Partnership Drees Sommer met Cradle-to-Cradle-organisatie


Partnership Drees Sommer met Cradle-to-Cradle-organisatie
14-01-2019 10:00

Na 5 jaar nauwe samenwerking in de Cradle to Cradle-advisering van klanten en investeerders, gaan Drees & Sommer en Prof. Dr. Michael Braungart per 1 januari 2019 samenwerken onder de nieuwe bedrijfsnaam EPEA GmbH – Part of Drees & Sommer. Doel is om het Cradle to Cradle-designconcept voor de circulaire economie in alle industriële sectoren te stimuleren.

EPEA Internationale Umweltforschung GmbH (Environmental Protection Encouragement Agency) werd in 1987 opgericht door Prof. Dr. Michael Braungart en heeft zich tot een wereldwijd actief onderzoeks- en adviesinstituut voor eco-effectieve producten, processen en gebouwen ontwikkeld. De activiteiten van EPEA richten zich op de toepassing van Cradle to Cradle-principes in samenwerking met bedrijfsleven, overheden en NGO’s.

"Toegepast op de bouwsector, leiden Cradle to Cradle-principes tot gebouwen die bijdragen aan het welzijn van de gebruiker en hun omgeving", aldus een woordvoerder. "Daarnaast zijn alle constructies, installaties en bouwproducten zodanig ontworpen dat de kwaliteit van componenten en materialen behouden blijft. Gebouwen worden zo grondstoffenbanken die aan het einde van hun gebruikstijd de materialen weer vrijgeven voor hergebruik."

Alle Cradle to Cradle- activiteiten van EPEA in andere sectoren, zoals kleding, verpakkingen, papier, drukwerk, cosmetica en schoonmaakproducten zullen volgens de woordvoerder door EPEA GmbH – Part of Drees & Sommer – volledig worden voortgezet en een nieuwe impuls krijgen.

"De oprichting van deze organisatie is een logisch gevolg van een langdurige samenwerking en onderstreept onze holistische aanpak waarbij economie en milieu een krachtige combinatie vormen; the blue way. Dankzij de ondersteuning en uitgebreide materiaalkennis van onze EPEA-collega's zijn wij in staat om onze klanten, met name in Europa, advies te geven over hoogwaardige recyclebare producten en niet enkel vastgoed. Daarmee versterken we onze voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid, promoten we de bredere adoptie van het Cradle to Cradle-concept en leggen we de basis voor nieuwe bedrijfsmodellen binnen de circulaire economie", aldus Dr. Peter Mösle, partner bij Drees & Sommer SE en nieuwe managing director van EPEA.

EPEA Nederland BV blijft het centrale kennisinstituut voor Cradle to Cradle in Nederland en zal haar activiteiten vanuit Eindhoven onder leiding van Hein van Tuijl en Dr. Peter Mösle verder uitbreiden naar België en Luxemburg. De succesvolle samenwerking tussen de licentiehouder EPEA Switzerland GmbH wordt voortgezet met de nieuw opgerichte EPEA GmbH - Part of Drees & Sommer.
 

www.dreso.com


Deel op Social Media
<< January 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >