Miljoenennota volgens ICT~Office:


Miljoenennota volgens ICT~Office:
17-09-2008 8:45


Uit de Miljoenennota van 2008 blijkt dat het kabinet de mogelijkheden miskent die ICT biedt om de economie te stimuleren en maatschappelijke knelpunten aan te pakken. ICT wordt teveel als apart thema gezien en in afzonderlijke projecten behandeld. Zo meldt het Nederlandse ICT~Office, de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in een reactie.

 

ICT hoort echter een integraal onderdeel te zijn van beleidsvoornemens, aldus ICT~Office. Want ICT maakt vernieuwingen mogelijk in tal van economische en maatschappelijke sectoren. Dat is nodig om de arbeidsproductiviteit te verhogen in de publieke en de private sector, de vergrijzing op te vangen en de toenemende internationale concurrentie het hoofd te bieden. 

In de Miljoenennota wordt volgens ICT~Office eveneens de suggestie gewekt dat ICT zorgt voor het verdwijnen van banen naar het buitenland. Hoewel er voornamelijk eenvoudige werkzaamheden worden uitbesteed naar het buitenland, worden de vrijgevallen banen in Nederland ingevuld door meer hoogwaardige werkzaamheden. Dit heeft een hogere economische groei tot gevolg. ICT is zo een motor van de economie die zorgt voor veel werkgelegenheid. De ICT-arbeidsmarkt is juist krap in ons land en dat blijft de komende jaren het geval. Het tekort kan daarbij oplopen tot bijna 12.000 mensen in 2012.

 

ICT~Office start dit najaar daarom een actieprogramma met als doel de instroom naar ICT-opleidingen te verhogen om zo het tekort op de arbeidsmarkt terug te dringen. Geld voor innovatie Nederland doet het erg goed op het gebied van privaat ICT-onderzoek: dit is vele malen groter dan het onderzoek gefinancierd uit publieke gelden. De overheid zou onderzoeks- & ontwikkelingsgelden op ICT-gebied juist als een krachtig instrument moeten inzetten om de Nederlandse (kennis)economie te stimuleren en ons land weer te laten stijgen op de internationale lijst van innovatieve economieën. ICT~Office is daarom wel zeer verheugd dat er 500 miljoen euro vrijkomt om succesvolle onderzoeksprojecten voort te zetten.

<< September 2008 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >