Nieuws


13-11-2019 8:00

Centrum Hout presenteerde op 7 november de campagne ‘Hout. Natuurlijk van nu’. De officiële lancering van de campagne vond plaats in de vorm van het online platform houtnatuurlijkvannu.nl en een week lang radio-uitzendingen over bouwen met hout tijdens BNR’s Big Five.

Vanaf donderdag 7 november 2019 is het platform houtnatuurlijkvannu.nl een feit. Vanuit de pijlers innovatie, prestaties, onderhoud, duurzaamheid en efficiency worden geïnteresseerden geïnformeerd over de voordelen en veelzijdigheid van bouwen met hout. Naast informatie is hier inspiratie en nieuws te vinden. Ook achtergronden over initiatiefnemer Centrum Hout, haar leden, partners en houtkeurmerken zijn hier vindbaar.
 

"Het platform is op deze manier het centrale punt voor de vele doelgroepen in de bouw, van aannemers en ontwikkelaars tot architecten en overheden", aldus een woordvoerder. "Met diverse vormen van inhoudelijke content, via verschillende online kanalen, wordt de aandacht op het platform en bouwen met hout gevestigd. Iedereen kan hier de feiten rondom bouwen met hout vinden en concluderen dat dit een goede investering in onze leefomgeving betekent."

Paul van den Heuvel, directeur Centrum Hout: “Het kan! Duurzaam bouwen met hout én tegemoetkomen aan alle milieu- en klimaateisen. ‘Hout. Natuurlijk van nu’ bevestigt deze belofte met objectieve feiten en gegevens.”


Voor iedereen die bouwen met hout een warm hart toedraagt, is er nu de mogelijkheid om bij te dragen. Dat kan door (symbolisch) te tekenen op ‘iktekenvoorbouwenmethout.nl’. "De keuze voor hout moet in de bouw weer een vanzelfsprekendheid zijn. Deze campagne is gericht op het heroveren van de voorkeurspositie van hout en houtproducten in de bouw en de realisatie van marktgroei in deze sector."

www.centrumhout.nl


Deel op Social Media13-11-2019 8:00

Binnenkort wordt voor de tweede maal het Healthy Workspace-symposium gehouden. Het evenement vindt op 28 november plaats bij HAN Nijmegen (Kapittelweg 33).

"Gezond werken in een gezonde werkomgeving is voordelig voor de werknemer en werkgever", aldus een woordvoerder. "Dit heeft voor beide partijen een positief effect op de levensverwachting, geluk, productiviteit, kosten, toewijding, imago en binding." 

Healthy Workplace doet inmiddels 3 jaar onderzoek naar gezond werken met het uitdagende doel voor ogen: 'Duurzame gedragsverandering van kenniswerkers'. Dit is tevens het thema voor het tweede Healthy Workplace-symposium.

Het symposium is bedoeld voor facility-, HR-professionals en andere geïnteresseerden in gezond gedrag en werkomgeving. Zij worden gedurende een middagprogramma geïnformeerd over de onderzoeksresultaten van de Healthy Workplace. Ook zijn er lezingen van externe sprekers en interactieve workshops over gezond gedrag en werkomgeving.

Healthy Workspace is een innovatiewerkplaats die werd opgezet door de projectpartners: Menzis, ENGIE, Planon, Measuremen, Health2Work en Hanzehogeschool Groningen.

https://healthy-workplace.nl/


Deel op Social Media
13-11-2019 8:00

Onlangs vond onder grote belangstelling het symposium van de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP) plaats. De bijeenkomst had als onderwerp 'De mogelijkheden van het Internet of Things ter bevordering van de gezondheid van medewerkers'.

In het Oude Tolhuis in Utrecht troffen tientallen professionals uit de kantoormeubelindustrie elkaar. Drie sprekers belichtten vanuit verschillende invalshoeken het onderwerp van deze dag, waarbij de grootste gemene deler ‘productiviteit, feedback en interactie’ was.

Een van de sprekers was Peter Ros, toekomststrateeg en medeoprichter van Permanent Bèta. Aan de hand van sprekende voorbeelden liet hij in anderhalf uur zien welke kant de maatschappij zich op beweegt en welke ontwikkelingen er gaande zijn. Hij sprak onder meer over onderwerpen als ‘quantified self’, AI, Synthetic Biology en 4D Printing. Ook had hij aandacht voor de wijze waarop je als kantoorinrichter met dergelijke thema's moet omgaan.
 

Tweede spreker Nils Bonder, directeur van BAM Concernhuisvesting, ging in op de historische ontwikkeling van huisvesting en het belang van de WELL-richtlijn om de kwaliteit van kantoren te verbeteren. Waar BREEAM en LEED met name gericht zijn op de invloed van een kantoor op onze planeet, is WELL vooral gericht op de invloed van een kantooromgeving op de mens. 

Tenslotte kwam Alexander van der Heijden aan het woord. Als directeur en oprichter van VIGO schetste hij de manier waarop VIGO door middel van nieuwe technologie medewerkers inzicht biedt in hun welbevinden op hun werkplek. 
 

De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel, en zoals altijd blijkt de kantoorinrichtingswereld een branche waarin iedereen elkaar kent wat leidt tot geanimeerde gesprekken, leuke ontmoetingen, nieuwe contacten en veel lachende gezichten.

https://inrichtingsprofessionals.nl/


Deel op Social Media<< November 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >