Sneltoetsles


Sneltoetsles
17-07-2009 15:30

Het gebruik van sneltoetsen is een gezonder alternatief dan het werken met een computermuis, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Ook medici dringen aan op een verminderd gebruik van de muis ten faveure van de sneltoetsen om gezondheidsklachten als rsi (Repetitive Strain Injury) tegen te gaan. Het bedrijf eXmouse biedt naar eigen zeggen een oplossing voor de rsi-problematiek.

Het memoriseren van sneltoetsen blijkt voor de meeste kantoorwerkers een moeilijke opgave. Het bedrijf eXmouse komt nu met een 'unieke leermethode' om de combinaties gemakkelijk meester te worden. "Voor vrijwel elke muisopdracht bestaat een sneltoetsalternatief", aldus de woordvoerder. "De basissneltoetsen zoals CTRL+S voor het opslaan van documenten en CTRL+C voor het kopiëren van content zijn bij veel computergebruikers bekend. Maar het totale aantal varianten is omvangrijk. Zo loopt het aantal sneltoetsen in de Office-programma’s al op tot enkele duizenden."

Hoe werkt de software-oplossing van eXmouse? "Fitkey Master maakt voor een individu een analyse van het computergebruik en stelt op basis hiervan een persoonlijk trainingsschema op. Het schema is gebaseerd op welke applicaties iemand gebruikt, en op zijn bestaande kennis. Gedurende een jaar wordt wekelijks een sneltoetsles per mail gestuurd. De gebruiker kan dus snel aan de slag, het geleerde direct in de praktijk brengen en hoeft geen software te implementeren."

Uit onderzoek van eXmouse blijkt volgens de woordvoerder dat gebruikers na een jaar ten minste 30 procent minder met de muis werken.

De Amsterdamse organisatie eXmouse is opgericht in 2005 en onderdeel van Banton Software Ltd. Het doel van de organisatie is om mensen met sneltoetsen te leren werken en daardoor rsi-klachten te voorkomen. Tot de klanten van eXmouse behoren De Nederlandsche Bank, Ministerie van OCW, diverse universiteiten en hogescholen.
 

<< July 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >