Nieuws


06-05-2019 8:00

De duizendste registratie van een BREEAM-NL IN-Use is een feit. Dat meldt de Dutch Green Building Council, de certificerende organisatie voor Breeam.

De eer valt ten deel aan W4Y, met de registratie van haar hoofdkantoor. Het kantoor van het adviesbureau is gevestigd in Harderwijk en beslaat een oppervlakte van 247 vierkante meter. Dat uitgerekend de registratie van W4Y zorgt voor een mijlpaal is een fraai toeval, het bedrijf zet zich namelijk in voor het verduurzamen van gebouwgebonden installaties. 

In Nederland is Dutch Green Building Council (DGBC) ontwikkelaar en beheerder van BREEAM-NL. Voor bestaande utiliteitsgebouwen is BREEAM-NL In-Use al jaren hét managementinstrument om concreet en meetbaar met integrale verduurzaming aan de slag te gaan. De projecten kunnen vervolgens een score krijgen die varieert van Acceptable totExcellent (5 sterren).

Het eerste BREEAM-NL In-Use project was het Gebouw E en F’ in Den Haag, dat werd geregistreerd in juni 2011 en 3 maanden later is gecertificeerd. ANWB was de opdrachtgever destijds en het gebouw ontving zowel voor Asset als Beheer een Good-score. In de 8 jaar die volgden, kende BREEAM-NL In-Use een sterke groei. Zo werden alleen al in het afgelopen jaar 305 In-Use projecten geregistreerd.

Iconische panden zijn het hoofdkantoor van W4Y in de afgelopen jaren voorgegaan. Zo werd in 2017 het Olympisch stadion in Amsterdam gecertificeerd en wist het een Good in de wacht te slepen voor Asset en Beheer. In datzelfde jaar behaalde het Eye Filmmuseum eenVery Good voor Asset en het fameuze Krasnapolsky Hotel werd een jaar eerder al verduurzaamd met BREEAM-NL In-Use.


Annemarie van Doorn, directeur van DGBC, toont zich verheugd met de duizendste registratie en de bredere omarming van het duurzaamheidsinstrument. “Er ligt een enorme verduurzamingsopgave bij bestaande utiliteitsgebouwen. Dat er met BREEAM-NL In-Use op structurele wijze wordt verduurzaamd is daardoor enorm waardevol en tegelijkertijd noodzakelijk. Tussen de duizend projecten zitten ontzettende veel inspirerende voorbeelden die laten zien wat de mogelijkheden zijn.” 


Thomas Metz, programmamanager bij DGBC sluit zich aan bij de woorden van Van Doorn. “Het is nu al een bijzonder jaar. Zo lopen er in deze eerste maanden van 2019 al zeven portfolio’s. We merken echt dat beleggers en gebouwgebruikend Nederland ambitie toont."

www.breeam.nl

 

 Deel op Social Media<< May 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >