Nieuw onderzoeksprogramma CfPB


Nieuw onderzoeksprogramma CfPB
02-04-2010 16:24

De werkomgeving is van invloed op het goed functioneren van de organisatie. Daarom start het Center for People and Buildings (CfPB) het onderzoeksprogramma ‘van Rood naar Groen’, waarin gezocht wordt naar maatregelen om de werkomgeving te verbeteren.  Vooral afstemming op de werkprocessen, het kostenaspect, imago en de medewerkertevredenheid spelen daarbij een rol.

"De beleving van werkomgevingen is een doel op zich, maar tevens een middel om andere doelstellingen -zoals verhogen van de arbeidsproductiviteit en verbeteren van het imago- te bereiken", meldt de woorddvoerder van het CfPB uit Delft. Deze organisatie doet sinds 2001 onderzoek naar de relatie tussen mens, werk en werkomgeving. Er wordt veel praktijkonderzoek gedaan, onder andere naar de tevredenheid over de werkomgeving.

"Bedrijven krijgen een beeld van de sterke en minder sterke kanten van de eigen werkomgeving en kunnen zich benchmarken met andere organisaties. Bij het verkrijgen van de resultaten ontstaat vanuit het management dikwijls de vraag: op welke manier krijg ik de rode balkjes (procenten ontevreden medewerkers) groen (procenten tevreden medewerkers)?" Om antwoord te vinden op deze vraag start het CfPB het onderzoeksprogramma ‘van Rood naar Groen’.

Het programma gaat in op vijf thema’s: 1. Het bepalen van een streefwaarde voor tevredenheid aan de hand van de organisatiedoelstellingen, cultuur en werkprocessen. 2. Het formuleren van maatregelen voor de werkomgevingaspecten. Deze maatregelen kunnen verschillen naar hun aard (technisch of niet technisch), effect (kosten en baten), aangrijpingspunt (gebouw, organisatie en werkprocessen, medewerkers) en betrekkingsniveau (materieel of virtueel). 3. Keuzes maken; Hoe worden alternatieven geformuleerd en hoe kunnen ze tegen elkaar worden afgewogen? Wat is het succes en zijn de kosten van de maatregelen? 4. Toepassen om te verbeteren; Hoe kunnen verklaringen voor lage of hoge tevredenheid renovatie of nieuwbouwprojecten ondersteunen? 5. De veronderstelde verbanden tussen doelen, de rol van huisvesting en uitkomsten (arbeidssatisfactie en arbeidsproductiviteit) worden scherper geformuleerd in theoretische en praktische management inzichten.

Op donderdag 22 april vindt een bijeenkomst plaats waarin ‘van Rood naar Groen’ vanuit een praktijksituatie wordt toegelicht. Daarnaast wordt het onderzoeksprogramma besproken en bediscussieerd. Aanmelding voor deze bijeenkomst is voor ieder geïnteresseerde mogelijk. Informatie over het Center for People and Buildings en het onderzoeksprogramma ‘van Rood naar Groen’ is te vinden op www.cfpb.nl. Men kan ook contact opnemen met het CfPB via info@cfpb.nl Dit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken of telefoonnummer +31(0)15 278 12 71
 

<< April 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >