Nieuws


06-08-2019 8:30

Ondernemers in de maakindustrie kunnen meer kansen signaleren en benutten. Daarom wordt dit najaar de bijeenkomst 'Nederland Maakt:' gehouden. Het ketenevent voor de maakindustrie vindt plaats op woensdag 2 oktober bij de Basiliek in Veenendaal.

Het event is erop gericht om te inspireren, maar ook om de ondernemer praktische handvatten te geven om zijn dagelijkse praktijk door een andere bril te bekijken. Om meer kansen te signaleren. En deze kansen ook beter te kunnen benutten. Om daarbij meer en slimmer te gaan samenwerken in de keten. En om de keten met elkaar te verbinden. Het zijn thema's die ook in de meubelwereld van groot belang zijn.

Voor het organiseren van deze eerste editie hebben Nevat, Fedet, FPT-Vimag, VNMI en FME de handen ineengeslagen. Op de thema’s mens, data en technologie kennen de ketenpartners gedeelde problematiek, maar minstens zo veel gedeelde kansen.

De bezoeker krijgt antwoorden op prangende vragen als: Waar liggen nieuwe kansen op het gebied van technologie, data en de rol van de mens hierin? Waar moet ik direct mee aan de slag om bij te blijven in deze snel veranderende maatschappij? Hoe blijf ik zelf overeind in deze continue 'ratrace'? Hoe kan ketensamenwerking mij hierbij helpen?

Er zullen diverse presentaties gehouden worden. Randall van Poelvoorde, ondernemer en technologie-expert, richt zich bijvoorbeeld op de impact van technologie op banen en taken. Welk effect hebben je keuzes op je personeel? Hoe kan ik innoveren en mijn mensen mee nemen in die ontwikkeling?

TedEx spreker Frans Feldberg, hoogleraar Data Driven Business Innovation aan de Vrije Universiteit, legt uit hoe organisaties kansen kunnen benutten en waarde kunnen creëren met data. Wat zijn de mogelijkheden om bestaande businessmodellen te verbeteren en nieuwe  datagedreven business modellen te ontwikkelen?


Tijdens het netwerkdiner zal trendwatcher Richard van Hooijdonk de elementen van de thema’s samen laten komen in zijn key note. Wat is de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen? En wat betekent dit voor de Nederlandse Maakindustrie?

Ook is er een Nederland Maakt Innovatieplein. Hier hebben de deelnemers tijdens de diverse netwerkmomenten volop gelegenheid om direct nieuwe business te genereren of het eigen netwerk te verbreden en te versterken.


www.nlmaakt.nl


Deel op Social Media<< August 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >