Nieuws


30-05-2018 8:30

De mens hoort centraal te staan bij het definiëren van de werkomgeving. Om die reden draagt FMN, de beroepsvereniging voor het facilitaire domein, voor het vierde jaar op rij inhoudelijk bij aan het programma van Design District. Binnen de context van productdesign en met de focus op de mens, verzorgt FMN op 8 juni een lezingreeks waarin thema’s op het snijvlak van gebouw, faciliteiten, beheer & exploitatie, welzijn en werkomgeving de revue passeren. Ook de voorjaarsledenvergadering van FMN wordt op Design District gehouden.

Hans Topée, samensteller van het lezingenprogramma en betrokken bij de FMN Expertgroepen Vastgoed van de Toekomst en Mensgerichte Werkomgeving: “Ik zie een interessante ontwikkeling waarin de ‘thuiswerkervaring’ ook steeds meer een onderdeel wordt van de inrichting van de werkplek op kantoor. ‘Thuis’ werd kantoor; nu wordt ‘kantoor’ weer ‘thuis’. Kennisdeling en netwerken rondom dit soort thema’s en het ‘echte’ DNA van organisaties en de ‘menselijke maat’ zijn daarom cruciaal.”

De thema’s van de lezingen zijn:

11.15 – 12.00u: Facilities en Beheer

12.00 – 12.45u: Welzijn ‘Whatthewell’

14.30 – 15.15u: Presentatie van de NFC Index Kantoren 2017

15.15 – 16.00u: Vastgoed as a Service

16.00 – 16.45u: Werkomgeving ‘Nudging’


Naast het lezingenprogramma organiseert FMN elk uur een ‘tour’ langs een aantal geselecteerde deelnemers aan Design District. Onder begeleiding van een gids worden de deelnemers meegenomen in de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van de werkplek en productdesign. Alle tours eindigen bij Wilkhahn, dat in de Van Nelle Fabriek zijn showroom heeft.

Met uitzondering van de voorjaarsledenvergadering zijn alle lezingen en het tourprogramma vrij toegankelijk; ook voor niet-leden van FMN. Aanmelden voor het programma kan zowel via de website van FMN als via de website van Design District. Deelnemers aan het lezingenprogramma en de ledenvergadering zijn van harte welkom op de afsluitende borrel.

www.fmn.nl


Deel op Social Media
30-05-2018 8:30

Maandag 4 juni 2018 is de opening van de Dutch Technology Week. Dit jaar staat talent, in de ruimste zin van het woord, centraal. De zevende editie van dit jaarlijks terugkerende technologiefeest vindt plaats van 4 t/m 9 juni 2018.

Een week lang laten ruim 150 hightechbedrijven, kennisinstellingen en talenten in Nederland innovaties en producten zien die een bijdrage leveren aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zij zorgen ervoor dat we met elkaar verbonden zijn, internationaal kunnen blijven concurreren en innoveren.   


Een brede coalitie van (technologie)bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen bundelt vanaf 4 juni de krachten om héél Nederland mee te nemen in de technologische transitie. De nieuwe samenwerking heet Upgrade NL en is een initiatief van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie en de Dutch Technology Week. Ineke Dezentjé (directeur FME) presenteert dit nieuwe initiatief.

Ruim tweehonderd organisaties hebben de afgelopen weken het Brainport Talent & Skills Akkoord ondertekend. Met dit akkoord committeren bedrijfsleven, onderwijs, overheid (triple helix) en sociale partners in Brainport Eindhoven zich aan het gezamenlijke doel met concrete acties om innovaties binnen onderwijs en ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt - met name waar het gaat om technologische beroepen -  te bevorderen. Nienke Meijer, voorzitter College van Bestuur Fontys Hogescholen, zal het Brainport Talent & Skills Akkoord tijdens de opening officieel presenteren. 


Na de officiële opening is er dit jaar ook een informele gelegenheid voor bedrijven en studenten om met elkaar in gesprek te gaan. Onder leiding van moderator Simone van Trier geeft een aantal bedrijven en studenten een lezing of pitch. Een inspiratiesessie met verrassende ontwikkelingen, nieuwste innovaties en mooie dromen voor de toekomst.  

www.dutchtechnologyweek.com


Deel op Social Media<< May 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >