FMN-congres over 'Parijs'


FMN-congres over 'Parijs'
23-04-2019 8:00

Het voorjaarscongres van FMN, dat op donderdagmiddag 23 mei 2019 in De Apenheul in Apeldoorn plaatsvindt, staat volledig in het teken van wat facilitair Nederland kan doen aan het halen van de doelstellingen van het klimaatakkord van Parijs.

"Met het klimaatakkoord van Parijs en het groeiende bewustzijn dat we de aarde in hoog tempo uitputten en vervuilen, is de duurzaamheidsdiscussie op een omslagpunt aangekomen", aldus een woordvoerder. "Facilitair managers hebben als geen ander invloed op de duurzaamheidsprestaties van organisaties. De bijdrage die het facilitaire vakgebied aan het realiseren van de klimaatdoelen kan leveren is daarmee immens."

Ook uit het recent door FMN gepubliceerde tweejaarlijkse onderzoek naar onder meer trends en ontwikkelingen op de Nederlandse facility- en workplacemanagementmarkt blijkt dat facilitair managers de duurzaamheidsopgave als belangrijkste thema voor de komende jaren zien. Met het voorjaarscongres biedt FMN facilitair Nederland inspiratie, motivatie en concrete handvatten om binnen de eigen organisatie aan de klimaatopgave te werken.

"Tijdens het congres nemen we de deelnemers mee in de realiteit van het huidige klimaat met een inleiding van Reinier van den Berg, meteoroloog/klimaatdeskundige, vinden de deelnemers theoretische oplossingen in het formidabele rekenwerk van Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability, en kunnen deelnemers kennismaken met oplossingen uit de praktijk tijdens verschillende workshops en op onze duurzame, circulaire markt het ‘Klimaatplein’."

FMN daagt de deelnemers aan het congres uit voor een CO2-challenge. Door het vooraf invullen van een simpele vragenlijst over bijvoorbeeld energieverbruik, vervoer en catering krijgt de deelnemer inzicht in de CO2-footprint van de eigen organisatie. Met dat inzicht kunnen vervolgens concrete - vaak eenvoudige - stappen worden gezet om de CO2-uitstoot terug te dringen. De totaalcijfers van alle deelnemers geven FMN input om de impact op en bijdrage van het facilitaire vakgebied aan de verduurzaming van organisaties te versnellen.

Deelname aan het congres, dat FMN samen met CFP Green Buildings organiseert, staat open voor zowel FMN-leden als niet-leden. Niet-leden zijn voor hun deelname een bijdrage verschuldigd. Meer informatie en een aanmeldformulier is te vinden op de website van FMN.

www.fmn.nl.


Deel op Social Media<< April 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >