Efficiënter inkoopproces duurzame producten


Efficiënter inkoopproces duurzame producten
13-06-2011 14:00

De eerste leveranciers hebben hun producten op de website van Sustainable Office (voorheen Commissie Duurzaam Inkopen Kantoorartikelen) gezet.  Inkopers en eindgebruikers kunnen  vanaf nu eenvoudig en snel kantoorproducten vinden die voldoen aan de criteria van de overheid. Het aantal producten op de website zal in de komende maanden flink toenemen.

De website van Sustainable Office, www.sustainable-office.eu, helpt inkopers snel duurzame kantoorartikelen te vinden. De site omvat een database waarin kantoorproducten worden opgenomen die voldoen aan de criteria van de productgroep kantoorartikelen, zoals die zijn opgesteld door AgentschapNL in opdracht van het ministerie Infrastructuur & Milieu. Bezoekers van de website kunnen producten eenvoudig zoeken door het aangeven van de Leverancier- of EAN-code, leveranciersnaam of productnaam. Met de website wordt de vindbaarheid van duurzame kantoorartikelen veel eenvoudiger, waardoor het inkoopproces sneller verloopt.


Efficiënter inkopen

"Met de website hebben inkopers en eindgebruikers een middel om snel kantoorproducten te vinden die voldoen aan de criteria", aldus voorzitter Cees van Manen. "Zowel eindgebruikers als leveranciers zijn nu veel tijd kwijt met het zoeken naar de juiste producten. Met deze website besparen dus beide partijen veel tijd en geld." Op termijn zullen ook producten van andere productgroepen opgenomen worden, zoals Meubilair, Tonercartridges, Papier en Reproductie Apparatuur. Sustainable Office richt zich met de website op inkopers, facilitair managers en CPO's van (semi-)overheden en het MKB.

 

Label

Naast de website en database werkt Sustainable Office ook aan een overkoepelend, onafhankelijk Europees duurzaamheidslabel voor kantoorartikelen, waarbij productgroep archivering als pilotproject dient. "In deze pilotgroep wordt een score kaart ontwikkeld, die in een later stadium ook op andere productgroepen toegepast kan worden", legt Van Manen uit. Het label moet vergelijkbaar zijn met het energielabel, waarin verschillende niveaus (A t/m G) bestaan.

<< June 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >