Publieke consultatie over hout-richtlijn


Publieke consultatie over hout-richtlijn
16-03-2020 8:00

Het PEFC Forum heeft recent een conceptversie van de vernieuwde Nederlandse bosstandaard opgesteld. Het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) is hét internationale onafhankelijke keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. De organisatie wil graag van het grote publiek weten wat het vindt van de nieuwe standaard en start daarom met een publieke consultatieronde.

Duurzaam hout is een belangrijk issue in de Nederlandse (project)meubelwereld. Enige jaren geleden werd er in het kader van de rijksbrede aanbesteding circulair kantoormeubilair zelfs een rechtszaak over gevoerd (zie dit artikel). De PEFC-consultatieronde biedt ook bedrijven de mogelijkheid om mee te denken over de meest actuele wijzigingen in de bosstandaard.

Onder leiding van voorzitter Albert Schimmelpenninck is het PEFC Forum in september 2019 aan de slag gegaan met het actualiseren van de Nederlandse bosstandaard. Deze was aan modernisering toe, ook omdat de internationale PEFC-regels inmiddels zijn aangescherpt. Na zes vergaderingen is het Forum tot een consensus gekomen over deze conceptstandaard, nu is volgens de organisatie het publiek aan zet.
 

Op donderdag 12 maart is de publieke consultatie gestart. "Dat betekent dat iedereen in Nederland feedback kan leveren op de nieuwe regels", aldus een woordvoerder. "Zijn de regels in uw ogen niet duidelijk genoeg? Of missen er nog criteria? U heeft tot en met 26 april de tijd om feedback te leveren. Dat werkt heel eenvoudig. U gaat naar de website. Daar vindt u de complete conceptstandaard en heeft u de mogelijkheid om op ieder criterium feedback te geven. Wanneer u daarbij uw naam en mailadres achterlaat, wordt u geïnformeerd over het vervolg en kunnen we contact met u opnemen in geval van vragen. Het Forum komt eind mei 2020 bij elkaar om alle reacties te bespreken."
 

http://www.pefcnederland.nl


Deel op Social Media<< March 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >