Nieuws


14-02-2018 8:30

Beursmanager Patrick Schilte, verantwoordelijk voor de vakbeurs VSK, kijkt terug op een meer dan geslaagde editie. Met bijna 35 duizend bezoekers toont de vakbeurs zich een stabiele factor in de installatiewereld. "De installatiebranche is booming en aanjager van de energietransitie. Die dynamiek zagen we terug in de investeringbereidheid. Veel exposanten hebben goede zaken gedaan op de beurs of vele leads geschreven."

Vakbeurs VSK werd van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 februari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement werd geopend door Uneto-VNI voorzitter Doekle Terpstra, waarna een openingsdebat volgde over de toekomst van een gasloos Nederland. Duidelijk is - zo bleek tijdens dit debat - dat de installatiebranche een 'game changer' is in de energietransitie. Dit was volgens Patrick Schilte terug te zien op de beursvloer.

"Exposanten haakten massaal in op actuele thema's. We zien dat de sector steeds slimmer wordt en oplossingen steeds geavanceerder worden. Dat zagen bezoekers letterlijk terug op de beursvloer. Het was vooraf onze insteek met de pay off 'ons vak wordt steeds slimmer, blijf scherp met VSK' om bezoekers kennis te laten maken met deze state-of-the-art ontwikkelingen. Getuige de reacties van onze bezoekers zijn we daar samen met onze exposanten in geslaagd. De beurs kreeg van bezoekers een fors hoger waarderingscijfer dan twee jaar geleden."

VSK staat volgens de beursmanager in het hart van de installatiebranche. 51 Procent van de VSK-bezoekers is eigenaar van een installatiebedrijf of werkt daar, gevolgd door professionals uit de technische- & advieshoek, vastgoed, industrie en groothandel. Eenderde van de bezoekers vervult een directie of management functie. Zeven van de tien bezoekers beslist of adviseert over investeringsbeslissingen. In grote meerderheid verklaarden bezoekers meer dan tevreden te zijn over de breedte van het aanbod en de aanwezigheid van marktleiders.
 

De twee belangrijkste motieven om naar de VSK te komen zijn op de hoogte blijven van nieuwe technische en branche ontwikkelingen (82%) en contacten onderhouden met bestaande en nieuwe leveranciers. Bezoekers waren breed geïnteresseerd in het expositieprogramma. De meeste interesse ging uit naar verwarming, luchtbehandeling/airconditioning, koudetechniek, zonne- en andere alternatieve energie, sanitair en ventilatie.
 

Patrick Schilte: "We hebben duidelijk ingezet op een nieuwe VSK rond de duidelijke thematieken Gezond & comfort, Digitaal en slim en Energie (r) evolutie en transitie. We wilden laten zien hoe de slim de branche is, mensen dit zelf laten ervaren, bovendien mocht het ook nog een leuk dagje uit zijn. Ik heb van alle kanten terug gehoord dat we daarin zijn geslaagd, dat het ook weer gezellig was na zware jaren in de installatiesector. We hebben een sterke basis gelegd voor de 2020-editie. We hebben gevraagd of bezoekers ook van plan zijn ons over twee jaar te bezoeken. We hebben ze deze editie niet teleurgesteld. 88 Procent geeft aan ook in 2020 van de partij te zijn. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst."

www.vsk.nl


Deel op Social Media
14-02-2018 8:30

Sinds kort is de website van Inside Information voorzien van een zogenoemde 'kennistafel'. Inside Information opereert sinds jaar en dag als een kennisplatform in de projectinterieurbranche. De service wordt nu verder uitgebreid met een rubriek waarin lezers rechtstreeks toegang krijgen tot proefschriften en belangwekkende publicaties uit internationale wetenschappelijke tijdschriften. 

Wetenschappelijke inzichten spelen steeds meer een sleutelrol bij het succesvol inrichten van projectruimtes. Om het lezerspubliek van Inside Information - facilitair managers, inrichters, architecten, et cetera - nog beter in te lichten zal de redactie van Inside voortaan de wetenschappelijke onderzoeken delen met de markt.

Wekelijks bereiken de redactie onderzoeken op verelei terrein. Deze zal de redactie blijven bespreken en duiden in de papieren editie van Inside Information alsmede op deze website. Om de lezers optimale service te bieden, zal de redactie echter ook de originele onderzioeksgegevens openbaar maken. Dit geschiedt via de nieuwe kennistafel. De nieuwe rubriek is hier te vinden.
 


Deel op Social Media<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >