Nieuws


08-02-2019 8:30

Dochter- of zoonlief heeft meegedaan aan de klimaatmars in Den Haag? Ook u kunt uw bijdrage leveren aan een beter milieu. Door klimaatneutraal te vergaderen bijvoorbeeld. OneMeeting biedt deze mogelijkheid sinds kort.

"OneMeeting.com (voorheen Regardz.nl) maakt het als eerste intermediair in meetings mogelijk om overal ter wereld klimaatneutraal te vergaderen", aldus de organisatie. In samenwerking met Groenbalans is de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de integrale CO2-uitstoot van alle vergadertypes, arrangementen en losse (voor)overnachtingen: van een één-uurs vergadering met koffie & thee tot een all-in driedaagse vergadering met overnachting. 

“Vanuit de markt is er een enorme behoefte om bij het organiseren van een bijeenkomst rekening te kunnen houden met het milieu, aldus Madeloes van Rooijen-Karremans (directeur OneMeeting). Daarom hebben wij het voor al onze klanten mogelijk gemaakt om klimaatneutraal te vergaderen.”

Op basis van het genoemde onderzoek heeft Groenbalans de CO2-compensatie vastgesteld die middels gecertificeerde CO2-rechten wordt gerealiseerd. Deze rechten zijn gekoppeld aan een Gold Standard CO2-compensatieproject: Cook stoves in Rwanda. "Voor een klein bedrag is een overnachting of bijeenkomst klimaatneutraal. Op deze wijze kan OneMeeting.com al haar klanten een klimaatneutrale bijeenkomst (internationaal) garanderen." 

“Naast alle inspanningen van de individuele vergaderlocaties willen we onze klanten garanderen dat een bijeenkomst altijd en volledig klimaatneutraal is", aldus Luc van Bussel (CEO Regardz Hospitality Group). "Duurzaamheid is voor ons niet alleen een kwestie van reductie en transformatie, maar ook een kwestie van restcompensatie. Tenslotte is het onmogelijk om een bedrijf of organisatie 100 procent CO2 vrij te exploiteren. Met het Gold Standard CO2-compensatieproject dragen we bij aan een duurzamere wereld.”

www.klimaatneutraalvergaderen.com


Deel op Social Media08-02-2019 8:30

De crisisdip op de kantorenmarkt is definitief achter de rug. Dat kan geconcludeerd worden uit de rapportage Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2019 van Dynamis.

Afgelopen jaar was er op de Nederlandse kantorenmarkt blijkens het rapport een zeer hoge dynamiek zichtbaar. Als gevolg van het gunstige economische tij was de vraag naar kantoorruimte van hoog niveau. Er werd in 2018 in totaal zo'n 1,6 miljoen vierkante meter kantoorruimte aangehuurd of -gekocht.

Dit opnameniveau is vergelijkbaar met dat van 2008. De aanhoudende vraag heeft de kantorenmarkt in een evenwichte positie gebracht. Zo hier en daar is er momenteel zelfs weer sprake van krapte. De sterke gebruikersvraag, in combinatie met de beperkte nieuwbouwontwikkelingen, leiden tot een forse afname van het beschikbare kantorenaanbod.

Per 1 januari 2019 staat volgens het rapport ruim 4,2 miljoen vierkante meter kantoorruimte te koop of te huur. Dit bertekent dat het kantoornaanbod in een jaar tijd met 20 procent is afgenomen. 

https://dynamis.nl/uploads/media/25/global/SCK%202019/SCK%202019%20Rapport.pdf


 


Deel op Social Media
<< February 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >