Nieuws


18-07-2018 8:00

Healthy workplace is een samenwerkingsverband tussen de partners: ENGIE, Health2Work, Measuremen, Menzis, Planon, en Hanzehogeschool Groningen,gericht op het onderzoeken en realiseren van gezondere (kantoor)werkplekken. Hetsamenwerkingsverband geeft in haar nieuwsbrief een update van de ontwikkelingen.

"Tijdens het eerste Healthy Workplace Symposium op 30 november 2017 hebben we de plannen voor 2018 gepresenteerd", aldus Justin Timmer en Jan Gerard Hoendervanger van Healthy Workplace. "Hoe staat het nu met de uitvoering en hoe gaan we verder?"

Op het gebied van datagedreven feedback is er het nodige te melden. "We zijn in het Living Lab bij de Hanzehogeschool druk bezig geweest met het verzamelen van data via sensoren, wearables, een app en en een vragenlijst. Dit heeft ons veel geleerd over de mogelijkheden en beperkingen van de technologie, maar nog onvoldoende inzicht gegeven in verbanden en patronen die relevant zijn voor individuele feedback. Daarom geven we dit traject een vervolg bij Measuremen in Amsterdam."

Ook met betrekking tot nultidisciplinair onderzoek zijn stappen gezet. "Het afgelopen semester hebben studenten van verschillende opleidingen interessante onderzoeken uitgevoerd waar we op voort kunnen bouwen" Meteen na de zomervakantie start een nieuwe multidisciplinaire groep met onderzoeken naar zittend versus staand werken; individuele beïnvloeding binnenklimaat, het stimuleren van buiten werken, het pontwikkelen van een meetinstrument vitaliteit in relatie tot werkomgeving, gedragsbeïnvloeding via technologie en het waarborgen van data privacy.

Verder komt er een tweede Living Lab. "De stuurgroep heeft onlangs groen licht gegeven om in september een tweede Living Lab te starten bij Menzis in Wageningen. We gebruiken daarvoor een vleugel in het gebouw dat momenteel wordt gerenoveerd, waarbij Menzis veel nadruk legt op het bevorderen van ‘leefkracht’. We gaan hier interventies testen gericht op bewegen, binnenklimaat en rust/ontspanning. Bovendien wordt dit, net als het Living Lab in Groningen, een plek waar we graag onze kennis delen en laten zien wat we doen."

Binnen de Hanzehogeschool is vanuit de opleidingen Vastgoed & Makelaardij, HRM en Facility Management een nieuwe interdisciplinaire minor ontwikkeld om studenten op te leiden voor een trekkersrol in realiseren van een gezonde werkomgeving. "We hopen in februari 2019 met de eerste lichting van start te gaan. Verder hebben we het afgelopen halfjaar een aantal nieuwe sponsors mogen verwelkomen, een geslaagde Community of Practice bijeenkomst georganiseerd bij @Leisure in Amsterdam, interviews gegeven en berichten geplaatst op www.healthy-workplace.nl. En we hebben in alle gesprekken steeds weer gemerkt hoezeer het thema leeft en tegelijkertijd allerlei vragen oproept waar we nog jaren mee vooruit kunnen."

www.healthy-workplace.nl
 


Deel op Social Media<< March 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >