'Stille AV-revolutie op kantoor'


'Stille AV-revolutie op kantoor'
11-01-2019 8:00

Er is een stille AV-revolutie gaande op kantoor. Dat stelt het bedrijf BIS / Economicon. Het bedrijf is gespecialiseerd in de levering van audiovissuele middelen op kantoor en de digitalisering van de werkomgeving.

"De sterke groei in het gebruik van audiovisuele middelen is al een paar jaar gaande, maar nu gen Z staat te trappelen om zich bij de millenials op de werkvloer te voegen, wordt de 'stille’ AV-revolutie alleen maar luider in 2019", aldus een woordvoerder in een schrijven aan relaties. "Werkend Nederland stapt eindelijk uit de traditionele meeting comfort zone en in de moderne werkomgeving verdringen flexibele, dynamische werkruimten de traditionele directiekamers."

Locatie-onafhankelijk werken is gemeengoed geworden. De werknemer van vandaag heeft vanzelfsprekend de juiste tools nodig om essentiële informatie te verzamelen om haar/zijn werk goed te kunnen doen. "We beleven de revolutie van AV, dankzij de schaal die er nu is."

“AV-as-a-Service (AVaaS) heeft de afgelopen jaren voet aan de grond gekregen, maar het komende jaar neemt deze trend pas echt vlucht dankzij een bredere adoptie van het bedrijfsleven”, aldus Jean Pierre Overbeek, CEO van BIS / Econocom over één van de trends die momenteel sterk herkenbaar is in de markt. Hij geeft aan dat de grote partijen hierin de enabler zijn voor het MKB. “Ook het MKB ontdekt in 2019 de voordelen van AVaaS. De standaardisatie van audiovisueel wordt vele malen makkelijker en een werkomgeving met versnipperde AV-oplossingen – verre van gebruiksvriendelijk – behoort tot het verleden. Geen verschillende onderhoudscontracten meer. Geen ‘als het kapot is kijken we er wel naar’. Dat is traditioneel denken en dat doen we niet meer in 2019.”

Ook 'AV fleet management' is volgens het bedrijf aan een opmars bezig. De dynamiek en de life cycle van audiovisuele oplossingen ontwikkelt zich zo snel in vergelijking met vroeger dat met name IT-afdelingen en management moeite hebben om deze snelheid bij te benen. “De transformatie van AV verloopt sneller dan bijvoorbeeld het geval is bij laptops op dit moment. Gek genoeg hebben ondernemingen vaak in operationele, tactische en strategische plannen de mobiele devices zoals mobiele telefoons, tablets en laptops wel opgenomen. Neem bijvoorbeeld de afschrijvingsduur. Of de laptops als standaard onderdeel van het mobiliteitsbeleid”, aldus Overbeek, die ook aangeeft dat als het op AV aankomt, dit nog lang niet altijd het geval is.

En dus voorspelt hij dat we de komende jaren gaan zien dat fleet management voor AV ook steeds vanzelfsprekender wordt. “Het implementeren van audiovisueel is niet meer die eenmalige, transactionele handeling die het ooit was." AV fleet management zorgt voor een versimpeling, het geeft inzicht in de kosten en de technologie blijft altijd up to date, omdat het veel makkelijker is om inzicht te krijgen wat elk onderdeel kost bij de verschillende leveranciers, of welk service contract waarbij hoort.

"Vergeet ook niet dat fleet management de gebruiksvriendelijkheid van standaardisatie alleen maar meer ten goede komt, bijvoorbeeld omdat er niet voor elke meeting weer een andere techniek wordt gebruikt", vervolgt Overbeek. "Dit ligt natuurlijk gewoon in het verlengde van de as-a-service trend.” Overbeek stipt nog even aan dat security wel een integraal onderdeel moet zijn van AVfleet management. “Dat kan je zien als een subtrend waarbij dit aan de grotere audiovisuele partijen is uitbesteed.”

Voor 2019 voorspelt Overbeek voorts de transitie van AV naar een meer IT-centraal platform voor de levering van video en unified communication diensten. Hiermee komt ook de noodzaak voor een zakelijk professioneel service niiveau. “Thuis gaat - via een simpele spraakopdracht naar Google Home - mijn televisie aan dankzij de Chromecast. Terwijl op Netflix Rick en Morty verder gaat waar ik gebleven was, verspringen mijn Philips Hue lampen automatisch naar het juiste entertainment kleurschema. Die installatie was binnen een paar minuten gepiept, waarom zou het op kantoor nog anders zijn?” De huidige generatie werknemers is niet anders gewend dan goed werkende technologie. “Mede daardoor zien we ook een enorme toename in videocommunicatie, die nog lang niet ten einde is. Onze communicatiemiddelen veranderen als consument, maar net zo goed als zakelijk professional."

Hier is natuurlijk wel een goed platform voor nodig en een gebruiksvriendelijke user interface. Thuis kan dat de Google Home app zijn, op het werk kan er met software defined AV extra functionaliteit aan AV worden toegevoegd, maar ook eenvoudige beheeropties en -omgevingen. De grootste flexibiliteit en de gebruiksvriendelijkheid komt dankzij de software naar voren. Overbeek vult aan: “Denk ook aan beheersbaarheid, monitoring, remote working, het upgraden van oplossingen zonder hardware te vervangen, extra functionaliteiten zoals een security oplossing en nog veel meer. Software defined AV maakt het AV-plaatje compleet in 2019 compleet.”

Communicatie via digitale oplossingen is letterlijk op elke plek in het leven doorgedrongen. “De snelheid waarmee dat gebeurt is misschien wel exponentieel. De teloorgang van analoge communicatie is het nog niet, maar we kunnen zeker zeggen dat analoge communicatie een uitzondering wordt. Is het niet in 2019, dan wel in de heel nabije toekomst. Zeg nou zelf, hoeveel mensen ken jij nog die de papieren krant dagelijks lezen en hoeveel mensen ken je die hun tablet of mobiel pakken om hun nieuwsbehoefte te bevredigen?”

Overbeek benadrukt de holistische kijk op verschillende AV-onderdelen van de markt. “De trends hierboven versterken elkaar. AV-as-a-Service versterkt AV fleet management, wat weer de gebruiksvriendelijkheid verhoogt, wat weer alleen met software defined AV tot wasdom kan komen…” Voor hem zijn de voordelen van de trends die hij benoemt zo duidelijk, dat bedrijven bijna niet meer zonder kunnen. De werkplek van de toekomst is de werkplek van vandaag en de AV trends van 2019 zijn de enabler van deze werkplek. “Als het op audiovisueel aankomt, eist de werknemer en vaak ook de klant de gebruiksvriendelijkheid die ze gewend zijn. Ik wil iedereen aansporen om te kijken hoe deze trends jouw bedrijf voordeel opleveren. Doe jij het niet, dan de concurrent wel.”

www.bis.nl


Deel op Social Media<< January 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >