Nieuws


20-10-2006 10:59

Grahl Nederland en Ronal Project zijn door Moroso verkozen als selecte distributeur van het Moroso meubelprogramma. De firma’s zijn naar eigen zeggen ‘bijzonder vereerd als Nederlandse distributeur van dit meubelprogramma geselecteerd te zijn. Dit is maar voor weinig organisaties weggelegd’.

 Moroso is een vooraanstaande Italiaanse wereldwijde leverancier van designmeubilair. Moroso koos voor de beide Nederlandse bedrijven vanwege hun conceptuele aanpak in de markt en het persoonlijke karakter van de organisaties. Daarnaast zijn het hoge servicegehalte en de kwaliteit die het bestaande assortiment van beide bedrijven uitstraalt redenen voor Moroso om hen te verkiezen als distributeur. (20-10-2006)
18-10-2006 11:31

Fabrikant Marko uit Veendam, gespecialiseerd in het inrichten van onderwijsinstellingen, heeft twee contracten verworven door een Europese Aanbesteding. De contracten zijn aangegaan met Universiteit Maastricht en Wageningen Universiteit & Researchcentrum.

In het nieuwe Forumgebouw van het Wageningen Universiteit & Researchcentrum zullen onder meer zelfstandige werk- en studieplekken en leslokaalomgevingen van Marko toegepast worden. Het gebouw wordt medio 2007 geopend. Het contract met Universiteit Maastricht is aangegaan voor een periode van 3 jaar en bestaat uit de levering van meubilair voor kantoor, vergaderruimten, bibliotheek en ontvangstruimten. (16-10-2006)

11-10-2006 11:00

De Orgatec komt eraan. Dat betekent dat diverse aanbieders nieuwe producten presenteren. Zo ook kantoorinrichter Samas. Het bedrijf komt met de ‘Salida’. Dit is een stoel met een gepatenteerde techniek die ervoor zorgt dat het gewicht van de gebruiker wordt omgezet in optimale tegendruk van de rugleuning. “Uiteraard voldoet de stoel aan de praktijkrichtlijn NPR 1813 en samen met de 101 kleuren Comfort als bekledingstof wordt invulling gegeven aan het motto: ‘Er is een Salida voor iedereen’”, aldus een woordvoerder van Samas.

De Salida maakt deel uit van de Drabert-collectie en is een ontwerp van Daniël Figueroa. De stoel wordt in Nederland gedistribueerd door Samas Office en een veertiental Samas Partners. (11-10-2006)

11-10-2006 10:51

Door de afsplitsing van de Stokke Movement Collectie in het merk Variér heeft de Scandinavische meubelindustrie er een nieuwe onafhankelijke onderneming bij. “Variér bouwt verder aan een filosofie die ontwikkeld is door Stokke: ‘maak zitten plezierig door altijd variatie en beweging te bieden’. Dit alles onder het credo ‘Intelligent Sitting’”, aldus een woordvoerder van Variér. De nieuwe onderneming wordt bestuurd door een nieuw management team. Medewerkers van Variér kunnen aandelen kopen in hun eigen bedrijf.

Met het oog op de verwachte toename in vraag heeft Variér de productiefaciliteiten uitgebreid. Variér wil de huidige omzet binnen drie tot vier jaar verdubbelen en de onderneming een solide positie geven in de markt. Het bedrijf zal naar eigen zeggen vooral veel energie steken in marketing en sales. Het portfolio van Variér wordt ondergebracht in twee segmenten: de Movemen-collectie en de Active-collectie. (11-10-2006)
 

02-10-2006 16:13
Enige weken geleden vond in Den Bosch de beurs Officeworld plaats. Tijdens het evenement werden onder meer de Benelux Office Awards uitgereikt. In de categorie Furniture, General ging Wini Kantoordesign met de eer strijken. De aanbieder uit Waalwijk kreeg de prijs voor Winea Concept. In de categorie Furniture, Seating ging de prijs naar König + Neurath voor de stoel ‘Tensa TS’. Voorts werd onder meer een prijs uitgereikt in de categorie Electronic office. In deze categorie werd de ‘BioSlimDisk’ van Norman/Shark door de jury als beste aangemerkt.
02-10-2006 16:10
Morgen (dinsdag 3 oktober) opent kantoorinrichter Ahrend een nieuwe showroom, volledig gericht op de onderwijssector. Met het zogenoemde Xpertorium, gevestigd in Ahrend Produktiebedrijf Zwanenburg, richt Ahrend zich in samenwerking met vijf partners specifiek op de onderwijsomgeving binnen scholen en universiteiten.  Kim Reynierse, Segmentmanager Onderwijs van Ahrend Inrichten licht toe: ”In het Xpertorium, waar expertise en laboratorium in een samengestelde omgeving bij elkaar komen, staat zowel de inrichting centraal als de wijze van lesgeven. Ahrend wil actief meedenken over onderwijsinnovatie en geeft hieraan met gedurfde concepten vorm voor onderwijsinstellingen.” In Zwanenburg wordt een geïntegreerde fysieke en virtuele onderwijsomgeving gebouwd. Verschillende onderwijssituaties worden er nagebootst. “Men vindt er oplossingen voor werkgebieden voor diverse concentratieniveaus, instructie, loungeplekken en een restaurant-gedeelte. Uniek is het zogenoemde ‘Atelier’. Hier bedenken de ervaren Ahrend-medewerkers samen met klanten oplossingen voor inrichtingsvraagstukken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale brainstorm- en besluitvormingssoftware.” Ahrend zal in het Xpertorium eveneens een volledig nieuwe schoolset presenteren: ‘Ahrend 452’. De nieuwe set is verkrijgbaar in acht maten. “De set is geschikt voor onderwijs voor kleuters tot grote volwassenen”, aldus Reynierse.
02-10-2006 16:09
De Amerikaanse kantoorinrichter Steelcase werd onlangs gelauwerd met de zogenoemde ‘Most Valuable Pollution Prevention Award’. Steelcase kreeg de prijs vanwege zijn ‘2006 Environmental Report’, dat erkend werd als een opmerkelijk en innovatief initiatief tegen milieuvervuiling. Het 2006 Environmental Report van Steelcase gaat verder dan de traditionele aanpak van de diverse milieu-initiatieven van de onderneming, zo meldt een woordvoerder van Steelcase. “Elk initiatief is bedoeld om een voortdurende bijdrage te leveren aan bescherming van het milieu dankzij duurzaam ontwerp. Het 2006 Environmental Report vraagt aandacht voor het voorkomen van milieuvervuiling in de meubelindustrie door het beschrijven van de chemische samenstelling van de gebruikte materialen, begrip voor de levenscyclus van de producten en het Steelcase Environmental Partnership-programma.” Allan Smith, vice president global environmental strategy and programs bij Steelcase, is blij met de prijs. “We zijn trots op het krijgen van zo een prestigieuze erkenning voor ons 2006 Environmental Report. Het is een weerspiegeling van onze betrokkenheid bij het milieu en van onze wens dat onze medewerkers, onze producten en processen een zinvolle invloed hebben op onze planeet, nu en in de toekomst.” De milieu-award is een initiatief van de Amerikaanse National Pollution Prevention Roundtable (NPPR). Dit is een organisatie die gericht is op het tegengaan van milieuvervuiling. De NPPR juryleden baseerden elke nominatie op vijf criteria: innovatie, meetbare resultaten, overdraagbaarheid, betrokkenheid en optimalisatie van de projectvoorwaarden.

“Steelcase is één van de toonaangevende partijen op het gebied van meubelontwerp die niet leidt tot vervuiling,” zegt de NPPR. “Het doet ons plezier het 2006 Environmental Report van Steelcase te kunnen honoreren met een Most Valuable Pollution Prevention Award.”

02-10-2006 14:10
Van 13 tot en met 22 oktober wordt voor de twintigste maal de Interieurbiënnale gehouden in de Xpo in het Belgische Kortrijk. Inrichter Ahrend grijpt het evenement aan om een nieuw tafel - en bureauprogramma te preseneteren. ‘Ahrend 800’ omvat roestvaststalen bureaus en tafels, waaronder in hoogte instelbare versies, lage bijzettafels, hoge lounge tafels en dressoirs.  “Het is een verrassend en flexibel concept dat ruimte geeft aan individuele wensen ten aanzien van vorm, kleur, decoratie en bladmateriaal”, aldus de aanbieder. “Het Ahrend 800 meubel is ontworpen voor zakelijk gebruik, maar is door vormgeving, maatvoering en materiaalgebruik ook uitstekend geschikt voor thuisgebruik.” Volgens ontwerper Wijtse Rodenburg is er in de markt een duidelijke ontwikkeling zichtbaar waarbij kantoor - en thuisomgevingen steeds meer naar elkaar toe groeien. “Kantoren lijken meer huiskamers te worden en thuis wordt steeds meer met computers gewerkt. Ahrend 800 speelt in op deze ontwikkeling door een unieke keuzevrijheid te bieden in materialen en kleuren.”   De basis van Ahrend 800 is een vierpoot tafel uitgevoerd in roestvast staal. De tafel kan ook worden uitgevoerd met gesloten zijwangen en smalle ladekastjes met een ‘push-open’ systeem. Ladefronten en decoratieve elementen in de poten uit roestvast staal of glasslook-acrylaat kunnen worden gecombineerd met variaties van werkbladen. Een karakteristiek element van het Ahrend 800 meubel is verder het werkblad van 8 millimeter veiligheidsglas. Het glas kent vele variaties, zowel in het gebruik van transparante kleuren als van decoraties, waaronder de functionele variant ‘scratch’ en de uitbundige ‘mix’.  

Ahrend zal de nieuwe Ahrend 800 presenteren tijdens Interieu 06 in Kortrijk. Voor de ‘spectaculaire’ Ahrend-stand tekende het Belgische architectenduo Caroline Voet en Jeroen Theuns. In de stand zullen tevens de nieuwe Ahrend 250 bureaustoel van designer Frans de la Haye en de beroemde ‘Dutch design’ Revolt-stoel van Friso Kramer te zien zijn.

02-10-2006 14:08
In Amsterdam vindt momenteel de Woonbeurs plaats. Van 26 tot en met 30 september tonen aanbieder van homemeubilair hun kunnen in de Amsterdamse RAI. Ook een aantal projectinrichters gebruikt de beurs om de eigen competenties te tonen aan de in grote getale toestromende consumenten.  In de RAI is veel te zien. Tal van vooraanstaande merken en ontwerpers tonen hun kunnen op de veelvuldig met glimlachende hostessen bevolkte luxe beursstands. De beurs is duidelijk gericht op consumenten. De stands tonen vooral woonideeën voor de naar verluidt weer kooplustige Nederlander; echt nieuwe, spraakmakende en/of gewaagde ontwerpen zijn maar mondjesmaat te vinden op de Woonbeurs. De professionele interieurwatcher kent deze producten veelal al van de Salone del Mobile, die in april van dit jaar in Milaan gehouden werd. Liefhebbers van het werk van de ‘eregast’ van de Woonbeurs, de wereldberoemde lichtontwerper Ingo Maurer, behoeven niet naar Amsterdam af te reizen. De tentoonstelling van zijn werk laat slechts een zeer beperkt aantal van zijn meest recente ontwerpen zien. 

De onderscheiding Woonbeurs Pin ging dit jaar naar ontwerper Piet Boon, voor zijn niet aflatende succes in binnen- en buitenland en zijn meteen herkenbare eigen signatuur. Boon liet Hella Jongerius en Studio Demakersvan achter zich.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >