Bulo op Clerkenwell Design Week


Bulo op Clerkenwell Design Week
27-04-2010 10:00

Kantoor- en huismeubelfabrikant Bulo  neemt van 25 tot en met 27 mei deel  aan de Clerkenwell Design Week in London Dit driedaagse evenement in het hartje van één van de hipste designbuurten in London, biedt een parcours langs tal van events en showrooms van internationale designmerken.

In het kader van haar nieuwe oriëntering naar 'home' gebruik, toont Bulo er grote namen uit haar collectie zoals Jean Nouvel en Ann Demeulemeester (carte blanche reeks). Nieuw dit jaar is de eerste uitgave van een reeks meubelstukken van Jules Wabbes. Het gaat om de stoel Louise, het krukje Anna David-Marber, en de tafel Gérard Philipe. Eind 2009 ondertekende Bulo een licentiecontract met Marie Wabbes, de weduwe van de ontwerper, voor de wereldwijde uitgave van alle creaties van Jules Wabbes.

De meubelontwerpen van Jules Wabbes beantwoorden volgens Bulo-oprichter Dirk Busschop perfect aan de eisen die BULO stelt inzake ontwerp, kwaliteit en praktische bruikbaarheid. De productie van de ontwerpen van Jules Wabbes werd stopgezet in 1974. Jules Wabbes is al die tijd een lichtend voorbeeld gebleven voor de nieuwe generaties jonge ontwerpers. Met de uitgave van zijn meubelcreaties brengen wij een eerbetoon aan de moderniteit van een getalenteerde vormgever.

Jules Wabbes werd geboren op 18 maart 1919 in Sint-Gillis en groeide zonder enige twijfel uit tot hét uithangbord van de Belgische ontwerpwereld tijdens de jaren 1960 en '70. Oorspronkelijk begonnen als antiquair en binnenhuisontwerper, richtte hij in de jaren '50 vliegtuigen in zoals de DC 6C en de DC 7B voor rekening van Sabena. Vervolgens ontwierp hij tal van interieurs, waaronder het internationaal Wetenschapspaviljoen op de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel, het verblijfskwartier van het Belgisch koninklijk paar aan boord van het marineschip de Godetia en de bureaus van het Gemeentekrediet en de Generale Bank van België. Daarnaast ontwierp hij ook zijn eigen meubelen, in mooie materialen waar hij bijzondere waarde aan hechtte, en stichtte hij Le Mobilier Universel, zijn eigen ontwerp- en productiebedrijf. Zijn tafels, bureaus en boekkasten uit exotische houtsoorten die werden geassembleerd via verlijming werden algauw zijn handelsmerk. In zijn verlichtingsarmaturen en accessoires merkt men meteen ook zijn perfecte beheersing van het metaalwerk. Dit alles vormt de basis voor de internationale bekendheid van zijn ontwerpen met eenvoudige vormen van een tijdloze elegantie.

BULO werd opgericht in 1963 door Walter Busschop en groeide zeer snel uit tot een vertrouwde referentie op vlak van van kantoormeubilair en design. Tot de bekendste collecties behoren het H2O-bureau, ontworpen door Claire Bataille en Paul Ibens, de Easy Rider-stoel van Danny Venlet, de collectie Normal van Jean Nouvel en de 'carte blanche'- serie die ontwerpen samenbrengt van een hele reeks vermaarde vormgevers zoals Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen, Bob Van Reeth, Maarten Van Severen... Vanaf 1987 gaat het bedrijf zich ook internationaal profileren, wat zich onder meer vertaalt in het opzetten van showrooms in Londen, Amsterdam en concept stores in Luxemburg en Praag. Eind 2009 opent de showroom BULO.H in Brussel, waarbij het accent wordt gelegd op het huiselijk gebruik van de Bulo collectie. http://www.clerkenwelldesignweek.com

<< April 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >