Nieuws


11-12-2019 8:00

Nederland bruist van het designtalent; van jonge aanstormende ontwerpers tot wereldberoemde namen. Voor de derde en laatste keer presenteert de Rotterdamse designbeurs Object begin februari een uitgekiende selectie designobjecten in het monumentale HAKA-gebouw. Daarna wordt dit markante rijksmonument door Dudok Groep herontwikkeld.

Architect Wessel de Jonge is verantwoordelijk voor de transformatie van het pand. Maar voor die tijd wordt van vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2020 het gebouw nog één keer van onder tot boven gevuld met design. Meer dan honderdvijftig ontwerpers tonen hier bijzondere meubels, interieurproducten en lichtontwerpen, evenals sieraden, textieldesign en grote architecturale installaties.

Nederland kent een rijke ontwerptraditie. Toch zijn er maar weinig galeries en beurzen waar de liefhebber en verzamelaar zijn hart op kan halen. Object presenteert een prikkelende selectie designobjecten, die zowel te kijk als te koop staan, en trekt elk jaar bijna tienduizend bezoekers uit Nederland en daarbuiten. Directeur en curator Anne van der Zwaag stelt elke editie het aanbod samen: "We presenteren bezoekers een bijzondere mix van limited editions en one-offs op het grensvlak van design, kunst, mode en architectuur."

Object is volgens haar geen doorsnee beurs maar een gecureerd platform voor de liefhebber van bijzondere, mooie en duurzame objecten voor in en rond het huis. "Bij ons kom je om je te laten inspireren, jong talent te ontdekken, een uniek stuk te kopen en het verhaal van de ontwerpers zelf te horen. De focus ligt op originele concepten, slimme materiaaltoepassingen en verrassende kleurcombinaties."

Deze laatste editie van Object in het markante HAKA-gebouw pakt de designbeurs extra uit. Op vrijdag vinden er verschillende studiobezoeken bij bekende Rotterdamse ontwerpers in het gebied plaats, met aansluitend een avondprogramma in de nabijgelegen creatieve hotspot Weelde. Op zaterdag zijn zowel de ateliers van Daan Roosegaarde als de Keilewerf 2 geopend, op maar een paar minuten lopen van Object. Zondag vinden in het HAKA-gebouw speciale architectuurrondleidingen plaats. Het oude hoofdkantoor van de Coöperatieve Groothandelsvereeniging De Handelskamer is een toonbeeld van modernistische architectuur, in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman. Dudok Groep gaat het HAKA-gebouw, met behoud van de industriële en monumentale waarden, transformeren tot een modern en karakteristiek bedrijfsverzamelpand voor kantoren en horeca. Na Object wordt gestart met de herbestemming. 

www.objectrotterdam.com


Deel op Social Media<< June 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >