Bamboe in trappenindustrie


Bamboe in trappenindustrie
23-04-2010 8:30

Als grootverbruiker van hout zocht aanbieder EeWood naar een alternatieve manier om kwalitatieve traptreden te ontwikkelen die niet schadelijk zijn voor het milieu. In maart 2010 werd een geschikte oplossing gevonden: bamboe.

Als sleutelfiguur op de Europese markt ziet het Barneveldse bedrijf EeWood het als haar taak om een alternatief te vinden voor tropisch hardhout. Marco Wijers, General Manager: “Tot dit moment maakten wij vooral traptreden van hardhout. Belangrijkste voordeel van hardhout is de hardheid van het materiaal. Maar een groot nadeel is de trage groei van de benodigde bomen. Door de toenemende vraag komt de duurzaamheid dus onder druk te staan. In bamboe hebben we nu een zeer geschikt materiaal gevonden. Door het te malen en te persen, ontstaat een degelijk, mooi en slijtvast alternatief dat niet krimpt of uitzet. Daarnaast groeit bamboe zeer snel en is de voorraad in de natuur dus gemakkelijker op peil te houden.”

Bamboe is gemakkelijk te bewerken. Het kan, net als hout, gewoon gelakt worden in elk gewenst kleureffect. Hierdoor kan bamboe net zo gemakkelijk toegepast worden als hardhout en is er een realistisch alternatief voor traditionele trappen. Met de duurzame toepassing wil EeWood de trappenindustrie stimuleren om een natuurlijke bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van onze wereld.

"Door een van de klanten in Engeland is ondertussen de eerste complete designtrap van bamboe geplaatst", meldt EeWood..

<< April 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >