Tentoonstelling toont rolverdeling man en vrouw


Tentoonstelling toont rolverdeling man en vrouw
24-01-2007 13:20


Mannen en vrouwen op de werkvloer, dat is samenwerking en tegenwerking. Sinds de introductie van de vrouw op kantoor is er in de onderlinge verhoudingen wel het een en ander veranderd. Museum Het Scryption in Tilburg behandelt in de tentoonstelling ‘Sex(e) op Kantoor’ de geschiedenis hiervan.

sexe-op-kantoor

Zowel de sociaal-historische kant als de 'pikante' zijde krijgt aandacht. De tentoonstelling is tot 22 april 2007 te bezoeken. Samenwerking In 'Sex(e) op Kantoor' tonen videofragmenten, reclames, kleding, cartoons, brieven, foto’s affiches en tekeningen hoe mannen en vrouwen de afgelopen honderd jaar op kantoor samenwerken. Aan bod komen onder andere de omgangsvormen tussen man en vrouw, de emancipatie van de vrouw, de verschillende werkzaamheden op kantoor en de werkomgeving. De beeldvorming in films en literatuur heeft mede bijgedragen aan de rol die man en vrouw innamen in een werksituatie, de tentoonstelling laat dit ook zien. Uitspraken van vakbonden, werkgevers en politieke partijen schetsen de sociaal-maatschappelijke context van de arbeidsrelaties.

De tentoonstelling draait vooral om de reconstructie van vier kantoren uit 1900, 1935, 1965 en 2006. De bezoeker maakt een reis door de tijd in de ruimtes die zijn gevuld met origineel kantoormeubilair, paspoppen met authentieke kledingstukken en verschillende vormen van beeldmateriaal uit de betreffende periode. Hiermee wil het museum ook de traditionele ideeën over de rol van man en vrouw zichtbaar maken. De hieruit ontstane vooroordelen dragen bij aan een gespannen werkrelatie tussen de twee seksen op kantoor. Onderdeel van de tentoonstelling is ook een eigen videopresentatie met persoonlijke getuigenissen van secretaressen uit diverse generaties. Zoals het museum zegt: "Wie nu nog denkt dat het kantoorleven stoffig en saai is, denkt hier na een bezoek aan het Scryption anders over!"
<< January 2007 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >