Nieuws


27-07-2018 8:00

Tijdens deze warme dagen draait de airconditioning in kantoren en bedrijfspanden weer volop. Helaas betekent het gebruik van airco niet altijd dat het binnen ook comfortabel is. Dat zegt de NVKL, branchevereniging van specialisten in klimaatbeheersing en koudetechniek.

"Airconditioners worden vaak niet goed onderhouden, zijn niet goed ingeregeld of in het ergste geval verkeerd geïnstalleerd", aldus de vereniging. "Dit kan diverse negatieve gevolgen hebben, zoals: tochtklachten, sterk schommelende temperaturen en hogere energiekosten. Dit is zonde want deze klachten zijn eenvoudig te voorkomen."

"Een goed begin is het halve werk: schakel daarom altijd een erkend installateur in. Een professionele koeltechnicus doet namelijk veel meer dan enkel de airco ophangen. Zo kijkt hij onder andere naar de benodigde koellast, de indeling van de ruimte, de isolatiewaarde van het gebouw en de aanwezige ventilatie. Na het installeren regelt de installateur de airco optimaal in op het gebied van comfort en energiezuinigheid."

Ga vooral niet zelf sleutelen, benadrukt de woordvoerder. "Huur altijd iemand in die f-gassen gecertificeerd is. Dit is verplicht en dat is maar goed ook. Door een verkeerde installatie is er namelijk kans op koudemiddellekkage en een slecht werkende airco! Naast juiste installatie is onderhoud essentieel."

Het is natuurlijk aantrekkelijk om de airco zo koud mogelijk te zetten. Maar volgens de NVKL is dit niet altijd verstandig. "Een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten kan namelijk leiden tot gezondheidsklachten, zoals verkoudheid. Zorg er daarom voor dat het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet groter dan 6° Celsius is. Een paar graden koelen is voldoende voor een comfortabel leef- en werkklimaat."

www.nvkl.nl 
 


Deel op Social Media



27-07-2018 8:30

Geinteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen in de werkomgeving? Dan is het congres SPOT op de werkomgeving misschien iets voor u. de eerste editie van het evenement staat voor 13 september op de agenda.
 

"Facilitair verantwoordelijken bij bedrijven, de overheid, het onderwijs of de zorg zijn binnen hun organisaties zó bezig met de werkomgeving van vandaag, dat zij zich veel minder vaak dan zij zouden willen, bezig houden met de werkomgeving van morgen", aldus de organisatie van het evenement (die ook jaarlijks de vakbeurs Facilitair voor haar rekening neemt). "SPOT op de werkomgeving wil al deze professionals in het facilitair management in één keer bijpraten, met Kennisspots (congres), Verdiepingsspots (kennistafels) en Informatiespots (presentaties op de noviteiten-, c.q nieuwe productenmarkt). Op één dag, onder één dak."

Het evenement is gratis toegankelijk voor de doelgroep.

spotopdewerkomgeving.nl

 


Deel op Social Media



<< July 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >