'Cruciale rol FM bij klimaatopgave'


'Cruciale rol FM bij klimaatopgave'
03-06-2019 8:00

Facility managers spelen een cruciale rol bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving en het realiseren van de klimaatdoelen en ze willen die rol ook pakken. Zo bleek op het FMN voorjaarscongres ‘Connect XL: Op weg naar Parijs – de rol van facility managers in onze klimaatopgave’ dat FMN samen met CFP Green Buildings organiseerde. Bijna 150 facility managers waren voor dit  congres bijeengekomen op de duurzame locatie De St@art in de Apenheul in Apeldoorn.

Klimatoloog en weerman Reinier van den Berg en hoogleraar Andy van den Dobbelsteen maakten de deelnemers aan het congres andermaal bewust van de wissel die klimaatverandering en de uitputting van onze hulpbronnen trekt op onze toekomst.

Facility managers hebben als geen ander invloed op de duurzaamheidsprestatie van hun organisatie. Daarbij gaat het om gebouwen, maar ook om mobiliteit, afval en catering. Inzicht in de impact van deze elementen op de CO2-emissie is een eerste stap op weg om de uitstoot daadwerkelijk te verminderen.

FMN had de deelnemers aan het congres uitgedaagd om mee te doen aan een CO2-challenge om zo inzicht te krijgen in de CO2-footprint van de eigen organisatie. Tijdens workshops en met pitches op het innovatieve klimaatplein kregen de deelnemers vervolgens meteen praktische tips om in hun eigen organisatie aan de slag te gaan.

“De techniek is er al. We kunnen morgen al starten met het duurzaam en circulair maken van onze gebouwen. Het is sociale innovatie. We moeten keuzes durven maken!”, vatte dagvoorzitter Yvette Watson na het slotdebat de middag samen. Tevens maakte zij daar bekend dat FMN ook zelf verantwoordelijkheid neemt door de CO2-impact van het congres volledig te compenseren. Ook de deelnemers konden ter plekke hun reis naar het congres compenseren door bomen te kopen bij stichting Trees for all.

www.fmn.nl
 


Deel op Social Media<< June 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >