolt-stoel maakt onder andere onderdeel uit van de 'Ahrend at home'-collectie en is voor particulieren verkrijgbaar bij geselecteerde interieurspeciaalzaken door heel Nederland. Sinds kort is de Revolt-stoel ook te zien in het Dutch Design Center in Utrecht, waar Ahrend een permanente expositie heeft. De Revolt-verkooppunten staat vermeld op de website www.ahrend.com/athome.

 

 

07-03-2007 8:29


SV Interieurgroep ontwikkelt, in samenwerking met Unifor, specifieke werktafels op maat. Deze Unifor specials bieden standaard een technisch hoogwaardige kwaliteit. Uitvoering en functionele eisen kunnen naar eigen idee worden ingevuld.

Deze unieke uitstraling versterkt de identiteit van het gewenste kantoorinterieur. De werkplekken van Unifor staan bekend om hun eenvoud en technisch intelligente oplossingen voor hoogteverstelling en kabelmanagement.
De werktafels zijn zowel handmatig als elektrisch individueel in hoogte verstelbaar. De bediening vindt plaats door een bedieningspaneel aan de bladrand of handmatig via een slinger onder het blad. De werktafels beschikken over een dragende structuur van staal. Hierbinnen zorgen cilinders ervoor dat ieder blad op en neer kan bewegen. Zo kunnen de werktafels binnen de huidige arbonormen worden toegepast.

De werktafels worden uitgevoerd met bladen en poten in afwerking naar keuze. Standaard staan de tafels op kolompoten: Deze kunnen naar wens worden omkleed.Er zijn bijvoorbeeld geëtst glazen bladen met aluminium rand, verjongde randafwerking en bladen in diverse fineren en hpl’s. Door deze variëteit kan de werktafel worden aangepast aan de gewenste uitstraling van het kantoorinterieur.

Opvallend facet? De werktafels kunnen worden toegepast als enkele of als dubbele werkplek. Daarnaast is het mogelijk om de werkplekken te schakelen. Op deze manier ontstaat een langgerekte ‘workbench’. Het aantal werkplekken waaruit de workbench bestaat, is uit te breiden tot oneindig en flexibel terug te bouwen.

SABIC, Ernst & Young Rotterdam en Amsterdam, British Telecom en PCM hebben inmiddels gekozen voor deze Unifor specials. De projectarchitecten en/of consultants hebben werkplekken ontworpen vanuit eenzelfde techniek en functionaliteit, maar ieder met een eigen uitstraling. Hierdoor kenmerkt elk project zich door een uniek maatwerkproduct dat de identiteit van de organisatie benadrukt.
SV Interieurgroep levert deze unieke en technisch hoogwaardige werkplekken in samenwerking met Unifor op maat. De Unifor specials voldoen aan een reëel budget en zijn leverbaar binnen een reëele tijdspanne. SV is importeur van de Unifor-collectie voor zowel Nederland als België. Nadere informatie? Bezoek de website  www.sv.nl .
02-03-2007 10:13


Het nieuwe bureau ‘Activa’ van Steelcase, ontworpen door de Duitse ontwerper Stefan Brodbeck, heeft 3 maanden na de introductie al een Red Dot Design Award gewonnen. Het Activa bureau is in te stellen op vier verschillende hoogtes, biedt een ergonomische oplossing voor alle behoeftes en is voorzien van ruimte voor professionele kabelafwerking. Het bureau is binnen een minuut te monteren en is zonder gereedschap hoogte-instelbaar.
01-03-2007 8:20


Wiesner-Hager is sinds begin dit jaar met nieuwe vestigingen in Moskou en Kiev aanwezig in Oost-Europa. In Sofia richt de Oostenrijkse meubelfabrikant als hoofdaannemer het grootste ziekenhuis van Bulgarije in. Met vestigingen in verschillende Europese landen en een aantal licentiepartners in de Verenigde Staten, Japan en Korea is Wiesner-Hager zonder meer een internationale onderneming. Bijna 50 procent van de totale omzet komt buiten Oostenrijk tot stand.

In Centraal en Oost-Europa was het bedrijf tot nu toe al actief met een productie- en verkooplocatie in Tsjechië en een verkooppartner in Hongarije. De nieuwe activiteiten in Oost-Europa zullen naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere groei van de export.

Daarbij tekent Wiesner-Hager aan dat Rusland en de Oekraïne twee zeer verschillende markten zijn. Terwijl de markt in Moskou al sterk ontwikkeld is, staat deze in Kiev nog in de kinderschoenen. "De omzet in Moskou neemt snel toe en heeft inmiddels een volume bereikt dat een eigen verkoopstructuur ter plaatse rechtvaardigt", aldus Franz Zechmeister, directeur export bij Wiesner-Hager. "Vergeleken daarmee is ons kantoor in Kiev, dat we samen met een Tsjechisch meubelcluster exploiteren, een investering in de toekomst. Hier horen we nog bij de eerste internationale aanbieders, met alle mogelijkheden op het gebied van langetermijngroei van dien."

Hoe groot het potentieel in Oost-Europa is, blijkt wel uit het voorbeeld van het Tokuda Hospital in Sofia. Samen met twee Tsjechische partners richt Wiesner-Hager dit momenteel grootste en modernste ziekenhuis van Bulgarije in. Wiesner-Hager levert in Sofia als hoofdaannemer niet alleen tafels en stoelen, maar (met uitzondering van de bedden) de hele inrichting, volledig turn-key. De order is goed voor ongeveer 1 miljoen euro. Vergelijkbare projecten zijn al in Afrika en het Midden-Oosten gepland.

Vanaf maart 2007 heeft Wiesner-Hager bovendien een eigen vertegenwoordiger in Dubai. "De Verenigde Arabische Emiraten vormen een sterk ontwikkelde markt. De bouwactiviteiten zullen de komende 5 tot 7 jaar alleen nog maar toenemen. Voor ons een goede reden om deze markt met een eigen exportteam aan te pakken", aldus Zechmeister.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >