Nieuws


30-10-2007 9:10


Paul van den Hout heeft zijn aandelen voor 100% verkocht. Na vanaf het begin in 1997 werkzaam te zijn geweest bij Desque zijn Arnoud Zweedijk en Joris Bosman de nieuwe eigenaren geworden en zij zullen zich verder bezighouden met het uitbouwen van het concept. Sinds de start 10 jaar geleden is Desque, met vestigingen in Eindhoven en Utrecht, uitgegroeid tot een gerespecteerde partner op het gebied van totaalinrichting voor kantoren, auditoria, horeca, zorg etc.
29-10-2007 8:25

mh06b

In een voormalig schoolgebouw uit de jaren '60 in Amsterdam-West, dat na renovatie dienst doet als bedrijfsverzamelgebouw, heeft Paul Seuntjens Interieur + Architectuur een flexibele vergaderruimte ingericht.

De ruimte biedt plaats aan groepen van twee tot twintig personen. Met het opklap- en stapelbare meubilair zijn meerdere vergaderopstellingen te maken. Het kader hiervoor wordt aangegeven door een groot, lichtgroen karpet op de witte gietvloer en een ‘dak' van lampenkappen van verschillend formaat. Meubilair dat niet wordt gebruikt, kan eenvoudig worden opgeborgen in een op maat gemaakte kastenwand. Het kleurgebruik is subtiel afgestemd op de huisstijlkleuren van het gebouw.

 

Projectgegevens

Opdrachtgever: Far West

Interieurarchitect: Paul Seuntjens Interieur+Architectuur, Amsterdam

Meubilair: Kembo, Kartell

Interieurbouw: Form Finish, Beverwijk

Verlichting: Murray, Cappellini

Vloer: Senso, Veenendaal

mh07b
mh03
mh01b

(foto's: Marjon Hoogervorst).

25-10-2007 8:35

In het Duitse taalgebied is Objektform al jarenlang een bekende naam. In 1998 werd de onderneming ingelijfd door Bene. Tot nog toe bleef de naam Objektform bestaan, maar daaraan komt met ingang van 15 november een eind. Objektform wordt dan definitief Bene.
24-10-2007 16:28


Vanwege het overlijden van Jos van den Berg wordt Van den Berg Kantoormeubilair voortgezet door zijn zoon Benjamin. Hij was reeds actief  binnen het bedrijf als productspecialist van elektrische hoog-laagtafels.

De overname verloopt soepel vanwege de goede reputatie die Jos van den Berg door de jaren heen heeft opgebouwd bij dealers. Daarnaast wordt de website van Van den Berg Kantoormeubilair (www.werkplekmeubilair.nl) nog steeds goed bezocht.

Benjamin van den Berg zal de koers van zijn vader blijven volgen en dezelfde specialiteiten bewaren. Denk hierbij aan de persoonlijke service, het maatwerk en de levering van eigen producten, zoals de elektrisch verstelbare hoog-laagtafels.

De nieuwe adresgegevens van Van den Berg Kantoormeubilair zijn:

Lingedijk 39

4155 BB Gellicum

 

21-10-2007 21:16

Kantoorinrichter Koninklijke Ahrend en de Poolse dochteronderneming van producent Martela hebben een overeenkomst gesloten voor intensieve samenwerking op de Poolse markt. Het contract werd ondertekend tijdens een feestelijk evenement in Warschau, waar klanten, potentiële klanten, architecten en ontwerpers aanwezig waren.

De samenwerkingsovereenkomst behelst dat Martela de exclusieve distributeur wordt in Polen voor een aantal belangrijke producten van Ahrend, zoals de 'Ahrend 1030' en 'Ahrend 500' tafels evenals de 'Ahrend 350' en 'Ahrend 230' bureau - en vergaderstoelen.

Volgens Bastiaan Brouns, manager Ahrend Central & Eastern Europe & Russia, zal de samenwerking de omzetgroei van zowel Martela als Ahrend in Polen een flinke impuls geven. "Vanwege de economische groei, het enthousiasme en de ambities is het marktpotentieel in Polen enorm. De distributie-infrastructuur en marktkennis van Martela stellen zowel Ahrend als Martela in staat hun omzet te laten groeien."

Martela Polen is ervan overtuigd dat het productassortiment van Ahrend, dat gericht is op de hogere marktsegmenten, een welkome aanvulling zal zijn op het huidige assortiment van Martela.

De strategie van Ahrend is gericht op verdere internationale expansie. De onderneming is al actief in landen met een sterk ontwikkelde economie, zoals de Benelux-landen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de Verenigde Staten, evenals in snel groeiende markten, waaronder Tsjechië, Dubai en Rusland.

Martela is een Fins bedrijf met meer dan zeshonderd medewerkers en een omzet van 120 miljoen euro (2006). De onderneming produceert tafels, kasten en stoelen voor de zakelijke markt. De Poolse dochteronderneming van Martela neemt op haar thuismarkt de derde positie in. Martela Polen beschikt over de grootste direct-salesorganisatie in de branche en is gevestigd in de hoofdstad Warschau, waar ook het logistieke centrum van de onderneming ligt. Daarnaast heeft Martela eigen showrooms in Wroclaw, Katowice, Lodz, Gdansk, Poznan en Krakow. Daarmee dekt het bedrijf de gehele Poolse markt voor kantoorinrichting geografisch af, met name in en rondom de strategisch gelegen zeven grote steden. In Warschau beschikt Martela over een assemblagelijn voor lokale low-budgetproducten (stoelen, kasten, bureaus).

 

 

http://www.martela.com/ 

http://www.ahrend.com/

 

 

 

17-10-2007 10:28

 


open_huis_markant

De Open Huis Dagen van Markant Office Furniture in het splinternieuwe kantoor en de showroom in Utrecht zijn net achter de rug. Tijdens dit driedaagse evenement werd de collectie gepresenteerd aan de Nederlandse markt. Speciale aandacht was er voor de producten en concepten die zijn gecreëerd door de designer ‘Dirk Rutten'.

markant_pand

"De reacties en belangstelling voor onze meubelcollectie zijn overweldigend sinds Markant in zee gegaan is met deze creative director", aldus Cees Spijker, commercieel directeur van Markant Nederland. "Door de uitbreiding van het hoofdkantoor in Utrecht, kunnen we laten zien dat wij verstand hebben van producten, inrichten en vormgeving. Wij bieden onze klanten een totaaloplossing. De dealers krijgen in de showroom in Utrecht de kans om hun klanten het Markant-gevoel te laten beleven."

De kans om dit gevoel te beleven werd door honderden bezoekers van het Markant Open Huis aangegrepen.

www.markantoffice.com

markant_arch
markant_entree

05-10-2007 15:51


De vormgeving van een stoel heeft een grote invloed op de werkprestatie. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in het callcenter van de Automobile Association in Newcastle, Engeland. Het resultaat toont aan dat werknemers met een goede stoel sneller de telefoon beantwoorden en meer plezier hebben in hun werk.

De wachttijd voor inkomende gesprekken daalde 58 procent en de verkoopfactor van de groep steeg 9,4 procent. Het onderzoek duurde negen maanden. Er werd een digitale lezer geïnstalleerd op de stoelen. Die registreerde hoe de werknemers bewogen op de stoelen in het bedrijf Automobile Association in Engeland. De meting werd opgevolgd met diepte-interviews met de kantoorwerknemers en werd vergeleken met de statistiek van het bedrijf over de wachttijd op inkomende gesprekken en het ziekteverzuim.

"De resultaten waren erg positief met een lager ziekteverzuim dan normaal en hogere prestaties dan in de maanden daarvoor. Wat ons echter het meest verbaasde was dat zoveel werknemers de verschillende instellingen van de stoelen ook na de studie bleven gebruiken", zegt John Kennedy, die bij AA Newcastle verantwoordelijk is voor het project. "Een ander bewijs dat de stoelen op prijs werden gesteld, is het grote aantal werknemers dat zijn stoel wil meenemen wanneer ze van afdeling veranderen", voegt John Kennedy eraan toe.

In de stoelen werd een 'black box' gemonteerd, die registreerde hoe de werknemers de hendel gebruikten die ervoor zorgt dat de kantelfunctie van de stoel open kan blijven. De open kantelfunctie levert een beweeglijke en rechte lichaamshouding op, wat ervoor zorgt dat men gemakkelijker kan ademhalen en er meer zuurstof in het bloed komt, waardoor men beter kan presteren.

De AA – Automobile Association Newcastle is een callcenter waar de werknemers zittend werk doen en achter een computer werken en meer dan 80 procent van hun werktijd telefoongesprekken voeren. Telefoongesprekken kunnen geregistreerd worden, waardoor de productiviteit en efficiëntie gemeten kunnen worden.

In het onderzoek werd gebruik gemaakt van RH Logic-stoelen van de Zweedse fabrikant RH. Voorafgaand aan het onderzoek kregen de werknemers een korte cursus over hoe ze alle ergonomische instelmogelijkheden van de stoel konden gebruiken. In een gegevenslog werd dagelijks geregistreerd hoe de knop van de kantelfunctie ingesteld was, in de gesloten of de geopende stand. De gegevens van de lezers werden gedurende negen maanden geregistreerd, terwijl tegelijkertijd de ziekteverzuimgegevens, de statistiek voor de telefoontijd en de antwoorden van de persoonlijke diepte-interviews met de 20 testpersonen werden verzameld.

"We willen graag weten hoe het gebruik van de stoel verschilt van land tot land en hoe we het ergonomisch bewustzijn kunnen verhogen door het juiste type stoel te leveren", zegt Dan Karlsson, productverantwoordelijke bij RH in Nässjö en universitair docent biomechanica en bewegingsmeting bij de mens.

De studie in Engeland heeft zo'n goede respons opgeleverd dat RH Stoelen besloten heeft om ook in Nederland een studie uit te voeren. Ook een Fins bedrijf is binnenkort aan de beurt.
04-10-2007 8:14


Comforto viert dit jaar het 60-jarig bestaan. Comforto werd al in 1863 opgericht als toeleverancier voor de emaille-industrie. Het duurde tot 1967 voor Comforto de eerste bureaustoelen produceerde. In 1947 werd het bedrijf officieel opnieuw opgericht in het Duitse Ahlen, waarna het eind jaren '70 de nog steeds gebruikte naam verkreeg. De productnaam Comforto behoort sinds 1988 tot het Haworth-concern.

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >