Nieuws


07-02-2018 8:30
Duurzaamheid is van levensgroot belang voor de toekomst van interieurbedrijven. Maar het is moeilijk voor de industrie om dit topic op een transparante manier relevant te maken voor de klanten. De Better Effect Index van Kinnarps is volgens de fabrikant de eerste tool op de markt die een volledig en transparent zicht biedt op de duurzaamheid van producten.
 
Wat betekent duurzaam design? Hoe kan je een holistische beoordeling maken van de totale impact van een product? Tijdens de Stockholm Furniture & Light Fair biedt Kinnarps nieuwe antwoorden en inzichten over het onderwerp.
`Het verhaal begint bij de Better Effect index – een unieke tool die de duurzaamheid van producten evalueert aan de hand van een puntensysteem. De tool is ontworpen op basis van de verschillende aspecten die klanten belangrijk vinden bij het maken van duurzame keuzes. Zes verschillende aspecten: grondstoffen en hulpbronnen, pure materialen, hergebruik, klimaat, sociale verantwoordelijkheid en ergonomie. Deze aspecten krijgen een score tussen 1 en 3. Dit geeft ons een duidelijk beeld van de duurzame voordelen van een product en wat er ontbreekt om het nog te verbeteren.`
 
Een voorbeeld is de Capella/bureaustoel van Kinnarps, die met een gemiddelde score van 2,4 punten een hoge waarde kreeg toegebedeeld. `De tool is volledig transparent, dus zowel klanten als concurrenten kunnen zien hoe we onze producten beoordelen. Kiezen voor duurzaamheid en de kenmerken vergelijken was nooit makkelijker en we hopen dat de Better Effect Index een nieuwe standaard voor duurzaamheid zal worden in de industrie.`
 
“De klant heeft het recht om te weten hoe duurzaam een product is en hij moet kunnen vergelijken met producten van andere merken. We zien het als een vorm van samenwerking. Als iedereen zijn gegevens openbaart, kunnen we ons met elkaar vergelijken. Dit zal bijdragen tot een snellere evolutie binnen de industrie”, aldus Johanna Ljunggren, Sustainability Manager bij Kinnarps.

www.kinnarps.nl
 

Deel op Social Media07-02-2018 13:31

Facility for Future 2018 is op zoek naar inspirerende presentaties, innovatieve oplossingen en ambitieuze ambassadeurs voor de tweee editie van dit bijzondere inspiratie-event voor de werkplek en de werkomgeving.

De beroepsvereniging voor het facilitaire domein, FMN, nodigt via een ´call 4 presentations´ en een ´call 4 solutions´ organisaties, (facilitair) professionals, onderzoekers en studenten uit om een bijdrage te leveren aan de programmering van de tweedee editie van Facility for Future. Inzendingen kunnen tot 18 maart 2018 via de website van FMN  worden ingestuurd en worden beoordeeld door een professionele Content Board van onafhankelijke experts, Premium Partners en FMN.


FMN-voorzitter Natalie Hofman: “Inmiddels krijgt het gekozen thema ‘Het Nieuwe Facilitaire DNA – Discover New Ambitions’ lading. Deelnemers geven mede vorm aan de content door in te tekenen op bijvoorbeeld experience rooms, workhops, start-up garageboxen en natuurlijk een van de vele podia. De Content Board onder leiding van FMN bewaakt de samenhang, zowel qua inhoud als de nieuwe look & feel.”

Facility for Future is ontstaan vanuit een behoefte binnen de facilitaire branche en wordt onder regie van FMN georganiseerd. De tweede editie van Facility for Future wordt mede mogelijk gemaakt door een consortium van vooraanstaande, innovatieve facilitaire bedrijven zoals ISS, Sodexo, Hutten en BAM FM.

In de vernieuwde Brabanthallen opent op 19 september 2018 een event van allure. Met aansprekende nationale en internationale sprekers van zowel binnen als buiten het vakgebied, is Facility for Future een ‘must’ voor alle vernieuwers en andere betrokkenen rondom het faciliteren van de werkplek en de werkomgeving van morgen.

De tweede editie van Facility for Future blijft gratis te bezoeken voor het publiek. Verschillende programmaonderdelen kunnen alleen op uitnodiging of tegen betaling worden bijgewoond. De organiserende partijen streven met de 2e editie naar meer dan 4.000 bezoekers. De eerste editie van Facility for Future trok ruim 4.000 unieke bezoekers en werd door de bezoekers gewaardeerd met een 7,5.

www.fmn.nl


Deel op Social Media<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >