Nieuws


09-03-2020 8:30

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) vierde op 5 maart, samen met haar partners, de start van de renovatie van een gebouw aan de Herman Gorterstraat 5 in Utrecht. Het gebouw wordt straks volledig energieneutraal opgeleverd. Het wordt daarmee het eerste energie neutrale rijkskantoor van Nederland.

"Met het energieneutraal maken van het pand Herman Gorterstraat 5 is aangetoond dat dit gedateerde pand wel degelijk energieneutraal kan worden gemaakt. Iets wat voorheen onmogelijk leek", aldus een woordvoerder van het RVB.

Projectmanager Frans van Beek, projectmanager Rijksvastgoedbedrijf: “De enorme renovatie van het totale project van in totaal 37.000 vierkante meter is zo duurzaam mogelijk ingestoken. Met het klimaatdoel 2050 voor ogen is het Herman Gortercomplex het eerste rijkskantoor dat gerenoveerd wordt onder de ambitie ‘energieneutraal’. Deze is in de aanbesteding aan de markt meegegeven en wordt nu ook echt uitgevoerd.”

Dura Vermeer Bouw Hengelo vormt voor het ontwerp en de bouw een samenwerking met OTH, DWA en de Groot Installatiegroep. Het project omvat het transformeren van drie gedateerde kantoorgebouwen uit de jaren ’90 naar één modern en zeer duurzaam rijkskantoor. Niet alleen is Dura Vermeer met haar partners verantwoordelijk voor design, build, en maintain, maar ook voor de levering van energie. Het label energieneutraal wordt behaald met zowel energiebesparende als energieopwekkende maatregelen zoals: de adaptieve gevel door triple glas en zonwering aan de binnenzijde. Zonnepanelen worden zowel op het dak als op een deel van de opstallen op het binnenterrein gelegd. Daarmee wordt veel extra energie opgewekt.

Na renovatie biedt het complex plaats aan ongeveer tweeduizend medewerkers. Hierbij is een groot deel afkomstig van verschillende Rijksonderdelen van het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V). Maar ook andere rijksdiensten zullen in het complex worden gehuisvest. De renovatie start na planontwikkeling medio 2020. Vanaf eind 2021 nemen verschillende instanties van het ministerie van J&V gefaseerd hun intrek in dit rijkskantoor. Begin 2023 is de renovatie van het pand klaar.
 

https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/vastgoed/projecten-in-aanbesteding/utrecht-herman-gorterpanden


Deel op Social Media09-03-2020 8:30
Radson lanceert een nieuwe merkstrategie op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat.

De nieuwe strategie kent vier pijlers: verhoogde efficiëntie, betere integratie, slimmer werken en een kleinere voetafdruk. "Op basis van deze nieuwe visie ontzorgt Radson haar klanten door efficiënte, slimme, duurzame en geïntegreerde verwarmings- en koeloplossingen aan te bieden voor een comfortabel binnenklimaat in woningen en commerciële gebouwen."
Jan-Willem Plukaard, verkoopleider Nederland van Radson, legt uit dat Radson bewust voor deze vier merkpijlers heeft gekozen om een duidelijke visie neer te zetten waarmee hun voornaamste doelgroepen uit de voeten kunnen: de voorschrijvende instanties, installateurs, de groothandel en eindgebruikers van onze producten. “We bieden een uitgebreid assortiment aan oplossingen voor een hoger binnenklimaatcomfort dat is gekoppeld aan minder energieverbruik. Deze totaaloplossingen zijn gebaseerd op toonaangevende, innovatieve en milieuvriendelijke technologieën. Hiermee spelen we in op het feit dat blijkt uit marktonderzoek dat er nog 30 procentbespaard kan worden door geïnstalleerde systemen te optimaliseren”, zegt Plukaard.

“Op deze manier dragen wij bij als organisatie aan meer welzijn en minder druk op de natuurlijke bronnen van onze planeet. Deze missie kunnen wij onverminderd voortzetten door samen met de installatiebranche en eindgebruikers een duurzaam en comfortabel binnenhuisklimaat in woningen te creëren met onze innovatieve en geïntegreerde binnenklimaatsystemen.”
 

Deel op Social Media09-03-2020 10:00

"De nieuwe ecologische Bouw & Woonbeurs geeft architecten, projectontwikkelaars , producenten van energie, van vloeren en badkamers kortom van nieuwe technieken  extra wind in de rug." Dat zegt de organisatie van de 'eerste ecologische bouw- en woonbeurs'.
 

"2019 was het omslagjaar voor de verkoop van electrische autos", vervolgt de woordvoerder. "Tesla stond met stip bovenaan. In de bouw ging het iets langzamer , maar daar wil de beurs nu  verandering in brengen."

De bezoekers op de beurs kunnen volgens de beursorganisatie gemotiveerde adviseurs en bedrijven verwachten die toekomstgeorienteerd zijn. "Dat wil zeggen dat zij leidende principes als circulariteit, energieneutraal en veel hout en natuursteen in plaats van beton als norm hebben."


"Ook het woord 'ecologisch', dat wil zeggen: de wetenschap (logos) van de oikos (huis en haard) krijgt in de vele lezingen extra focus." De ecologische bouw & woonbeurs vindt plaats op 23 en 24 mei in de Zuiderkerk in Amsterdam.

https://www.eco-bouw-en-woonbeurs.nl/
 


Deel op Social Media<< March 2020 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >