Nieuws


20-09-2019 8:00

In het kader van het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer wordt momenteel gezocht naar projecten met hout van duurzame herkomst. Bij voorkeur gaat het om projecten die in 2019 in uitvoering zijn en in de loop van 2020 worden afgerond. "We verzamelen deze best practices om daarmee actief artikelen in vakmedia en pers te publiceren", aldus een woordvoerder.

In de artikelen zal de uitvoering van het project besproken worden rondom het toepassen van duurzaam geproduceerd hout: was het een logische keuze? Was het makkelijk verkrijgbaar? Hoe is het proces verlopen intern? Welke uitdagingen waren er rondom het duurzaam geproduceerde hout? "Aan de hand van praktijkverhalen van opdrachtgevers en leveranciers laten we zien waar partijen tegen aanlopen, maar dat het wél kan. Daarnaast laten we ook zien welke positieve milieu-impact het heeft als gekozen wordt voor duurzaam geproduceerd hout."
 

Over deze voorbeeldprojecten worden volgens de woordvoerder twee artikelen geschreven: een artikel publiceren we eind 2019 en een tweede artikel zal eind 2020 worden gepubliceerd. "We kiezen voor vakbladen die relevant zijn voor de specifieke sector waarin het project zich bevindt. Om als voorbeeld te dienen, moet er in het project aantoonbaar gecertificeerd hout worden toegepast en dit moet actief worden uitgedragen."
 

Het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer is een samenwerkingsverband tussen 23 partijen (diverse hout gerelateerde brancheverenigingen, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de overheid). "Gezamenlijk werken wij aan het tot norm maken van gecertificeerd hout in Nederland. Ondanks het hoge aandeel aantoonbaar duurzaam hout op de Nederlandse markt (ca. 84 procent), is er reden om hierover te blijven communiceren: de toename stagneert en lijkt een plateau te bereiken. Sterker nog, voor het eerst is het aandeel tropisch hout iets gezakt. Daar uit blijkt dat het ondanks alle inspanningen nog lang geen vanzelfsprekendheid is om te kiezen voor hout afkomstig uit duurzaam bosbeheer."

‘Best practice’ projecten kunnen worden ingestuurd tot en met 20 oktober naar info@bewustmethout.nl.


www.bewustmethout.nl


Deel op Social Media<< September 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >