Jury Creative Heroes bekend


Jury Creative Heroes bekend
05-02-2019 8:30

Op 27 juni van dit jaar vindt in Amsterdam de tweede editie van de Creative Heroes Awards plaats. De prijzen worden uitgereikt aan de grootste creatieve geesten van Nederland, de gamechangers die een blijvende, positieve impact hebben op mens en maatschappij. De organisatie heeft bekend gemaakt wie er in de 17-koppige jury plaatsneemt.

De Creative Heroes worden beloond voor hun belangrijke rol in de creatieve industrie. Deze industrie is een aanjager van innovaties en levert zo een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. “De sector kan mensen verbinden, in beweging brengen en een zinvolle betekenis geven aan nieuwe technologische toepassingen. Daar is meer dan ooit behoefte aan,” aldus een van de initiatiefnemers, Guus van Maarschalkerweerd.

Met de Creative Heroes Awards wil de organisatie de ambitie stimuleren om van Nederland de meest creatieve economie van Europa te maken. Volgens juryvoorzitter Taco Schmidt, oprichter van Qindle, heeft het bedrijfsleven creativiteit nodig om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden en is samenwerking tussen partijen binnen en buiten de creatieve sector nog lang niet vanzelfsprekend. “Er moeten meer creatieven in de boardrooms van grote bedrijven komen.”
 

Ook dit nemen er weer een aantal toonaangevende creatieve professionals plaats in de jury. Naast eerdergenoemde voorzitter zijn dat: Samira Boon, textiel architect bij Studio Samira Boon en een van de Creative Heroes van 2017; Hans Brandt, onafhankelijk consultant identiteit en branding; Leonne Cuppen, eigenaar van Yksi Connect; Kim Dingler, directeur Marketing & Strategie bij Talpa; Mae Engelgeer, textiel designer bij Studio Mae Engelgeer; Petran van Heel, Sector Bankier Bouw bij ABN AMRO Bank; Hedwig Heinsman mede-oprichter van Aectual en DUS; David Heldt, oprichter van Connecting the Dots; Jan Knikker, partner bij MVRDV; Gesina Roters, partner en oprichter van DAY creative business partners; Mark van der Net, architect bij OSCity; Costas Papaikonomou, oprichter van Happen® & Winkle®; Renske Schriemer, eigenaar Design Press en oprichter van DesignTop100; Peter de Winter, bladenmaker en hoofdredacteur van ArchitectuurNL; Robert van Rixtel, oprichter Dutch Design Daily en tenslotte Omar Munie, tassenontwerper uit Den Haag.

Potentiële Heroes kunnen zichzelf aanmelden, aangedragen worden door anderen of door de jury gescout worden. De registratie verloopt via creativeheroesaward.com. De inzendtermijn sluit op 1 april 2019.  


In 2017 werden onder andere Boyan Slat met de Ocean Cleanup, Hans Meijer van Zoku en de organisatie achter Blue City in Rotterdam onderscheiden. Mede-initiatiefnemer Jeroen van Oostveen: “Met de Creative Heroes Awards willen we inzoomen op de drijvende krachten en het proces achter baanbrekende concepten en duurzame verandering die Nederland voortbrengt.”
 


Deel op Social Media<< February 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >