'Ongewild een interessant experiment'


'Ongewild een interessant experiment'
18-03-2020 8:30

De kans is groot dat u dit bericht leest op een provisorische thuiswerkplek. Want kantoorwerkend Nederland zit als gevolg van het oprukkende corona-virus opeens noodgedwongen te werken aan de spreekwoordelijke keukentafel. Volgens Gideon van den Burg van Leesman is het ongewild een interessant experiment.

Leesman onderzoekt wereldwijd de beleving van kantoorwerkers. "Op basis van een Leesman-onderzoek kunnen organisaties gefundeerd beslissingen nemen om voor hun werknemers een optimale werkomgeving te creëren", aldus de organisatie over de eigen werkzaamheden.

De huidige thuiswerk-situatie van een groot aantal Nederlanders is volgens Leesman een interessante testcase. Gideon van der Burg, MD Benelux van Leesman: “Thuiswerken wordt de komende tijd ongewild een interessant experiment. We weten steeds beter hoe werkomgevingen de effectiviteit van werknemers beïnvloeden, maar hebben aanzienlijk minder inzicht in de manier waarop werknemers en teams presteren als ze in omgevingen moeten werken die zijn ontworpen om in te leven en niet om in te werken. Het is daarom belangrijk dat organisaties ook dat deel van de werkomgeving inzichtelijk krijgen, zodat zij hun werknemers beter kunnen ondersteunen.”

Overigens is Leesman natuurlijk niet de enige organisatie die de lens nu scherpstelt op het fenomeen thuiswerken. Via diverse sociale media buitelen de thuiswerk-anekdotes momenteel over elkaar heen. Wie geïnteresseerd is wat voor bijzonders/frustrerends/opbeurends er zoal kan gebeuren in de gedwongen thuiswerksituatie, wordt van hart aangeraden een paar uurtjes te dwalen op twitter en linkedin. Mits de 'workload' dit toelaat, natuurlijk.

www.leesmanindex.com


Deel op Social Media<< March 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >