Nieuws


10-10-2017 8:30

'Millenials'werken graag op kantoor. Of in ieder geval voelen zij zich niet prettig als ze van het kantoor wegblijven. Tweederde van de millennials voelt zich bezwaard als ze niet op kantoor werken. Dat blijkt uit een recent wereldwijd onderzoek van video-, spraak- en contentoplossingen-leverancier Polycom.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat 66 procent van de millennials is bang dat collega’s denken dat zij niet hard genoeg werken wanneer zij niet op kantoor werken. Onder de Baby Boomers denkt 50 procent dit. 72 Procent van de respondenten houdt ervan om op verschillende locaties te werken, omdat zij dan meer controle hebben over hun werk-privé-balans. 67 Procent gelooft dat werken op verschillende locaties leidt tot verhoogde productiviteit en creativiteit. 83 Procent van de millennials gebruikt wekelijks videosamenwerkingstools om in contact te blijven met hun collega’s.

De millennials worden vaak ‘digital natives’ genoemd. Het gebeurt dan ook dikwijls dat zij botsen met traditionele werkplekken. Volgens onderzoek van Polycom onder meer dan 25.000 respondenten wereldwijd, hebben veel bedrijven moeite met de flexibele en connected manier van werken van jonge werknemers. Hierdoor voelt 66% van de millennials zich bezwaard en maken zij zich zorgen dat collega’s denken dat zij niet hard genoeg werken als zij niet op kantoor werken.

Het wordt steeds normaler om een bepaalde flexibiliteit te eisen en overal te willen werken. Dit komt omdat steeds meer jonge mensen zich afvragen of een traditionele manieren van werken wel bij hen past. Flexibel werken is al populair: 70 Procent van de millennials doet dit vaak of soms, tegenover slechts 15 procent die dit nooit doet. Intussen is het kantoor niet meer per se dé plek waar je je werk doet, aangezien 67 procent van de millennials er voor kiest om buiten het kantoor te werken wanneer zij even productief willen zijn.

Voor de generatie die goed uit de voeten kan met Skype, FaceTime of Snapchat is video conferencing niets geks. Het is daarom niet verrassend dat het onderzoek aantoont dat 83 procent van de millennials elke week via video samenwerkt. Millennials bewandelen steeds vaker een ander pad dan hun ouders, die ze vaak overwerkt hebben zien raken. Het onderzoek bevestigt dit, met 72 procent van de respondenten die graag vanaf allerlei plekken werkt om zo meer controle hebben over hun werk-privé-balans. Deze balans staat onder druk, omdat ook millennials aan kinderen beginnen (45 procent heeft al kinderen). Daardoor is tijd voor jezelf vrij maken nóg belangrijker. Millennials zijn ook vaker bereid om vanaf meerdere plekken te werken om tijd vrij te kunnen maken om creatief te kunnen zijn, te kunnen sporten of andere hobby’s te kunnen bedrijven.

Wat kunnen bedrijven doen om de jongere teamleden te ondersteunen? “Transparant zijn over regels en verwachtingen is heel belangrijk,” aldus Billie Hartless, Chief HR Officer van Polycom. “57 Procent van de millennials wil dat HR hen heldere richtlijnen geeft over het beleid rondom flexibel werken. Veel onder hen (59 procent) wil ook dat hetzelfde beleid geldt voor iedereen binnen het bedrijf. Op deze manier heeft iedereen voordeel van flexibel werken.”

Bovenal is easy-to-use-technologie om in contact te blijven met collega’s het belangrijkste om millennials flexibel te laten werken. Het onderzoek toont aan dat 61 procent wenst dat hun werkgever hen uitrust met de juiste technologieën. “Wanneer bedrijven flexibel werken ondersteunen, creëer je een win-winsituatie: betere productiviteit voor het bedrijf en gelukkigere millennial-werknemers,” zegt Hartless. “De vraag is: gaan bedrijven dit ondersteunen?”

www.polycom.nl


Deel op Social Media
10-10-2017 8:30

Benieuwd wat de beste flexplek van Nederland is. Dan is het wellicht verstandig de uitslag van de ASUS Nationale Flexplektest in de gaten te houden. De uitslag wordt op 9 november bekend gemaakt.

Voor de tweede keer selecteert een team van 'social influencers', ondernemers en zelfstandigen wat volgens hun de beste flexplek van Nederland is. "Al één op de vijf Nederlanders maakt gebruik van flexibele werkplekken en dat aantal blijft toenemen", aldus het organiserende ASUS. "Meer dan een laptop, inspirerende omgeving en een goede kop koffie heb je eigenlijk ook niet nodig. Maar wat is dé beste flexplek van Nederland?"

Werken gebeurt vandaag de dag echt overal: in moderne bedrijfsverzamelgebouwen, in hippe koffietentjes of onderweg. "Een gemêleerd gezelschap gaat – in samenwerking met mediapartner Baaz – uitzoeken wat de béste plek is om goed te kunnen werken. De testers reizen de aankomende zes weken dwars door Nederland om te bepalen welke werkplek zich met recht de ‘allerbeste’ mag noemen." ASUS is initiatiefnemer van dit project, met Microsoft, Abel, Also, Meeùs Verzekeringen en International Card Services als partners.

Tijdens de Nationale Flexplek Test wordt volgens ASUS gedetailleerd in kaart gebracht hoe en of elke locatie geschikt is voor de nomadische professional. Hoe snel is het internet? Kan je een vergaderruimte huren? Moet je er om te werken een abonnement hebben? Zit je op een pijn-in-mijn-lijf stoel of lig je ontspannen op een loungebank met je tablet? Hoe hoog is het hipstergehalte én, niet onbelangrijk, hoe smaakt de koffie? Met deze en nog talloze andere vragen gaat het testteam op pad om te bepalen welke flexplek om ‘nummer 1’ komt.

Het aantal flexwerkers blijft toenemen. Alexander Blok, sales manager Benelux van ASUS: “Steeds meer moderne professionals werken niet meer op die ene vaste werkplek. Ze zijn onderweg of wisselen van opdrachtgever en schuiven steeds weer ergens anders aan. Dat geldt niet alleen voor zelfstandig werkende professionals, maar ook voor sales mensen, flexibele teams en zelfs DGA’s. Daarbij wordt mobility en design steeds belangrijker, iedereen wil andere specificaties, afmetingen en feeling.  ASUS heeft laptops, 2-in-1’s, tablets en telefoons die ideaal zijn om op te werken, maar wat is de beste plek om daar mee aan het werk te gaan? Dát gaan we de aankomende weken opnieuw serieus onder de loep nemen.”

Het team van de ASUS Nationale Flexplektest bestaat uit enthousiaste deskundigen die zelf de voorkeur geven aan ‘mobiel werken’: Rory van der Kolk (eigenaar van de blog menandstyle.nl), Eva Brouwer (presentatrice, dagvoorzitter en presentatie training, pakjepodium.nl), Ingelise de Vries (Freelange journalist), Anke Horstman (Oprichter Techgirl) en Jelle Drijver (Ondernemer). Critici zouden kunnen opmerken dat er opvallend genoeg geen wetenschappers of interieurarchitecten in de jury zitten. Maar is dat echt nodig bij wat toch eerst en vooral een door marketingoverwegingen van ASUS ingestoken competitie is?

nationaleflexplektest.nl

Deel op Social Media<< October 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >