Nieuws


21-11-2017 8:30

Amsterdam heeft de grootste daling in leegstand van kantoorruimte ten opzichte van andere grote Europese steden. Dit is één van de conclusies uit het ‘Global Gateway Cities’-rapport van internationaal vastgoedadviesbureau CBRE.

De kantorenleegstand in onze hoofdstad daalde van 11,2 procent in 2016 naar 7,6 procent in het tweede kwartaal naar 2017. Op de tweede plaats staat Berlijn. Hier daalde de leegstand van 6 naar 3,9 procent. Frankfurt zag de leegstand dalen van 12 naar 11 procent en komt hiermee op een derde plaats. 

Rudolf de Boer, Managing Director bij CBRE, herkent de ontwikkeling die plaatsvindt in Amsterdam:“Er is veel vraag naar met name kwalitatief goede kantoorruimte in de hoofdstad. Al drie jaar op rij zien wij de kantorenleegstand afnemen. De groeiende vraag, transformatie en beperkte nieuwbouw van kantoorgebouwen zorgen voor een toenemende krapte op de kantorenmarkt. Naar verwachting zal de leegstand dit jaar verder dalen naar 6,5 procent.”

Uit het onderzoek blijkt dat de aantrekkingskracht van de hoofdstad ook groeit door de aanwezigheid van bedrijven in de Tech-sector, zoals Booking.com, Netflix en Uber. Het innovatieve karakter van Amsterdam is een belangrijke reden voor veel bedrijven om zich hier te vestigen. Amsterdam onderscheidt zich als een zeer internationale stad met een meertalige, jonge beroepsbevolking ten opzichte van andere Europese steden.

De grote vraag naar Amsterdamse kantoorruimte heeft ook een keerzijde. Rudolf de Boer: “Punt van zorg is hoe we de sterke positie en vestigingsklimaat van Amsterdam ten opzichte van andere Europese steden in de toekomst kunnen behouden als er steeds minder kantoorruimte beschikbaar is. Ik zie dit als een gezamenlijke opgave van de markt én de stad Amsterdam.”

In het Global Gateway Cities-rapport van CBRE  is onderzoek gedaan naar de vastgoedontwikkelingen in negen grote Europese steden. Dit zijn: Amsterdam, Berlijn, Frankfurt, Londen, Milaan, Madrid, München, Parijs en Stockholm.

www.cbre.nl
 


Deel op Social Media21-11-2017 8:30

Beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed-, bouw- en installatiewereld werden woensdag 15 november volledig bijgepraat over de kansen van smart technology in de gebouwde omgeving tijdens Smart Homes & Intelligent Buildings in de Jaarbeurs in Utrecht. Volgenms de porganisatie van het evenement was het een geslaagde eerste editie.

"Er was veel belangstelling rondom slimme woningen en gebouwen en de verschillende sessies over huisbesturing, standaardisatie en protocollen, energiebesparing en het toepassen van gelijkstroom werden dan ook in groten getale bezocht." De organisatie lag in handen van Jaarbeurs en Smart Homes.

Martijn Carlier, brandmanager van Smart Homes & Intelligent Buildings, over het event: “Slimme techniek wordt al volop toepast in de utiliteit. Gisteren hebben we gezien dat nu ook de interesse in toepassingen voor woningen en gebouwen explosief stijgt. De grote belangstelling wijst op een doorbraak en urgentie van het evenement. Met deze eerste editie hebben we een stevige basis gelegd voor de toekomst.” 

Over de reden van het organiseren van een kenniscongres over smart technology in de gebouwde omgeving vertelt mede-initiatiefnemer Corien van Berlo, directeur van Smart Homes, dat technologie de laatste jaren een vlucht heeft genomen en de mogelijkheden oneindig zijn. “We zijn blij dat we in samenwerking met Jaarbeurs een podium hebben kunnen bieden om dit onderwerp voor een breed vakpubliek uit te meten. Ons doel is om bezoekers naar huis te laten gaan met bagage waar ze over na kunnen en willen denken en dat de dag bijdraagt aan de verdere ontwikkeling binnen de gebouwde omgeving.”

Het programma bestond uit twee keynotes, negen expertsessies en zes praktijkcases. De bezoekers waren zeer te spreken over deze opzet. Eén van de bezoekers: “Het waren stuk voor stuk interessante presentaties over grensverleggende technologie. Er valt nog zoveel te leren. Smart Homes & Intelligent Buildings is een plek waar alle facetten samenkomen en waar je in één keer volledig op de hoogte wordt gesteld van de mogelijkheden van slimme technologie.”

Naast de inhoudelijke sessies was er een goedbezochte informatiemarkt met aanbieders van slimme oplossingen voor woningen en utiliteit. Bijvoorbeeld Brink Climate Systems, ontwikkelaar van concepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Hoofd marketing Adriaan Cramer: “Deze dag voldeed ruimschoots aan mijn verwachtingen. Goede bezoekers met concrete projecten, interessante nieuwe contacten. Hier zijn we de volgende keer graag weer bij.”

www.sh-ib.nl


Deel op Social Media<< November 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >