Nieuws


22-12-2006 9:29


Wilkhahn heeft zijn jaarcijfers over 2006 bekend gemaakt. De Duitse kantoormeubelproducent kan een goed 'rapport' overleggen. De omzet steeg met 14 procent ten opzichte van 2005.

Wereldwijd noteerde Wilkhahn in 2006 voor 76,4 miljoen euro aan orders, tegen 67,15 miljoen euro in 2005. Naar verwachting zal het bedrijf binnenkort ook een winsttoename over het jaar 2006 kunnen melden.

Meer Wilkhahn-nieuws: het bedrijf ontving onlangs de 'ADAM Award in Silber' voor zijn beursstand op 'The Design Annual' in Frankfurt. Deze prijs voor de beste Duitse beursdeelname wordt jaarlijks toegekend door de Duitse branche-organisatie Famab.

18-12-2006 17:06
Sinds enige tijd op de Nederlandse markt: Front Office Nederland. Het vanaf 1 oktober vanuit Zeist opererende bedrijf kan beschikken over een eigen productiefaciliteit in Noord-Frankrijk. “Onze focus ligt op locaties waar mensen samenkomen en de specifieke eisen die daar aan de inrichting worden gesteld”, aldus verkoopdirecteur Cees Kramer. Zijn bedrijf levert onder meer oplossingen voor ontvangst- en wachtruimtes, vergadermeubilair en een breed assortiment tafels en stoelen.

Voor het Front Office-concept wordt op dit moment gewerkt aan een kanaal van partners. “De nadruk ligt hierbij op de wederzijdse versterking in het verkoopproces”, zegt Kramer. “Bij Front Office neemt de verkoop een centrale plaats in en zien we verkopen als een vak waar je je hele leven in kunt bijleren.” Om deze filosofie concreet te maken, wordt een team van salescoaches geformeerd. “In groepen van vijf tot tien potentiële partners bespreken we uitgebreid onze verkoopstructuur, waarna we met geïnteresseerden individueel bekijken hoe we tot verdere samenwerking kunnen komen.” Kramer verwacht met deze manier van intensieve samenwerking een adequaat antwoord te hebben op de eisen die in de huidige kantoormarkt aan leveranciers worden gesteld.
15-12-2006 10:05
De Belgische ontwerper en producent van kantoorsystemen Pami heeft in Tour & Taxis in Brussel zijn ‘Grow-house’ geopend. Dit is de nieuwe thuisbasis van waaruit de hoofdstad en een belangrijk deel van België zullen bewerkt worden. Het is geen toeval dat Pami voor het opmerkelijke gebouw Tour & Taxis heeft gekozen. ‘Op dit ogenblik is dit historische gebouw dé blikvanger in de regio en heeft het de perfecte uitstraling voor onze manier van werken’, aldus Pami in een persbericht.

Het door Pami ontwikkelde ‘working office’ in het Pami Grow-house is de leidraad en inspiratie voor de bezoeker. Daarnaast vormt de levendige en inspirerende omgeving, een onderstreping van de nieuwe marketingstrategie waarin de term ‘Grow’ een hoofdrol speelt. Met Grow benadrukt Pami niet enkel de kwantitatieve groei. “Zeker zo belangrijk is de kwalitatieve groei: onze producten en diensten zorgen voor kwalitatief hoogstaande werkruimtes – omgevingen die organisaties en hun medewerkers inspireren om te groeien.”
12-12-2006 9:46
steelc2

De Amerikaanse kantoorinrichter Steelcase lanceert vandaag de nieuwe bureaulijn ‘Activa’, ontworpen door de Duitse ontwerper Stefan Brodbeck. “Elke dag komt met nieuwe uitdagingen: een overvloed aan informatie, oplettendheid in de uitvoering van taken, tijdmanagement”, aldus Steelcase. “De nieuwe bureaulijn Activa is ontworpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden.”

Activa is het bureau dat het snelst te monteren is van de hele Steelcase portfolio. “Eén persoon met één Allen-sleutel kan de standaardversie van het bureau in slechts 30 seconden monteren”, zo meldt Steelcase. De montagesnelheid doet volgens de Amerikaanse aanbieder niet af aan de gebruikelijke ergonomische ontwerp- en verplichte veiligheidseisen die Steelcase aan zijn producten stelt.

Kenmerken van Activa zijn: een C-onderstel, een glijdend werkblad, verschillende kabelgoten voor kabelmanagement, verschillende stijlmogelijkheden door de op maat gemaakte zijpanelen, en de hoogte-instelbaarheid. Activa is leverbaar in verschillende varianten: een 72 centimeter hoog standaard bureau, een telescopische versie, een versie met zwengel die tot 90 centimeter hoogte instelbaar is, en ten slotte het bureau met liftsysteem. “De laatste variant heeft een herinneringsfunctie waarmee hij veranderingen in houding - zitten en staan - opslaat. Deze versie is hoogte-instelbaar van 68 tot 120 centimeter.” (11-12-06)steelc1
12-12-2006 9:41
hoofdkwartier

Vanaf 1 januari 2007 gaan Ronal Project en Grahl Nederland gezamenlijk verder onder de naam Grahl working well. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Sinds halverwege 2006 behoren beide bedrijven tot de internationaal opererende Duitse Rohde Group (waar Ronal overigens al sinds 1989 deel van uit maakt). De werkzaamheden van Grahl working well zullen plaatsvinden vanuit het voormalige Grahl Nederland-hoofdkwartier aan de Basicweg 22 in Amersfoort.

“Na onderzoek op het gebied van naamsbekendheid, toekomstvisie en internationale mogelijkheden, heeft de Rohde Group gekozen voor één gezamenlijke merknaam én positionering om zo de herkenbaarheid en uitstraling op grote schaal te versterken”, aldus een woordvoerder. Met deze keuze wordt in Nederland en Duitsland afscheid genomen van de merknamen Ronal, Eron en Rohde. Producten die tot nu toe onder deze namen op de markt werden gebracht, worden vanaf 1 januari 2007 geleverd onder het Grahl working well-merk. (11-12-06)
08-12-2006 13:32
Rock ’n Roll bij Wiesner Hager. In de showroom van Wiesner Hager in het Limburgse Echt vindt vanaf 8 januari 2007 een exclusieve Jimi Hendrix-fototentoonstelling plaats. Het evenement wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met V!P’s Rotterdam en Raj Prem. Met de Hendrix-tentoonstelling is de koek nog niet op, zo laat Wiesner Hager Benelux-directeur Ruud Kunkels weten. Ook kunstuitingen uit het Stones-kamp zijn op termijn te verwachten in Echt. “In het tweede kwartaal van 2007 zal de gecombineerde Ronnie Wood (schilderijen / zeefdrukken) en Bill Wyman (foto’s) tentoonstelling te zien zijn, samen met de allernieuwste noviteiten uit ons Wiesner-Hager programma”, aldus Kunkels. (8-12-06)
08-12-2006 13:23
Samas Nederland heeft sinds enige tijd een nieuwe algemeen directeur. Rob Boogaard is Peter van der Mark opgevolgd in deze functie. Rob Boogaard is geen onbekende binnen Samas. Twaalf jaar geleden startte hij als Marketing Directeur bij het toenmalige Aspa Kantoorinrichting. In de tussenliggende jaren heeft hij ruime internationale ervaring opgedaan bij grote marktspelers in Frankrijk en de Verenigde Staten op het gebied van Marketing, Sales en Product Development. Peter van der Mark zal zijn loopbaan bij Samas voortzetten als Groepsdirecteur eBusiness en vanuit deze functie eindverantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en uitvoeren van de internationale eBusiness strategie. (8-12-06)

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >