Stichting informeert scholen over ventilatie


Stichting informeert scholen over ventilatie
29-01-2007 15:47


Het onderwijs informeren over goede ventilatie. Dat is de doelstelling van de nieuwe stichting Gezond leren? Beter Ventileren!, die zich tijdens de onderwijsbeurs NOT 2007 in de Jaarbeurs in Utrecht presenteerde. De stichting wil een onafhankelijk informatiepunt zijn over goede ventilatie in het onderwijs.

Volgens André Meester, algemeen directeur van Alusta Natuurlijke Ventilatietechniek en één van de initiatiefnemers, is de stichting opgericht omdat het niet best is gesteld met het binnenmilieu op veel scholen “Maar wat gaan wij eraan doen? Vanuit die optiek hebben enkele marktpartijen deze stichting opgericht.”

Volgens Meester leven bij veel mensen in het onderwijs vragen ten aanzien van het binnenklimaat op hun school. Hoe slecht is de situatie werkelijk? Wat is het effect van een ongezond binnenmilieu en wat zijn de gevolgen voor gezondheid en ziekteverzuim van leerkrachten en leerprestaties van kinderen. “Maar er zijn ook vragen van technische aard. Welke technische oplossingen zijn er beschikbaar? Hoe kunnen we voor- en nadelen van alle beschikbare technieken objectief vergelijken. Hoe richten we het onderhoud in, wat zijn de kosten van het onderhoud en wat zijn de gevolgen voor het energieverbruik van beter ventileren? Op deze vragen zal de nieuwe stichting op een objectieve wijze antwoorden geven.”
<< January 2007 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >