Leerkes tot voorzitter PPI benoemd


Leerkes tot voorzitter PPI benoemd
28-04-2010 8:49

Kristel Leerkes-Boerhof is onlangs de nieuwe voorzitter van Platform Projectinrichting (PPI) geworden. De directeur van Boerhof Projectinrichters uit Heeten werd op de ledenvergadering benoemd. Jos Wesselink, directeur van PPI, overhandigde haar de voorzittershamer. Leerkes volgt Dick Kampschreur op.

Platform Projectinrichting, kortweg PPI, is de brancheorganisatie voor projectinrichtingsbedrijven en hun toeleveranciers gericht op de collectieve belangen van de branche. PPI richt zich naar eigen zeggen op ketengerichte kwaliteitsverbetering. Kristel Leerkes: “Ketenkwaliteit heeft alles te maken met een goede samenwerking tussen de ketenpartners. PPI voert in dit kader overleg met belangrijke partners binnen de keten zoals bijvoorbeeld de beroepsorganisatie FMN (Facility Management Nederland)." Ketengerichte kwaliteitsverbetering houdt volgens PPI verder in dat 'niet alleen het kwaliteitsdenken van PPI middels het PPI keurmerk op één lijn ligt, maar ook van andere partijen in de projectinrichtingsketen zoals facilitair managers en architecten'. Het PPI-keur verschaft opdrachtgevers dus extra garanties op het gebied van kwaliteit, milieu, arbeidsomstandigheden en competenties van uitvoerend personeel. Externe audits waarborgen de onafhankelijke beoordeling van de uitgevoerde werkzaamheden.

Je kunt geen kwaliteit leveren zonder personeel dat over de juiste competenties beschikt, aldus Leerkes. "Een goede vakopleiding van projectstoffeerders is essentieel. PPI is dan ook één van de initiatiefnemers van de Stichting Erkende Stoffeerder, specifiek gericht op deze doelgroep. Zo zetten wij na de invoering van ons kwaliteitskeurmerk de volgende stap richting integrale kwaliteitszorg. Bovendien werken wij aan de verbetering van het beroepsimago van de projectstoffeerder."
Duurzaamheid is ook een belangrijk onderwerp binnen PPI. "Wij informeren de leden dan ook over de 'do’s and don’ts'. Ook wordt er door opdrachtgevers gelet op innovatieve oplossingen. De leden van PPI versterken elkaar hierin door onderlinge kennisoverdracht. Veel werk is in de club reeds verricht, maar de ontwikkelingen gaan razendsnel en PPI wil graag voorop blijven lopen. Ik zal proberen daar de komende jaren een goede bijdrage aan te leveren”, aldus Leerkes.

<< April 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >