Facility manager in top 10 duurzaamheid


Facility manager in top 10 duurzaamheid
23-04-2018 11:30

Yvette Watson, voorzitter van de FMN-expertgroep Circulaire & Inclusieve Economie, stijgt dit jaar van plaats 8 naar 7 in de ‘ABN AMRO Duurzame 50’. Zij is daarmee de hoogst geplaatste facility manager in deze lijst, die nog steeds voor een groot deel wordt gedomineerd door vastgoedexploitanten, vastgoedadviseurs, aannemers en architecten.

“De 7e plek van Yvette Watson is niet alleen een terechte erkenning voor haar inzet voor een duurzame, circulaire omgeving, maar ook een erkenning van de rol die facility managers hebben in de verduurzaming van de gebouwde omgeving”, zegt verenigingsmanager Roel Masselink van FMN. De ‘ABN AMRO Duurzame 50’ wordt elk jaar door een vakkundige jury samengesteld en is een lijst van personen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving in Nederland ook echt duurzamer te maken. De lijst van 2018 werd gisteravond bekend gemaakt tijdens het Green Tie Gala op Building Holland. Voor de ‘ABN AMRO Duurzame 50’ waren dit jaar meer dan 250 genomineerden. Architect Thomas Rau eindigde dit jaar op de eerste plaats in de Duurzame 50.

Facility managers zijn meer dan eens de drijvende kracht achter en bij verduurzamingsprojecten in de gebouwde omgeving, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Ook de rol die zij spelen en moeten spelen bij de energietransitie en het ontkoppelen van gebouwen van het gasnet is immens. De 7e plaats van Yvette Watson weerspiegelt dat. Als het gaat om duurzaamheid is Yvette Watson zo’n voorbeeld van een drijvende kracht. Onvermoeibaar en gepassioneerd zet Yvette zich in voor een duurzamere wereld. “Een absoluut voorbeeld voor anderen. Haar gedrevenheid, passie en overtuigingskracht werken aanstekelijk. Als het gaat om duurzaamheid is Yvette zowel binnen haar werk voor de Koninklijke Bibliotheek en haar bedrijf PHI Factory, als binnen FMN een toonbeeld voor anderen”,  aldus Roel Masselink.

FMN feliciteert iedereen met zijn of haar plek in de ABN AMRO Duurzame 50. Roel Masselink: “Wij vertrouwen erop dat deze verkiezing een stimulans is voor facility managers en alle anderen in de gebouwde omgeving om de spreekwoordelijke nek te blijven uitsteken voor de noodzakelijke vergroening van onze gebouwen.”

FMN is dé beroepsvereniging voor het facilitaire domein. De leden van FMN zijn werkzaam in uiteenlopende sectoren en diverse facilitaire branches. De facilitaire sector is inclusief vastgoed goed voor circa 10% van het bruto nationaal product (exclusief vastgoed circa 5 procent)*). Per 1 januari 2018 zijn FMN en NFC Index gefuseerd tot één vereniging. De indices van NFC Index zijn dé referenties voor kostenontwikkeling van facilitaire voorzieningen van kantoorhoudende organisaties en het onderwijs. De indices leveren relevante managementinformatie voor mogelijkheden op het gebied van kostenefficiency.

www.fmn.nl

<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academiehoofdopleidi/497-hogere_opleiding_huisvestingskunde" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Hogere_Opleiding_Huisvestingskunde.gif" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academiehoofdopleidi/497-hogere_opleiding_huisvestingskunde" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Hogere_Opleiding_Huisvestingskunde.gif" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
<br />
<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academiehoofdopleidi/502-basiscursus_inrichtingskunde" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Bik banner tbv nieuwsbrief.jpg" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p><< April 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >