Nominaties Nederlandse Bouwprijs bekend


Nominaties Nederlandse Bouwprijs bekend
15-11-2006 16:53

sportplaza_mercator_verhoevencopijn300 universiteitsbibliotheek_utrecht_300

 instituut_beeld_geluid

ministerie_van_financien

Gisteren werden in Utrecht de nominaties voor de Nederlandse Bouwprijs bekend gemaakt.  

 

 

De Nederlandse Bouwprijs kent zes categorieën, te weten ‘Materieel’, ‘Bouwmaterialen en –systemen’, ‘Dienstverlening & communicatie’, ‘Gebouwen’, ‘Bouwwerken’ en ‘Integraal ontwerpen & bouwen’. In de categorie ‘Gebouwen’ zijn in totaal vijf projecten genomineerd. Het betreft het Amsterdamse Sportplaza Mercator (Venhoeven CS/Copijn), het Opleidingsinstituut voor Zorg & Welzijn van de Vrije Universiteit Amsterdam (Jeanne Dekkers Architectuur, de Universiteitsbibliotheek Utrecht (Wiel Arets Architect & Associates), de Atelierswoning Kapkar te Vught (Kunst & Architectuurproducties Frank Havermans) en het Muziekgebouw aan ’t IJ/BIMHuis. 

In de categorie ‘Integraal ontwerpen’ zijn er twee nominaties: de jury is allereerst onder de indruk van de wijze waarop Safire invulling heeft gegeven aan de renovatie van het ministerie van Financiën in den Haag (Safire). Dit project is het eerste PPS-project voor rijkskantoorgebouwen in Nederland. Het omvat de renovatie en herinrichting van het bestaande gebouw van 66.000 m2 met 1750 werkplekken. De Rijksgebouwendienst en het ministerie van Financiën hebben bij deze aanbesteding voor het eerst gebruikgemaakt van een zogenaamde Design, Build, Finance, Maintain en Operate (DBFMO) benadering. Hierbij zijn het ontwerp, de renovatie, de financiering en aansluitend het onderhoud van het gebouw en de facilitaire dienst voor een periode van 25 jaar integraal uitbesteed aan een privaat consortium.

De andere nominatie in deze categorie betreft de projectorganisatie van de Betuweroute

 Ook in de categorie ‘Bouwmaterialen en –systemen’ is een aantal interessante nominaties te melden: zo is de jury onder de indruk van de wijze waarop Saint-Gobain Glass Nederland invulling heeft gegeven aan de glazen gevel van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Ook de prefab voorgespannen heipaal van Beton Son maakt in deze categorie kans op een Nederlandse Bouwprijs. 

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Internationale Bouwbeurs, die van 5 tot en met 10 februari 2007 gehouden wordt in de Jaarbeurs in Utrecht. (15-11-06)

<< November 2006 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >