Nieuws


28-11-2007 18:09

xenium-classic_08

Grahl working well heeft de Europese aanbesteding voor de levering van standaard kantoormeubilair gewonnen, die was uitgeschreven door de ministeries van Justitie en Binnenlandse zaken en koninkrijkrelaties, Grahl had zich ingeschreven met zitmeubilair uit de series xenium NPR bureaustoelen en MMline bezoekersstoelen. Na een proefopstelling en beoordeling daarvan kozen de ministeries voor Grahl. Het inmiddels getekende contract gaat in per 1 januari 2008 voor de duur van 2 jaar. Hierbij is er de mogelijkheid van tweemaal een verlenging van één jaar.

 

De aanbesteding omvat een afzetgebied met circa 220 adressen/kantoren van onder andere de bestuursdepartementen van het ministerie van Justitie en het ministerie van Binnenlandse zaken en koninkrijkrelaties, de immigratie- en naturalisatiedienst, de dienst Justitiële Instellingen, de raden voor de kinderbescherming, de Hoge Raad, het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch instituut.

 

www.grahl.nl

mmline_040
mmline_038
xenium-basic_061

28-11-2007 17:55


Michael Girsberger en Walter Zwick hebben hun klanten en relaties over het samengaan van Girsberger en Mobimex ingelicht. Als dochter van de Girsberger Holding AG krijgt Mobimex AG betere kansen om zich te ontwikkelen in een expanderende Euroepse markt. Beide merken (Girsberger en Zoom by Mobimex) blijven vooralsnog zelfstandig opereren vanuit de bestaande vestigingen in Duitsland.

 

 

26-11-2007 8:48


Onder de noemer Touch08 presenteerde Satelliet Meubelen op 7 en 8 november de meubeltrends en nieuwste collectie 2008 tijdens de open dagen in de showroom in Breda.

Twee dagen in het teken van noviteiten, workshops, culinaire verrassingen en hospitality in de breedste zin van het woord. In totaal maakten ruim vierhonderd geïnteresseerde relaties een ronde langs de gloednieuwe meubelcollectie en door de showroom.

In de middag konden de bezoekers geestelijke bagage opdoen in verfrissende workshops, die inhaakten op de thema's Finishing Touch en Personal Touch, twee thema’s waarop de nieuwe collectie 'Touch08' is geïnspireerd.

Leo Faasen, Colour Trainer bij Sigmakalon Deco, lichtte toe op welke wijze horecaondernemers binnen hospitality projecten de echte finishing touch kunnen bereiken. Maartje Geusebroek van Senta Multisensory Concepting maakte duidelijk waarom zintuiglijke beleving een relevante rol speelt bij het overdragen van de waarden van een bedrijf. Ook kwamen de achterliggende gedachten van 'Branding' in beeld. Maak van je bedrijf een 'merk' en ervaar direct wat de voordelen hiervan zijn.
 

Uiteindelijk draaide alles natuurlijk om een nieuwe en inspirerende collectie, die vele mogelijkheden biedt voor de ondernemers om zich te onderscheiden in 2008. Een collectie die zich kenmerkt in de woorden modern, toegankelijk en vernieuwend. Natuurlijk zowel voor binnen- als voor buitengebruik.

De nieuwe collectie Touch08 is te bezichtigen in de showroom van Satelliet Meubelen, Haagweg 241-243 in Breda op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. 

1
2
3
4
5
6

23-11-2007 9:04


De hele maand november en december 2007 staan de designklassiekers van het Deense merk Erik Jørgensen bij Eckhart in Rotterdam. "Er zijn topstukken te zien die over de hele wereld thuisinterieurs, bedrijfsruimten, kantoren en restaurants versieren en verfraaien", vertelt Frank van Halen van Eckhart.

Aan de Weena Zuid 172 in Rotterdam zijn onder meer de 'Corona' te zien. Dit is volgens Eckhart ''het meest internationaal beroemde en vermaarde ontwerp uit de jaren zestig'. Eveneens uit de jaren zestig is de 'Ox Chair'. "Een blik op deze imposante verschijning is voldoende om te begrijpen hoe de naam tot stand is gekomen. Net als de Flamingo, ook hier zegt de naam genoeg als je kijkt naar het elegante design."

Bij Eckhart heeft men bewust gekozen voor de samenwerking met topfabrikanten om thema-shows te organiseren in de eigen showroom. Zo heeft in de zomermaanden een complete overzichtsshow van Le Courbusier bij Eckhaert gestaan.

Frank van Haalen:”Opdrachtgevers en klanten waarderen het enorm dat we op zo’n uitgebreide schaal iets van een merk neerzetten. Je kunt dan echt goed zien wat een dergelijk merk betekent en met welke visie er ontworpen wordt. We verwachten nu ook weer veel van deze mini expositie en gaan zeker op deze lijn verder.”
22-11-2007 8:51


Ruimtevaarder en wetenschapper Wubbo Ockels sprak bij Ahrend Hengelo over duurzame energie en toonde unieke eigen opnamen van de aarde vanuit de Challenger-capsule. Tevens werd het startschot gegeven voor de expositie 'Werk & Ruimte' van meubilair uit verleden, heden en toekomst.

"De aarde heeft er honderden miljoenen jaren over gedaan om olie te maken, en wij maken het in 50 jaar op. Dat is dus niet de manier." Dat zei prof. dr Wubbo Ockels, hoogleraar Duurzame Technologie aan de Technische Universiteit Delft, donderdagavond bij Ahrend in Hengelo, waar hij te gast was ter gelegenheid van 50 jaar ruimtevaart, 50 jaar Ahrend Hengelo.

 

Wat dan wel ‘de manier' is om energie op te wekken, is voor Ockels zonneklaar. "Zonne- en windenergie kunnen de mensheid van alle energie voorzien die zij nodig hebben", legde hij uit.  Met verschillende teams van wetenschappers en TU-studenten werkt hij aan effectieve en praktische oplossingen die bewijzen dat deze vormen van energie-opwekking de toekomst hebben. Zo werd de zogenoemde laddermolen, die windenergie omzet in elektriciteit, eind augustus dit jaar succesvol gelanceerd in Groningen. Voor het zero-emission zeilschip ‘Ecolution' vond de kiellegging in mei 2007 plaats, eveneens in Groningen. Verder werkt Ockels aan de Superbus; een soort elektrische limousine met gescheiden compartimenten die her en der mensen kan oppikken en via een eigen supersnelweg de passagiers snel op de plaats van bestemming kan brengen. Ook de wereldberoemde zonneauto Nuna4, waarmee Ockels en zijn TU Delft-team onlangs in Australië voor de vierde maal op rij de World Solar Challenge won, is een voorbeeld van duurzame energie-opwekking.

Ockels gaf met zijn inleiding tevens het startschot voor de expositie Werk & Ruimte die meubels toont uit verleden, heden en toekomst. Tot en met 23 november zullen diverse kantoormeubelen uit het Ahrend-museum te bezichtigen zijn. Kantoorinrichtingen van destijds laten zien welke ‘giant leaps for mankind' er in de afgelopen 50 jaar zijn gerealiseerd op het gebied van materialen, design en functionaliteit.

Ook zijn er meer toekomstgerichte en experimentele meubels te zien, ontworpen op initiatief van de Stichting Zetel. Dit is een verrassende en bijzondere verzameling stoelen en banken van beroemde designers en architecten, onder wie Friso Kramer, Roberto Meyer en het ontwerpersduo Scholten & Baijings.

18-11-2007 23:02

Gesika en Sedus gaan samen verder onder de naam Sedus Systems. De Gesika-producten zullen onder de merknaam Sedus wereldwijd worden verhandeld. Sinds de fusie tussen Sedus en Gesika in 2002 bestonden beide namen nog naast elkaar.
16-11-2007 16:06


3d tradelink maakt een doorstart Nadat 3d tradelink op 31 oktober zelf haar faillissement heeft aangevraagd, is het bedrijf op 7 november doorgestart met behulp van Markant uit Utrecht. Daarbij zijn alle activiteiten van het in Breda gevestigde 3d tradelink overgenomen.

Voor 3d tradelink is deze overname een strategische versterking van haar positie in de Benelux. Markant geeft 3d tradelink de beschikking over haar productiefaciliteiten in Maleisië en China. Daar worden reeds voor meerdere bekende merken LCD-armen, CPU-houders en accessoires geproduceerd. Van hieruit kan ook de export verder vorm worden gegeven. De logistiek wordt daartoe samengevoegd binnen de (internationale) Markant organisatie.

3d tradelink gaat zelfstandig verder als verkooporganisatie in Breda onder leiding van Henk-Jan Boom.
16-11-2007 8:47


Duurzaamheid is belangrijk. Ook provinciale overheden in ons land zijn hiervan doordrongen. Zo brengt de provincie Limburg met enige regelmaat de nieuwsbrief Duurzaam Limburg uit. In de meest recente editie wordt kantoormeubelaanbieder Wiesner Hager als voorbeeld genoemd van een bedrijf dat laat zien hoe het moet.

Wiesner Hager is een Oostenrijkse fabrikant van kantoormeubelen die al vele jaren aandacht heeft voor het onderwerp duurzaamheid. "In het kader van duurzaam ondernemen heeft Wiesner Hager al sinds 1985 de nodige stappen gezet richting milieuvriendelijk ondernemen", zegt Ruud Kunkels, directeur van de Nederlandse Wiesner Hager-vestiging in het Limburgse Echt. "Al onze activiteiten op dit gebied blijven gelukkig niet onopgemerkt. De Provincie Limburg heeft in hun actuele uitgave van november 2007 redactioneel aandacht besteed aan de innovatieve en duurzame manier van werken bij Wiesner Hager. Een groot compliment voor ons en het bewijst ook dat we op de goede weg zijn."
15-11-2007 7:55

Haworht heeft de tentoonstellingsruimte in het Joodse meuseum in berlijn, een ontwerp van Daniel Libeskind, ingericht met zitmeubelen uit de collectie ‘DSC Axis'. In de tentoonstellingsruimte kunnen circa vijfhonderd personen terecht.
09-11-2007 18:22


Markant Office Furniture heeft de overname van 3D Tradelink op 7 november 2007 afgerond. De overname omvat alle 3D Tradelink-activiteiten, inclusief de voorraden, handelsnaam en goodwill.

Markant Office Furniture ziet in deze overname een strategische verbetering van de positie in de Beneluxmarkt. Met deze overname realiseert Markant een flinke verbreding en verdieping in de assortimentsgroepen Ergonomie, Werkplekbekabeling, Archivering, Scheidingswanden, Verlichting en Bureauaccessoires.

Markant beweert door deze overname in één klap de grootste aanbieder op de markt van ergonomische werkplekaccessoires te zijn. Hieronder vallen beeldschermarmen, laptopstandaards, documenthouders en scheidingswanden.

 

 

09-11-2007 18:16

 

Met het tekenen van het contract voor de inrichting van vier nieuwe depots bij het Nationaal Archief in Den Haag, versterkt Scheeres, de kantoor- en archiefinrichter uit Apeldoorn, zijn positie als toonaangevend leverancier op het gebied van (verrijdbare) archiefsystemen.

Nadat in het afgelopen jaar de Raad van State, het Historisch Centrum Leeuwarden en de Belastingdienst middels een europese aanbesteding voor Scheeres hadden gekozen, is nu het Nationaal Archief tot dezelfde conclusie gekomen.

Vier archiefdepots met een totale capaciteit van meer dan 60.000 strekkende meter legbord worden het komende jaar geleverd door Scheeres BV. Dick Termaat, woordvoerder van Scheeres BV, is uiteraard erg blij met de nieuwe opdracht: "Voor ons is het wederom een bevestiging dat wij op de goede weg zijn, door niet alleen op prijs te sturen, maar daarnaast veel aandacht te besteden aan de kwaliteit, de voorbereiding en de projectbegeleiding. Het lastige punt in deze aanbesteding was de logistiek. Het Nationaal archief bevindt zich in hartje Den Haag en op het moment van leveren wordt zowel het naastgelegen Centraal Station, als de noordzijde van het gebied én het kantorengedeelte van het Nationaal Archief op de schop genomen. Vier stromen dus die elkaar behoorlijk dwars zouden kunnen zitten.Een goed voorbereid projectplan, een succesvol referentiebezoek en de goede kwalitatieve eigenschappen hebben naast de prijs in deze aanbesteding de doorslag gegeven. Met deze opdracht zullen wij geheel 2008 bezig zijn."

Termaat vervolgt: "Eigenlijk kunnen we gegeven onze orderportefeuille en de lopende mantelovereenkomsten met bijvoorbeeld de Belastingdienst (geschatte afname circa 100.000 strekkende meter in de komende 4 jaar) stellen dat we misschien niet de grootste leverancier in onze branche zijn, maar wel de grootste organisaties tot onze klantkring mogen rekenen. Wij zien de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet, temeer daar onze Belgische activiteiten zich positief ontwikkelen met de Universiteit van Antwerpen en het Ministerie van Justitie als belangrijke mijlpalen dit jaar."

 

09-11-2007 14:59


Herman Millers ergonomische en duurzame bureaustoel 'Mirra' is te zien bij omroep Max. Gezeten op een Citron Mirra spreekt Loretta Schrijver om 5 over half 6 vanmiddag (vrijdag 9 november) op Nederland 2 met Annemarie Rakhorst over duurzaamheid. Annemarie Rakhorst van Search zorgde voor de Nederlandse vertaling van het boek Cradle to cradle van Braungart en McDonough.


09-11-2007 9:14


Vandaag (vrijdag 9 november) wordt het nieuwbouwproject van het Da Vinci College, als onderdeel van het Leerpark Dordrecht, geopend. Dit prestigieuze project is volledig ingericht door Marko, inrichter van onderwijsinstellingen, kantoren en projecten.

 

Marko heeft deze opdracht verworven middels een Europese Aanbesteding. Dankzij de samenwerking tussen de onderwijsinstelling, de betrokken architect en Marko, is het onderwijsconcept vertaald naar een aantal actuele inrichtingsoplossingen. Naast dit project heeft Marko de afgelopen periode ook andere projecten ingericht, zoals De Thij in Oldenzaal, ID College in Gouda en Zoetermeer en OBS ‘t Spectrum in Peize.

07-11-2007 12:40


w-ockels
Wubbo Ockels.

Prof. dr. Wubbo Ockels spreekt op donderdagmiddag 15 november bij Ahrend aan de Pasmaatweg in Hengelo over diverse duurzame projecten en over zijn legendarische vlucht met de Space Shuttle Challenger in 1985. Hierbij vertoont hij unieke privé-opnamen. Ook zal het startschot plaatsvinden van de expositie Werk & Ruimte, waarbij diverse kantoormeubelen uit heden verleden en toekomst worden getoond. De komst van Ockels is onderdeel van de festiviteiten rond het 50-jarig bestaan van Ahrend Hengelo.

Ahrend Hengelo startte in november 1957. Op 3 november van dat jaar was de Russische hond Laika het eerste levende wezen in de ruimte. In de 50 jaar die volgden, hebben ontelbare spectaculaire technologische innovaties plaatsgevonden, onder andere op het gebied van wetenschap, communicatie en ruimtevaart. In diezelfde periode zijn ook kantoorwerkplekken onherkenbaar veranderd, mede als gevolg van de toepassing van nieuwe materialen en andere technologische veranderingen. De festiviteiten rond het 50-jarig bestaan van Ahrend Hengelo op 15 november staan dan ook in het teken van verleden, heden en toekomst. Dit evenement is primair bestemd voor klanten, architecten, interieurarchitecten, designers, prospects en media uit Midden-, Oost- en Noord-Nederland.

designer_ahrend_wijtse-rode
Designer Ahrend; Wijtse Rodenburg.

Ter gelegenheid van 50 jaar ruimtevaart en het 50-jarig bestaan van de Hengelose vestiging verzorgt Ockels een inleiding over het thema Werk & Ruimte. Hij zal onder andere stilstaan bij zijn ruimtereis van destijds, waarbij hij spectaculaire privé video-opnamen vanuit de Challenger-capsule zal tonen. Ook zal Ockels enkele van zijn huidige projecten als hoogleraar Duurzame Technologie aan de Technische Universiteit Delft toelichten. Daartoe behoren de laddermolen, die eind augustus 2007 succesvol werd gelanceerd in Groningen; de Superbus, het zero-emission zeilschip ‘Ecolution' (waarvoor de kiellegging in mei 2007 plaatsvond, eveneens in Groningen; en de wereldberoemde zonneauto Nuna4. Ockels is net terug van de World Solar Challenge in Australië, de race tussen auto's op zonne-energie, die hij met zijn Nuna-team voor de vierde maal op rij wist te winnen.

 

Op 15 november wordt ook het startschot gegeven van de expositie Werk & Ruimte. Tot en met 23 november zullen diverse kantoormeubelen uit het Ahrend-museum te bewonderen zijn. Kantoorinrichtingen van destijds laten zien welke giant leaps for mankind er in de afgelopen 50 jaar zijn gerealiseerd op het gebied van materialen, design en functionaliteit. Ook zijn er meer toekomstgerichte en experimentele meubels te bewonderen, ontworpen op initiatief van de Stichting Zetel. Dit is een verrassende en zeer bijzondere verzameling stoelen en banken van beroemde designers en architecten, onder wie Friso Kramer, Roberto Meyer en het ontwerpersduo Scholten & Baijings.

Wie Ahrend Hengelo bezoekt, loopt als het ware door de geschiedenis heen. Regiomanager Wim Butzelaar over de ruimten van toen: "De beleving van werkruimte van 50 jaar geleden was heel anders dan nu. Zeker naar de huidige maatstaven waren kantoren vaak een kale, louter zakelijke bedoening. Een zwaar, stalen bureau, met een ogenschijnlijk niet al te stabiele stoel en een sobere stalen kast. Design en beleving stonden nog niet hoog op de agenda. Tegenwoordig heerst er op kantoren een huiselijker sfeer en is er meer ruimte voor individuele identiteit. Parallel aan die tendens hebben zich tal van technologische ontwikkelingen voltrokken; op materiaalgebied bijvoorbeeld de komst van sterkere, lichtere en duurzame materialen, net als in de ruimtevaart. Dankzij nieuwe technologie evolueerde de kantoorwerkplek zelf tot een multifunctionele en flexibele communicatiewerkplek. Communiceren is onafhankelijk van tijd en plaats geworden."

Ahrend-ontwerper Wijtse Rodenburg onderscheidt sinds 1957 ruwweg drie tijdperken: "De veranderende aard van de kantoorwerkzaamheden en de technische hulpmiddelen hebben grote invloed gehad op het ontwerpen en produceren van kantoormeubilair. Tot diep in de jaren ‘70 werkte men overwegend in groepen direct bij elkaar. Stapels formulieren werden na behandeling doorgeschoven naar de volgende medewerker in het administratieve proces. Meubelen waren daarom uniform van hoogte en letterlijk aan elkaar geschakeld. Daarna kwam de personal computer en werd ook de belangstelling voor de arbeidsomstandigheden van het werkende individu steeds groter. Werkplekken werden individueler, niet meer uniform, hoogte-instelbaar en fantasierijker van vorm. Ook groter om ruimte te bieden aan de dikke beeldschermen en voorzien van kabelgoten om de kabels van de apparatuur weg te werken. De ontwikkelingen van de laatste jaren gaan echter weer naar samenwerkingsvomen van groepen, maar nu in snel wisselende projectverbanden, waardoor het meubilair flexibel en uniform bruikbaar moet zijn, geschikt voor steeds andere activiteiten. De steeds compacter geworden apparatuur, waaronder het platte beeldscherm, stelt ook minder specifieke eisen aan de werktafels. Het meubel is dus weer neutraal of er is keuze uit verschillende werkplekvormen, waarbij de gebruikers letterlijk op zoek gaan naar de meest passende werkplekvorm voor dat moment."


Bureau- en vergaderstoelen vormen een verhaal apart. Ahrend-ontwerper Kees de Boer: "Vroeger was een stoel gewoon een houten zitting en rugleuning op vier poten en later op een sledebeugel. Niets was individueel instelbaar. Vandaag de dag is een bureaustoel een wonder van technisch vernuft. De bestseller ‘Ahrend 230' bijvoorbeeld heeft zo'n 130 onderdelen. Vroeger kwamen kantoormedewerkers veel vaker hun stoel uit dan vandaag de dag. Ga maar na: voor het ophalen van telex- en faxberichten of iets opzoeken in een boek of catalogus moest je je stoel nog uit. Met e-mail en internet niet meer. Tegenwoordig komen kantoormedewerkers alleen nog hun stoel uit voor een vergadering, wat ook al een zittende bezigheid is, voor koffie of een sanitaire stop. Aan stoelen worden dus steeds hogere eisen gesteld op het gebied van duurzaamheid, comfort en ergonomie. Gelukkig zie je incidenteel dat het overleg ook op andere omgevingen plaatsvindt. Ik zou best tussendoor een potje willen basketballen, of hangen in een soort speelrek of een stukje wandelen in een verrassende omgeving."

 

Een andere belangrijke factor is de veranderende lichaamsbouw van mensen. Nederlanders worden niet alleen gemiddeld steeds langer, maar ook meer uit verhouding (disproportionaliteit), bijvoorbeeld lange mensen met relatief korte armen en kleine mensen met verhoudingsgewijs lange benen. Kantoorstoelen moeten daaraan voldoen. Kees de Boer: "Dat betekent dus dat je niet alleen een stoel moet ontwerpen voor de kleine tot de grote gemiddelde Nederlander in de beroepsbevolking, maar ook nog eens één met grotere instelbereiken vanwege toenemende disproportionaliteit. Bovendien ontwerpen we stoelen waarbij de kans op ‘verkeerd zitten' minimaal is, ondanks deze grote instelbereiken. Een kleine persoon die op een Ahrend 230 gaat zitten waarvan de zitting te diep staat ingesteld, knelt zijn of haar benen niet af door de zachte neus van de zitting. En de rugleuning komt niet te ver naar voren, waardoor de volgende persoon die van de stoel gebruik maakt, diep genoeg gaat zitten."

 

"Vandaag de dag is een bureaustoel een wonder van technisch vernuft. De bestseller ‘Ahrend 230' bijvoorbeeld heeft maar liefst zo'n 130 onderdelen. Vroeger kwamen kantoormedewerkers veel vaker hun stoel uit dan nu. Aan stoelen worden dus steeds hogere eisen gesteld op het gebied van duurzaamheid, comfort en ergonomie. Een andere belangrijke factor is de veranderende lichaamsbouw van mensen. Nederlanders worden niet alleen gemiddeld steeds langer, maar ook meer uit verhouding (disproportionaliteit), bijvoorbeeld lange mensen met relatief korte armen en kleine mensen met verhoudingsgewijs lange benen. Bij het ontwerpen van kantoorstoelen moet je daar rekening mee houden."

 

Wubbo Ockels (Almelo, 1946) is wis- en natuurkundige, hoogleraar, ruimtevaarder en ondernemer. In 1985 was hij de eerste persoon met de Nederlandse nationaliteit die een vlucht door de ruimte maakte. Ockels studeerde natuurkunde en wiskunde in Groningen en legde in 1973 cum laude zijn doctoraalexamen af. In 1978 promoveerde hij en werd hij buitengewoon hoogleraar aan de RU Groningen. Ook werd hem in dat jaar door de Europese ruimtevaart-organisatie ESA gevraagd medewerking te verlenen aan het Spacelab-programma, een gezamenlijk project van de ESA en haar Amerikaanse evenknie NASA. Begin jaren ‘80 volgde Ockels een astronautenopleiding in Texas. In 1983 maakte hij een Spacelabvlucht, in 1985 gevolgd door zijn legendarische vlucht met de Space Shuttle Challenger. In 1992 werd Ockels parttime-hoogleraar Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft en in 2003 fulltime-hoogleraar Duurzame Technologie.

keesdeboer
Kees de Boer. 

 

 

06-11-2007 18:33

Velen zitten verkeerd achter de computer. Dat blijkt uit een recent onderzoek onder 25.000 mensen, uitgevoerd door werkplekspecialist Ergonomique en de Technische Universiteit Delft.

Bijna 70 procent van de computergebruikers zit op een stoel die niet op de juiste hoogte is afgesteld. Zestig procent heeft de monitor niet op de juiste afstand staan. En in 83 procent van de gevallen liggen de paperassen niet op de juiste plaats.

Volgens Ergonomique scoort de helft van alle werknemers 'slecht'. Dat wil zeggen: zij voldoen níet aan minstens vijf van de tien wetenschappelijke aanwijzigingen voor een deugdelijke werkhouding. 'Zij lopen daarmee een verhoogd risico op RSI', aldus het onderzoek.
Weet je niet wat de juiste houding is. Doe dan zelf een test via www.deoptimalewerkplek.nl.
05-11-2007 8:21


Oving Projectinrichting bestaat 35 jaar. Om dit te vieren houdt het bedrijf op 14, 15 en 16 november openhuis-dagen. Onder de noemer 'Oving prikkelt uw zintuigen', initieert Oving drie dagen lang activiteiten, waarin horen, zien, ruiken en proeven aan bod komen. Samen met geselecteerde partners laat Oving zien dat projectinrichting heden ten dage meer is dan het plaatsen van meubels alleen.

Tijdens de openhuis-dagen staat de tentoonstelling van aanstormend Nederlands ontwerptalent centraal. De tentoonstelling is samengesteld door Design Magazijn, het advies- en conceptbureau op het gebied van Kunst en Vormgeving. Bij de keuze voor de objecten is gelet op ontwerpen waarin het concept een belangrijke rol speelt en waarbij relativerend is omgegaan met materiaal en vorm. Deze manier van ontwerpen wordt weerspiegeld en onderbouwd in de verrassende tentoonstellingsvorm. Deelnemers zijn onder andere Tjeerd Veenhoven, Studio Frank Willems, Lara de Greef, WATdesign, Largoleone, Joep Eerens en Tofdesign.

Verder kan men kennis maken met de stoffencollectie van Kvadrat, de vloeren van Carpet Concept en bekende ontwerpen in een nieuw jasje van Artifort. Ambius creëert een fascinerende geurervaring met de omgevingsgeuren van Microfresh. En hoe men in de (nabije) toekomst werkt, kan men nu al ervaren met de meubels van Wilkahn.

Openhuis-dagen Oving projectinrichting: 14 tot en met 16 november, van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Oving begon 35 jaar geleden met de focus op vloeren. Later hebben zij hun werkzaamheden uitgebreid met raamdecoraties, zonwering en meubilair. Vandaag de dag richt Oving al ruim 30 jaar scholen, zorginstellingen en kantoren volledig in; alles tussen vloer en plafond. 

http://www.oving.net/

Advies, rganisatie en conceptontwikkeling op het gebied van Kunst en Vormgeving. Design Magazijn levert driedimensionale maatoplossingen en presentatieconcepten die het imago van een bedrijf versterken. Dit kan variëren van standbouw en -styling tot in opdracht gemaakte (toegepaste)kunstwerken.
Hiernaast initieert Design Magazijn tentoonstellingen en andere kunstgerelateerde activiteiten en geeft inhoudelijk advies over creatieve processen aan kunstenaars en vormgevers.

http://www.designmagazijn.nl/

 

05-11-2007 8:07

 

Deens design... Velen denken dan als eerste aan Arne Jacobsen. Maar Deens design heeft meer te bieden. Wat te denken van KHR, Lundgaard & Tranberg en Henning Larsen? SV nodigt belangstellenden uit om in een ontspannen sfeer nader kennis te maken met Deense architectuur en vormgeving.

Het 'Deens Design'-event zal plaatsvinden op donderdag 22 november vanaf 16.30 uur bij SV Interieurgroep in Amstelveen. Op het programma staan een presentatie van Søren Ølgaard (Henning Larsen Architects), Jesper Kamp de Fønss (Gubi A/S) en Paul Linse (Studio Linse). Ook kan men kennis maken met Gubi, een uitgebreide collectie eigentijds meubilair met typisch Deens karakter. En er is volop gelegenheid om in een relaxte sfeer verder van gedachten te wisselen.

 

 

02-11-2007 11:51


Kantoorinrichter Samas schrapt honderd arbeidsplaatsen in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Dat heeft het bedrijf deze week laten weten. De arbeidsplaatsen sneuvelen als onderdeel van een strategiewijziging. Deze was nodig vanwege het slechte beleid van voormalig Samas CEO Hans van der Ven, zo valt op te maken uit een persbericht van de kantoorinrichter uit Houten. 

“Na twee maanden als CEO van Samas is mijn belangrijkste conclusie dat in de afgelopen jaren teveel zaken tegelijkertijd zijn aangepakt”, zegt de kersverse bestuursvoorzitter Coen van der Bijl in een toelichting. “Terugkeer naar winstgevendheid heeft nu de hoogste prioriteit. Daarvoor moeten we ‘back to basics’: het terugbrengen van stabiliteit en het reduceren van de complexiteiten in de organisatie.”

In een analyse van de huidige situatie laat het Samas-persbericht geen spaan heel van het beleid dat de afgelopen jaren gevoerd werd door voormalig CEO Hans van der Ven. Vooral de mislukking van het automatiseringsproject Harmony wordt hem zwaar aangerekend: 'Voor zowel Nederland als Duitsland en Zwitserland moet worden geconcludeerd dat het nieuwe IT-systeem op zichzelf voordelen biedt, maar dat het gehele project te ambitieus is neergezet. Te ambitieus als hoeksteen voor de strategie en te ambitieus in de financiële verwachtingen. Daarnaast hebben in de afgelopen jaren de toegenomen complexiteit van de organisatiestructuur, de diverse reorganisaties en sluitingen van productiefaciliteiten een sterk verstorende werking gehad op de dagelijkse operationele gang van zaken. Door de verliezen en uitgaven in de afgelopen jaren is de financiële flexibiliteit van Samas relatief beperkt.'

Het plan van aanpak om de situatie te verbeteren omvat een viertal punten: 'stabilisering van de organisatie', 'reductie van de complexiteiten', 'optimalisatie van de dagelijkse executie' en 'onderzoek naar de strategische opties'. Onder het tweede kopje staat te lezen dat er de komende tijd circa honderd arbeidsplaatsen gaan verdwijnen bij Samas. Het banenverlies zal overigens 'voornamelijk in de indirecte sfeer' plaatsvinden. Waar de banen precies zullen verdwijnen is op dit moment evenwel nog onduidelijk.

Samas ziet de toekomst met enig vertrouwen tegemoet: 'De consolidatie van de kantoormeubelbranche zal zich voortzetten in Europa, vooral op landenniveau', aldus de kantoorinrichter. 'Met de nieuwe inrichting van de organisatie met meer focus op de landen, dienen zich wellicht ook nieuwe mogelijkheden aan. Tegen deze achtergrond start Samas met een onderzoek naar strategische opties, teneinde verschillende alternatieven tot rendementsherstel te beoordelen. Naar verwachting zal dit proces over circa vier maanden zijn afgerond.'

De voorlopige cijfers over de eerste helft van het boekjaar 2007- 2008 laten een omzetstijging zien van circa 13 procent (Benelux: + 17 procent, Duitsland en overig:+ 18 procent, Frankrijk + 1 procent). Het operationeel verlies zal naar verwachting uitkomen om en nabij de 11 miljoen euro. Daarnaast zijn er eenmalige, niet-operationele posten, die per saldo een negatieve invloed op het resultaat hebben van circa 14 miljoen euro. De belangrijkste daarvan is een afwaardering van de geactiveerde kosten voor het spaakgelopen automatiseringsproject Harmony van circa 14,5 miljoen euro.
02-11-2007 9:42


De Nederlandse vestiging van de Duitse kantoormeubelfabrikant Leuwico Büromöbel GmbH is verhuisd naar de vestingstad Naarden. Vanuit de geheel nieuwe locatie worden alle activiteiten voor de Beneluxlanden uitgevoerd. 

Parallel aan de verhuizing is de volledig Nederlandstalige website www.leuwico.nl online gegaan. Deze informeert belangstellenden over het volledige assortiment kantoormeubilair en geeft detailinformatie over de zit-sta oplossingen van Leuwico, dealingroominrichtingen en het zogenoemde 'PACS'-meubilair voor de gezondheidszorg.

De volledige contactgegevens zijn per heden: Leuwico Nederland B.V., Rubberstraat 10, 1411 AL Naarden, Tel: 035 - 694 1454, Fax: 035 - 694 1642, E-mail: info@leuwico.nl
01-11-2007 8:35


De Duitse bureaumeubelindustrie bevindt zich ook in het tweede halfjaar van 2007 op de goede ‘conjunctuurgolf'. Het BSO (Verband Büro-, Sitz- und Objektmöbel) becijfert voor de branche omzetstijgingen van gemiddeld 15 procent. Tegelijkertijd stijgen ook de kosten. Daarom verwacht de BSO voor het komend jaar prijsstijgingen van circa 5 procent.

De kostendruk ontstaat enerzijds door hogere lonen in de hout- en kunststofsector (plus 3,6 procent) en de metaalbranche (plus 4,1 procent). Anderzijds stijgen ook de materiaalkosten. Zo is spaanplaat de laatste maanden circa 9 procent duurder in aanschaf geworden. Voor het gebruik van metalen onderdelen moest al vanaf vorig jaar aanzienlijk meer dan voorheen worden betaald. De prijzen voor schuimvulling zijn eveneens fors gestegen (soms zelfs met meer dan 10 procent), net als de prijzen voor verpakkingen. Tot slot vertonen ook de energiekosten een stijgende lijn.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >