Internationale BouwBeurs 2007


Internationale BouwBeurs 2007
25-01-2007 10:32


De Jaarbeurshallen in Utrecht bieden van 5 tot en met 10 februari weer onderdak aan de grootste bouwvakbeurs van de Benelux. De Internationale BouwBeurs 2007 is deze dagen geopend van 9.30 tot 17.30 uur. Alleen op zaterdag zijn er afwijkende openingstijden, te weten 9.30 tot 16.00 uur.

De stands vullen alle hallen van het Jaarbeurscomplex. Ook het buitenterrein is bezet. De toegang tot het vakevenement is gratis op uitnodiging van een exposant, via voorregistratie op www.bouwbeurs.nl. Kaarten aan de kassa kosten 35 euro. Circa duizend exposanten nemen deel aan de beurs. Het aantal bezoekers zal naar schatting weer rond de honderdduizend liggen.

Gelijktijdig met de Internationale Bouwbeurs wordt de beurs Bouw & ICT (7 tot en met 9 februari) gehouden. Van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 februari is er extra parkeercapaciteit beschikbaar op het Veemarktcomplex, aan de Oostkant van Utrecht. Shuttlebussen rijden af en aan om bezoekers gratis naar en van het beurscomplex te vervoeren.

Tijdens de beurs zijn er allerlei activiteiten. Het ‘Gala van de Nederlandse Bouw’ is, zoals de organisatie het omschrijft, bedoeld ‘voor de top uit de Nederlandse bouw’. Op maandag 5 februari ontmoeten bouwers, architecten, opdrachtgevers, politici en beleidsmakers elkaar in het Beatrix Theater in Utrecht. Het evenement begint met een feestelijke ontvangst om 18.30 uur. Met veel show en alle gelegenheid voor het leggen van zakelijke contacten. Thema van de avond is: ‘Het Nieuwe Bouwen’. Onderdeel van het Gala is de uitreiking van De Nederlandse Bouwprijs. Alleen toegankelijk op uitnodiging. Locatie: Beatrix Theater

Jhr. dr. P.A.C. Beelaerts van Blokland reikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw op maandag 5 februari om 20.00 uur in zes categorieën de ‘Nederlandse Bouwprijs’ uit. In totaal zijn twintig inzendingen genomineerd. De prijs is een sculptuur van de hand van kunstenares Marte Röling. Algemeen directeur Jimé Essink van VNU Exhibitions reikt de ‘Publieksprijs’ uit. Bezoekers die zich hebben voorgeregistreerd krijgen de mogelijkheid hun stem uit te brengen op de Publieksprijs. Locatie: Beatrix Theater.

Het ‘Paviljoen over Architectuur & Innovatie’ toont een reeks innovatieve projecten en bouwproducten. Twintig projecten worden in tekst en beeld belicht. Dit gebeurt via referentieprojecten, monsters en mock-up’s. Om architecten ook na de beurs van inspiratie te voorzien, zijn er van een groot aantal productinnovaties gratis productsheets beschikbaar. Op deze productinformatiebladen zijn de belangrijkste - voornamelijk esthetische - producteigenschappen vermeld. Locatie: hal 4.B102.

De Dutch Architectural Photographers richten een foto-expositie in rondom het thema ‘Het Nieuwe Bouwen’. De opnames zullen speciaal voor de expositie worden vervaardigd en zijn niet eerder elders te zien geweest. Uitgangspunt voor de expositie is de vraag: wat is kenmerkend voor het Nieuwe Bouwen in de 21e eeuw? Het antwoord wordt gegeven door negen Nederlandse architecten en één architectuurcriticus, die hiervoor projecten hebben genomineerd. Er wordt gefotografeerd door tien fotografen. De expositie wordt officieel geopend op het Gala van de Nederlandse Bouw. Locatie: Architectenweb. Architectuurpaviljoen, hal 4.B102

Materia presenteert met de expositie ‘Interaction’ een selectie van materialen die van kleur veranderen, licht geven, van vorm veranderen, krimpen en uitzetten en zelfs kunnen reageren op geluid. Materia stimuleert en inspireert architecten, designers en producenten om innovatieve materialen toe te passen in hun ontwerpen. Een expositie van nieuwe materialen van Materia was 2 jaar geleden één van de grote trekkers van de Internationale Bouwbeurs. Locatie: hal 1.E044

Welke team mag zich de beste steigerbouwer van 2007 noemen? Donderdag 8 februari strijden zes teams op het terrein van de buitenexpositie ´BouwBeurs BuitenBouwen’ om de ‘VSB Steigerbouw Award 2007’. Daarnaast worden er aparte prijzen uitgereikt aan de beste voormannen, eerste monteurs, tweede monteurs en de hulpmonteurs. Ook worden de tekeningen apart beoordeeld en komen in aanmerking voor prijzen. De prijzen bestaan uit gouden, zilveren en bronzen hamers. De Vereniging voor Steigerbouwers en Betonbekistingsbedrijven wil hiermee het beroep van steigerbouwer breed onder de aandacht brengen. Tijdstip: van 9.30 uur tot 15.00 uur, prijsuitreiking om 16.00 uur. Locatie: buitenexpositie BouwBeurs BuitenBouwen tussen hallen 7 en 11/12.

Om bezoekers snel te informeren over de allernieuwste producten zijn er innovatieroutes over de beurs uitgezet. Dit is een initiatief van Cobouw en VNU Exhibitions. Op internet (via www.bouwbeurs.nl) kunnen bezoekers vooraf aangeven in welke sectoren ze zijn geïnteresseerd, per e-mail ontvangen ze kort voor de beurs hun op maat gemaakte innovatieroute. De beursbezoekers die aan de Innovatieroute deelnemen, kunnen producten nomineren voor de prijs ‘Beste Bouwinnovatie 2007’.

Speciale programma’s voor architecten zijn er op maandag 5 februari (seminar over Ruimte & Materiaal) en op woensdag 7 februari (seminar over Licht & Architectuur). Tijdens beide seminars vertellen architecten over hun ervaringen. Afsluiting met een lunch. Verder zijn er op de beursvloer ook veel activiteiten speciaal over architectuur. De Architectendagen worden georganiseerd door het vakblad De Architect in samenwerking met de Bouwbeursorganisatie. Locatie seminars: Juliana Congreszaal. Tijdstip: 09.30-13.00 uur.

Hoe controleer je snel een gebouw op zijn bouwkundige brandveiligheid? Deze vraag staat dinsdagochtend 6 februari centraal op het seminar ´Brandveilig Bouwen’. Leden van Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) presenteren de essentiële controlepunten. Deze controlepunten zijn recentelijk opgesteld door productspecialisten. Het seminar gaat ook in op de aansprakelijkheidsrisico’s bij brand, de ruimte tussen regelgeving en praktijk, hoe de brandweer omgaat met controles en het belang van controle door brandweer en gebouweigenaar. Locatie: Croesezaal boven hal 7. Tijdstip: 9.30 uur.

Het VSB-congres ‘Werken op hoogte’ gaat op donderdag 8 februari in op de gevolgen voor werken op hoogte van nieuwe wet- en regelgeving, waaronder de nieuwe Arbo-wet die per 1 januari 2007 in werking is getreden. Met bijdragen van het Ministerie van Sociale Zaken, Arbeidsinspectie, opdrachtgevers uit bouw, industrie en woningbouwcorporaties. Dit seminar is interessant voor iedereen die te maken heeft met ‘Werken op hoogte’. De VSB presenteert deze dag ook het Handboek Richtlijnen steigers. Boek en bijbehorende website moeten steigerbouwers helpen bij het berekenen en tekenen van steigers. Locatie: Irenezaal. Tijdstip: 9.30 tot 12.30 uur.

Gratis marketing- en reclame-advies is te verkrijgen in het ‘Marketingtheater’. Professionals geven daar ‘powersessies’. Veel bouwondernemingen hebben moeite met de promotie van hun bedrijf en producten. Tijdens de BouwBeurs 2007 in Utrecht voorzien bedrijven en organisaties op het gebied van ‘bouwmarketing’, in die leemte. In het Marketingtheater geven zij bezoekers advies en tips over marktonderzoek, marketing, relatiebeheer, reclame en publiciteit in de bouw. Locatie: Hal 9, stand 09.B106.

De vaktijdschriften NBD BouwPraktijk, Gawalo en Installatie Journaal hebben de organisatie op zich genomen van het congres ‘EPC<0,8 in de praktijk´. Dit congres wordt gehouden op dinsdag 6 februari. Onderwerp: het ontwerpen van woningen die voldoen aan deze energieprestatie-eis. Meer informatie is te vinden op http://www.sdu-bouwbeursutrecht.nl. Locatie: Juliana Congreszaal. Tijdstip: 9.30 tot 13.00 uur.

Hoe groot is de kans dat een gevelplaat van 100 kilo of meer spontaan loslaat? Groot, weten we sinds 2005. In één jaar tijd zijn vier incidenten gemeld met loslatende gevelbekleding. Gelukkig zonder fatale gevolgen. Hoe voorkomen we erger in de toekomst? Die vraag staat centraal tijdens de ‘bijeenkomst ‘Veilige gevels, vast en zeker’. De bijeenkomst wordt gehouden op 8 februari. Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen naar: b.vandervalk@sbr.nl. Locatie: Julianazaal. Tijdstip: 13.30 tot 16.30 uur
<< January 2007 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >