Succesvol VIP-congres


Succesvol VIP-congres
13-11-2019 8:00

Onlangs vond onder grote belangstelling het symposium van de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP) plaats. De bijeenkomst had als onderwerp 'De mogelijkheden van het Internet of Things ter bevordering van de gezondheid van medewerkers'.

In het Oude Tolhuis in Utrecht troffen tientallen professionals uit de kantoormeubelindustrie elkaar. Drie sprekers belichtten vanuit verschillende invalshoeken het onderwerp van deze dag, waarbij de grootste gemene deler ‘productiviteit, feedback en interactie’ was.

Een van de sprekers was Peter Ros, toekomststrateeg en medeoprichter van Permanent Bèta. Aan de hand van sprekende voorbeelden liet hij in anderhalf uur zien welke kant de maatschappij zich op beweegt en welke ontwikkelingen er gaande zijn. Hij sprak onder meer over onderwerpen als ‘quantified self’, AI, Synthetic Biology en 4D Printing. Ook had hij aandacht voor de wijze waarop je als kantoorinrichter met dergelijke thema's moet omgaan.
 

Tweede spreker Nils Bonder, directeur van BAM Concernhuisvesting, ging in op de historische ontwikkeling van huisvesting en het belang van de WELL-richtlijn om de kwaliteit van kantoren te verbeteren. Waar BREEAM en LEED met name gericht zijn op de invloed van een kantoor op onze planeet, is WELL vooral gericht op de invloed van een kantooromgeving op de mens. 

Tenslotte kwam Alexander van der Heijden aan het woord. Als directeur en oprichter van VIGO schetste hij de manier waarop VIGO door middel van nieuwe technologie medewerkers inzicht biedt in hun welbevinden op hun werkplek. 
 

De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel, en zoals altijd blijkt de kantoorinrichtingswereld een branche waarin iedereen elkaar kent wat leidt tot geanimeerde gesprekken, leuke ontmoetingen, nieuwe contacten en veel lachende gezichten.

https://inrichtingsprofessionals.nl/


Deel op Social Media<< November 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >