Amerikaans onderzoek naar thuiswerken


Amerikaans onderzoek naar thuiswerken
25-01-2007 9:30


Houdt u van thuiswerken? Prima – als u het tenminste niet erg vindt om gebrek aan ambitie verweten te worden en met de nek aangekeken te worden door uw manager. Amerikaanse managers blijken nog steeds sceptisch te staan tegenover thuiswerkers, die ze ongemotiveerd, lastig en moeilijk bereikbaar vinden. Dat meldt de website managersonline.nl.

Toch spreekt het idee om vanuit bed meteen aan het werk te kunnen in plaats van eerst uren in de file te moeten staan, zelfs de meest traditionele CEO aan. Bovendien moeten de meeste managers stiekem toegeven dat de constante werkonderbrekingen op kantoor ten koste gaan van de productiviteit.

Thuiswerken wordt steeds normaler, vooral dankzij het toegenomen fileleed en het feit dat steeds meer mensen thuis een snelle pc en internetverbinding hebben. Uit onderzoek van detacheringsbureau Yoh bleek dat tweederde van de HR-managers denkt dat thuiswerken de komende twee jaar een grote vlucht gaat nemen en dat acht van de tien Amerikaanse bedrijven inmiddels een thuiswerkbeleid hebben.

Toch blijkt uit twee nieuwe onderzoeken dat thuiswerken nog steeds niet volledig geaccepteerd wordt door de meeste managers. Uit onderzoek van wervings- en selectiebureau Korn/Ferry International bleek dat bijna tweederde van de leidinggevenden thuiswerkers als minder ambitieus beschouwt dan hun collega’s op kantoor. Daar staat tegenover dat bijna de helft van de leidinggevenden graag regelmatig thuis zou werken. Meer dan driekwart moest bovendien toegeven dat thuiswerkers net zo productief of zelfs productiever zijn dan kantoorwerkers.

Tegelijkertijd brengt onderzoek van thuiswerkorganisatie Telework Exchange en de Federal Managers Association een aantal problemen aan het licht waar managers tegenaan lopen in hun omgang met thuiswerkers. Bijna eenderde van de door hen ondervraagde managers hebben moeite met het ontbreken van persoonlijk contact. Ook de angst geen controle te hebben over de werknemers en productiviteitskwesties spelen een rol. Bijna tweederde had weleens last gehad van miscommunicatie als er dingen besproken werden via de telefoon of e-mail.

Uit het onderzoek bleek echter ook dat hoe positiever managers zelf staan ten opzichte van thuiswerken, hoe minder moeite ze hebben met het aansturen van thuiswerkers. "Uit dit onderzoek blijkt duidelijk dat er een grote discrepantie heerst tussen het beeld van thuiswerken en de praktijk," vertelt Darryl Perkinson, directeur van de FMA. "Managers moeten daarom allereerst van het idee af dat hun werknemers niet presteren als er geen toezicht is vóór thuiswerk alom geaccepteerd zal zijn. Managers die zelf thuiswerken of ruime ervaring hebben met thuiswerkende werknemers staan, niet voor niets, veel positiever ten opzichte van het fenomeen dan managers die die ervaring niet hebben."

Bron: Managersonline
<< January 2007 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >