Trespa in New York


Trespa in New York
16-05-2008 16:18


Trespa opent een nieuw Design Center in New York. Naast een showcase voor de bouwontwerpconcepten van Trespa en andere Nederlandse producten wordt dit een inspirerend ontmoetings-, leer- en netwerkcentrum. 

"Het Trespa Design Center is een uniek concept", meldt de fabrikant van gevel- en wandbekledingproducten. "Het belangrijkste doel is kennismaken met en inspiratie bieden aan de grote concentratie trendy en innovatieve architecten die in de stad werken, maar zich met projecten overal in de VS bezighouden."

Het Design Center ligt aan Greene Street in SoHo in Manhattan waar veel architectenbureaus kantoor houden. Dit is tevens de designwijk waar showrooms voor inrichtingsoplossingen, bedrijven met architectonische producten en aanverwante activiteiten in groten getale aanwezig zijn.

Het interieur van het Trespa Design Center werd ontworpen door Hans van de Schoot van Studio Schoot in Nederland. Deze Nederlandse ontwerper realiseert al 25 jaar ruimtes, showrooms, beurzen en tentoonstellingen over de hele wereld. "De bekende architectenpraktijk van Gage Clemenceau is aangesteld als lokale projectarchitect", vult de woordvoerder aan. "Hun werk is onder andere te zien geweest in het Museum of Art in Chicago en het New York Museum of Modern Art."

Om het thema 'Dutch Design' te benadrukken, zijn in het Design Center ook producten te vinden van andere bekende Nederlandse leveranciers zoals vloerbedekking van Forbo, verlichting van Brand van Egmond, keramiek van Tichelaar Makkum en meubilair van Ahrend Bcrea en Montis. Bovendien worden hier producten getoond van de hand van Marcel Wanders, Li Edelkoort, Hella Jongerius, Piet Hein Eek, Job Smeets, Evelyne Merkx, William Brand, Arnette van Egmond en vele andere bekende Nederlandse ontwerpers. 

Het idee achter het Trespa Design Center is om met name designconcepten te promoten in plaats van losse producten. Trespa probeert dit hoofdzakelijk te realiseren door de architecten ertoe aan te zetten het Trespa Perspectives-concept te bestuderen en deze ideeën te vertalen in innovatieve, verbeeldingsrijke en duurzame gevels.

"In het Design Center kunnen architecten regelmatig deelnemen aan seminars over 'Meteon' , het gevelbekledingsmateriaal van Trespa, en over de duurzaamheid en ontwerpkwaliteiten van Trespa", zegt de Trespa-woordvoerder. "Het Design Center wordt meer een ervaring dan een showroom. Het voorziet bovendien in een grote netwerk- en besprekingsruimte voor architecten, designers en hun cliënten. Door vergaderkamers, gratis internet, printfaciliteiten en andere voordelen beschikbaar te stellen, wordt het centrum een inspirerende plek waar men werkt, leert en ideeën deelt."

Vanuit deze visie zal het centrum daarnaast participatie en bijeenkomsten van commissies en externe organisaties stimuleren, zoals het Center for Architecture van het American Institute of Architects, gevestigd nabij Greenwich Village en opgericht door de New Yorkse afdeling van de AIA, en Material ConneXion, het grootste internationale informatiesysteem over nieuwe en innovatieve materialen. Bovendien zullen de Nederlandse ontwerppartners het Design Center gebruiken als platform voor hun designevenementen en productexposities.
<< May 2008 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >