Nieuws


22-05-2018 8:30

Het internationaal opererende biotechbedrijf Genmab heeft zijn intrek genomen in zijn nieuwe Research & Development Center op het Utrecht Science Park. Zo’n tweehonderd medewerkers zijn de nieuwe gebruikers van het ruim 11.000 vierkante meter grote gebouw, een risicodragende Design en Build-opgave van bouwconcern Dura Vermeer naar ontwerp van cepezed architecten te Delft. 
 

De joint venture Kadans Science Partner/Oaktree Capital Management is de belegger van de nieuwe huisvesting van Genmab. Kadans is gespecialiseerd in het investeren in gebouwen voor de kennisintensieve sector op en rondom science parks en universiteitscampussen. 

"De state-of-the-art kantoor- en laboratoriumfaciliteiten die zijn ontworpen rondom de thema’s Connect-Inspire-Create, bieden een uitermate stimulerende en prettige werkomgeving voor onze hooggekwalificeerde personeelsleden die gepassioneerd werken aan de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor kanker", zegt prof. dr. Jan van de Winkel, President & CEO van Genmab.
 

Het nieuwe Research & Development Center heeft een Breeam Excellent-certificaat. "Wij zijn er trots op het Breeam Excellent certificaat zo kort na de ingebruikname te hebben verkregen", zegt ontwikkelaar Roy van Lieshout van Dura Vermeer. "Risicodragende duurzame projectontwikkeling en Design & Build opgaven is precies waar Dura Vermeer als een innovatieve partner goed in is."
 

De belangrijkste duurzame onderdelen zijn: een WKO-installatie, een PV-panelendak, een atrium in een oase van daglicht met trappen die uitnodigen om te gebruiken, een Science Café waar wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten en waar lezingen en symposiakunnen worden georganiseerd. Opvallend is voorts de extreem luchtdichte gevel.

www.duravermeer.nl

 


Deel op Social Media<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >